ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017
Top 10

του ΠΑΝΤΕΛΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ (Κόρε. Ύδρο) 30 Ιουνίου 2011

Όταν οι Κόρε Υδρο εμφανίστηκαν -κεραυνός εν αιθρία-, οι στίχοι του Παντελή Δημητριάδη ήταν ένα από τα βασικά συστατικά τους, που μας έκαναν να γυρίσουμε το κεφάλι και να δώσουμε προσοχή σ’ ένα γκρουπ απ’ την Κέρκυρα, μοναδικό και ιδιαίτερο.

Όταν οι Κόρε Υδρο εμφανίστηκαν -κεραυνός εν αιθρία-, οι στίχοι του Παντελή Δημητριάδη ήταν ένα από τα βασικά συστατικά τους, που μας έκαναν να γυρίσουμε το κεφάλι και να δώσουμε προσοχή σ’ ένα γκρουπ απ’ την Κέρκυρα, μοναδικό και ιδιαίτερο. Οι δίσκοι τους μας αποκάλυψαν έναν ποιητή της καθημερινότητας κι έναν μουσικό που έφερνε το ελληνικό τραγούδι στον 21ό αιώνα. Το ότι πρόσφατα εκδόθηκε η πρώτη του ποιητική συλλογή: «Ξεκαθάρισμα λογαριασμών» φαίνεται σαν ένα φυσικό επακόλουθο. Οι λέξεις είναι βασικό του εργαλείο. Το ότι οι Κόρε Υδρο ετοιμάζονται να δουλέψουν έναν καινούργιο δίσκο, μας γεμίζει προσμονή.
Τα 10 αγαπημένα ελληνικά τραγούδια (πλην Χατζιδάκι/Θεοδωράκη), του Παντελή Δημητριάδη, που οι δημιουργοί τους είναι άνω των 50 ή μεταστάντες.
  1. Μιχάλης Σουγιούλ - Ας ερχόσουν για λίγο
  2. Γιάννης Σπανός / Γιώργος (Παπα)Στεφάνου - Μια φορά θυμάμαι (ερμηνεία: Αρλέτα)
  3. Γιώργος Χατζηνάσιος / Κώστας Ρουβινέτης - Τι θέλεις να κάνω (ερμηνεία: Γ. Πάριος)
  4. Γιάννης Σπανός / Λευτέρης Παπαδόπουλος - Οδός Αριστοτέλους (ερμηνεία: Χ. Αλεξίου)
  5. Ηλίας Ανδριόπουλος / Μιχάλης Μπουρμπούλης - Μην κλαις (ερμηνεία: Σ. Μπέλλου)
  6. Σταύρος Κουγιουμτζής / Άκος Δασκαλόπουλος - Πού ’ναι τα χρόνια (ερμηνεία: Γ. Νταλάρας)
  7. Τζίμης Πανούσης - Ένα τραγούδι για το χειμώνα (Τ. Πανούσης)
  8. Λάκης Παπαδόπουλος / Μαριανίνα Κριεζή - Τα ήσυχα βράδια (ερμηνεία: Αρλέτα)
  9. Χρήστος Νικολόπουλος / Μανώλης Ρασούλης - Οι Νταλίκες (ερμηνεία: Γ. Σαρρής)
  10. Διονύσης Σαββόπουλος - Καλοκαίρι (ερμηνεία: Δ. Σαββόπουλος)

Φωτογραφίες

Περισσότερα "Top 10"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "TOP 10" Main_mothers-day-paintining-15 Αξέχαστες μητέρες της ελληνικής πεζογραφίας Οκτώ μητρικές φιγούρες που, όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσο κι αν τα ήθη χαλαρώσουν, θα αποτελούν σημεία αναφοράς. Main_friday_the_13th Μανάδες της Κολάσεως, κι αυτές γιορτάζουν σήμερα! Στη ζωή είναι όλες καλές! Στον κινηματογράφο, όμως; Main_original_01 10 τραγούδια της Eurovision που δεν είναι για τα... σκουπίδια! Είναι κάποια τραγούδια της Eurovision, που σε άλλες συνθήκες μπορεί και να μας... άρεσαν. Main_1._%ce%93%ce%b9%ce%ac%ce%bd%ce%bd%ce%b7%cf%82_%ce%a1%ce%af%cf%84%cf%83%ce%bf%cf%82 Η Πρωτομαγιά μέσα από δέκα έργα τέχνης Η Εργατική Πρωτομαγιά σε λέξεις, νότες και εικόνες. Main_depeche-mode Τα 10 πρόσωπα των Depeche Mode Λιγο πριν έρθουν στο Terra Vibe θυμόμαστε 10 τραγούδια που λατρεύουν οι φανς και γιατί. Main_maxresdefault Jesus εσύ σουπερστάρ 10 γνωστά ροκ τραγούδια στα οποία πρωταγωνιστεί αναπάντεχα ο Χριστός.
#load_content_with_ajax