Γνώμες

Ελεωνόρα, πάτα φρένο! 16 Απριλίου 2018

Ταλαντούχα όχι μόνο στο τραγούδι, αλλά και στην οδήγηση: μπορεί και να οδηγάει και να μην κοιτάζει στον δρόμο, αλλά στην κάμερα του κινητού της!

Χαμογελαστή, κεφάτη και προσηνής η Ελεωνόρα Ζουγανέλη διασχίζει τους δρόμους της Αθήνας και απευθύνεται προς τους θαυμαστές της: Τους καλεί σε συναυλία της στο Λονδίνο. Αυτό, στο αυτοσχέδιο βιντεάκι που η ίδια ανέβασε στον λογαριασμό της στο Facebook. Όλα καλά και όλα ωραία!

Η μάλλον, «τέλος καλό, όλα καλά»: Η δημοφιλής τραγουδίστρια κατάφερε να ολοκληρώσει το βίντεο εν κινήσει, οδηγώντας τη μηχανή της, χωρίς να στουκάρει σε κάποιο δέντρο ή να πάρει μαζί της (όχι στο Λονδίνο, αλλά «εν τόπω φωτεινώ, εν τόπω χλοερώ, εν τόπω αναψύξεως») κάποιον πεζό. Είναι ό,τι και να λέμε επιδέξια, ταλαντούχα όχι μόνο στο τραγούδι αλλά και στην οδήγηση: Μπορεί και να οδηγάει και να μην κοιτάζει στο δρόμο, αλλά στην κάμερα του κινητού της!

Όμως, ένα διαφημιστικό βιντεάκι δεν κάνει μόνο διαφήμιση, στέλνει και ένα ή περισσότερα μηνύματα. Κοινωνικά μηνύματα. Εν προκειμένω, το μήνυμα που στέλνει η Ζουγανέλη οδηγώντας επικινδύνως (γιατί αυτό κάνεις όταν δεν έχεις την προσοχή σου στραμμένη στην οδήγηση, αλλά αλλού) δεν είναι ό,τι καλύτερο. Σε μια κοινωνία όπου δίνεται αγώνας για να μάθει ο κόσμος να οδηγεί και να κυκλοφορεί με ασφάλεια είναι τουλάχιστον αφελές και ανόητο να «διαφημίζεις» την επιπολαιότητα με την οποία εσύ σοφεράρεις. Όταν δε είσαι επώνυμος, δηλαδή όταν το παράδειγμά σου μπορεί να επηρεάσει άλλους ανθρώπους, τότε πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός.

Και ναι, μπορεί η Ζουγανέλη να έχει πάρει όλα τα μέτρα, να οδηγεί σε έναν δρόμο όπου δεν υπάρχει ούτε ένα αυτοκίνητο, να έχει δίπλα της ανθρώπους που προσέχουν και τη διευκολύνουν… Μπορεί το ένα, μπορεί το άλλο, όμως εκείνο τελικά μένει είναι η αίσθηση μιας οδήγησης επιπέδου… «όποιον πάρει ο Χάρος».

Εκείνο που μένει, είναι πως μια κοπέλα που έχει πολλούς fan και αποτελεί πρότυπο γι' αυτούς, κλείνει πονηρά το μάτι και ξεχνώντας τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, κάνει του κεφαλιού της. Τουλάχιστον, για να πούμε και τα καλά, φοράει κράνος!

Νίκος Πρίντεζης

Περισσότερα "Γνώμες"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΓΝΩΜΕΣ" Main_holly-570 Δεν υπάρχει πολιτισμός, αν δεν είναι για όλους! H διερμηνέας της νοηματικής που σε συναυλία του Eminem είχε αναλάβει να μεταφέρει στους κωφούς παριστάμενους τα λόγια των τραγουδιών έγινε viral. Main_slider Εθνικισμός μετά... μουσικής Οι εθνικιστικές κορώνες έχουν βρει σήμερα ευήκοα ώτα. Main_unnamed Κάντο όπως… οι Τούρκοι! Ποια ήταν η διαφορά των τουρκικών από τους αντίστοιχους ελληνικούς αρχαιολογικούς χώρους; Main_slider Η διεθνής «έκρηξη» της τηλεόρασης Ο «βομβαρδισμός» μας από δεκάδες νέες σειρές, με τη συμμετοχή μεγάλων καλλιτεχνών, είναι ένα φαινόμενο που δεν μπορεί να κρατήσει για πάντα. Ποιο άραγε μπορεί να είναι το μέλλον της εντυπωσιακά ακμαίας αυτή τη στιγμή μικρής οθόνης; Θα καταφέρει να κρατήσει το υψηλό επίπεδο ή θα αναγκαστεί, για λό... Main_slider Αρχαιολογικά παράλογα Ποια κυβέρνηση θα σταματήσει να παίζει παιχνίδια και θα ασχοληθεί σοβαρά με ένα θέμα κεφαλαιώδες για την εικόνα που παρουσιάζει η χώρα σε όλο τον κόσμο; Main_slider Επιχορηγήσεις και τρύπιες... τσέπες! Πήξαμε στις χορευτικές κυρίως, αλλά και στις θεατρικές παραστάσεις που θα παιχτούν για λίγο, για πολύ λίγο, για ελάχιστες μέρες.
#load_content_with_ajax