ΤΡΙΤΗ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018
Γνώμες

Ελεωνόρα, πάτα φρένο! 16 Απριλίου 2018

Ταλαντούχα όχι μόνο στο τραγούδι, αλλά και στην οδήγηση: μπορεί και να οδηγάει και να μην κοιτάζει στον δρόμο, αλλά στην κάμερα του κινητού της!

Χαμογελαστή, κεφάτη και προσηνής η Ελεωνόρα Ζουγανέλη διασχίζει τους δρόμους της Αθήνας και απευθύνεται προς τους θαυμαστές της: Τους καλεί σε συναυλία της στο Λονδίνο. Αυτό, στο αυτοσχέδιο βιντεάκι που η ίδια ανέβασε στον λογαριασμό της στο Facebook. Όλα καλά και όλα ωραία!

Η μάλλον, «τέλος καλό, όλα καλά»: Η δημοφιλής τραγουδίστρια κατάφερε να ολοκληρώσει το βίντεο εν κινήσει, οδηγώντας τη μηχανή της, χωρίς να στουκάρει σε κάποιο δέντρο ή να πάρει μαζί της (όχι στο Λονδίνο, αλλά «εν τόπω φωτεινώ, εν τόπω χλοερώ, εν τόπω αναψύξεως») κάποιον πεζό. Είναι ό,τι και να λέμε επιδέξια, ταλαντούχα όχι μόνο στο τραγούδι αλλά και στην οδήγηση: Μπορεί και να οδηγάει και να μην κοιτάζει στο δρόμο, αλλά στην κάμερα του κινητού της!

Όμως, ένα διαφημιστικό βιντεάκι δεν κάνει μόνο διαφήμιση, στέλνει και ένα ή περισσότερα μηνύματα. Κοινωνικά μηνύματα. Εν προκειμένω, το μήνυμα που στέλνει η Ζουγανέλη οδηγώντας επικινδύνως (γιατί αυτό κάνεις όταν δεν έχεις την προσοχή σου στραμμένη στην οδήγηση, αλλά αλλού) δεν είναι ό,τι καλύτερο. Σε μια κοινωνία όπου δίνεται αγώνας για να μάθει ο κόσμος να οδηγεί και να κυκλοφορεί με ασφάλεια είναι τουλάχιστον αφελές και ανόητο να «διαφημίζεις» την επιπολαιότητα με την οποία εσύ σοφεράρεις. Όταν δε είσαι επώνυμος, δηλαδή όταν το παράδειγμά σου μπορεί να επηρεάσει άλλους ανθρώπους, τότε πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός.

Και ναι, μπορεί η Ζουγανέλη να έχει πάρει όλα τα μέτρα, να οδηγεί σε έναν δρόμο όπου δεν υπάρχει ούτε ένα αυτοκίνητο, να έχει δίπλα της ανθρώπους που προσέχουν και τη διευκολύνουν… Μπορεί το ένα, μπορεί το άλλο, όμως εκείνο τελικά μένει είναι η αίσθηση μιας οδήγησης επιπέδου… «όποιον πάρει ο Χάρος».

Εκείνο που μένει, είναι πως μια κοπέλα που έχει πολλούς fan και αποτελεί πρότυπο γι' αυτούς, κλείνει πονηρά το μάτι και ξεχνώντας τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, κάνει του κεφαλιού της. Τουλάχιστον, για να πούμε και τα καλά, φοράει κράνος!

Νίκος Πρίντεζης

Περισσότερα "Γνώμες"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΓΝΩΜΕΣ" Main_slider Εθισμένοι στην καταστροφή Δεν υπάρχει, νομίζω, ευρωπαϊκή πόλη που τα αγάλματα να είναι πιο κακοπαθημένα από την Αθήνα. Main_lanthimos_252863_125853 Γιατί μας αρέσει ο Γιώργος Λάνθιμος; Ο τρόπος με τον οποίο ξεκίνησε στην Ελλάδα, για να ανοιχτεί μετά στη διεθνή αγορά έχει κάτι το σχεδόν συγκινητικό, γιατί δίνει «σάρκα» σε ένα όνειρο που για έναν Ελληνα καλλιτέχνη αρχικά μπορεί να μοιάζει ουτοπικό. Main_eirini-pappafg Πόλεμος ανακοινώσεων για την Ειρήνη Παππά Ευχόμαστε ο θόρυβος να σταματήσει εδώ και να αφήσουμε την ηθοποιό στην ησυχία που έχει επιλέξει να ζει. Main_slider Σώστε τα «Ξενία» Τα γεμάτα κόσμο κάποτε ξενοδοχεία, τα αρχιτεκτονικά αυτά κοσμήματα, εγκαταλείφθηκαν και αφέθηκαν στην φθορά του χρόνου. Main_37121999_304 Ο Γαβράς ζει, η διαδικτυακή ενημέρωση ψυχορραγεί Με την επικράτηση του Internet και στο θέμα της ενημέρωσης, το να είσαι πρώτος έχει γίνει, δυστυχώς, μοναδικός σκοπός. Main_slider Τα γαϊδουράκια πήγαν… θέατρο Ο ηθοποιός Γεράσιμος Σκιαδαρέσης βρήκε έναν έξυπνο τρόπο για να διαμαρτυρηθεί για τα μαρτύρια που τραβούν τα συμπαθή τετράποδα.
#load_content_with_ajax