ΠΕΜΠΤΗ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017
Top 10

του ΠΑΝΤΕΛΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ (Κόρε. Ύδρο) 30 Ιουνίου 2011

Όταν οι Κόρε Υδρο εμφανίστηκαν -κεραυνός εν αιθρία-, οι στίχοι του Παντελή Δημητριάδη ήταν ένα από τα βασικά συστατικά τους, που μας έκαναν να γυρίσουμε το κεφάλι και να δώσουμε προσοχή σ’ ένα γκρουπ απ’ την Κέρκυρα, μοναδικό και ιδιαίτερο.

Όταν οι Κόρε Υδρο εμφανίστηκαν -κεραυνός εν αιθρία-, οι στίχοι του Παντελή Δημητριάδη ήταν ένα από τα βασικά συστατικά τους, που μας έκαναν να γυρίσουμε το κεφάλι και να δώσουμε προσοχή σ’ ένα γκρουπ απ’ την Κέρκυρα, μοναδικό και ιδιαίτερο. Οι δίσκοι τους μας αποκάλυψαν έναν ποιητή της καθημερινότητας κι έναν μουσικό που έφερνε το ελληνικό τραγούδι στον 21ό αιώνα. Το ότι πρόσφατα εκδόθηκε η πρώτη του ποιητική συλλογή: «Ξεκαθάρισμα λογαριασμών» φαίνεται σαν ένα φυσικό επακόλουθο. Οι λέξεις είναι βασικό του εργαλείο. Το ότι οι Κόρε Υδρο ετοιμάζονται να δουλέψουν έναν καινούργιο δίσκο, μας γεμίζει προσμονή.
Τα 10 αγαπημένα ελληνικά τραγούδια (πλην Χατζιδάκι/Θεοδωράκη), του Παντελή Δημητριάδη, που οι δημιουργοί τους είναι άνω των 50 ή μεταστάντες.
  1. Μιχάλης Σουγιούλ - Ας ερχόσουν για λίγο
  2. Γιάννης Σπανός / Γιώργος (Παπα)Στεφάνου - Μια φορά θυμάμαι (ερμηνεία: Αρλέτα)
  3. Γιώργος Χατζηνάσιος / Κώστας Ρουβινέτης - Τι θέλεις να κάνω (ερμηνεία: Γ. Πάριος)
  4. Γιάννης Σπανός / Λευτέρης Παπαδόπουλος - Οδός Αριστοτέλους (ερμηνεία: Χ. Αλεξίου)
  5. Ηλίας Ανδριόπουλος / Μιχάλης Μπουρμπούλης - Μην κλαις (ερμηνεία: Σ. Μπέλλου)
  6. Σταύρος Κουγιουμτζής / Άκος Δασκαλόπουλος - Πού ’ναι τα χρόνια (ερμηνεία: Γ. Νταλάρας)
  7. Τζίμης Πανούσης - Ένα τραγούδι για το χειμώνα (Τ. Πανούσης)
  8. Λάκης Παπαδόπουλος / Μαριανίνα Κριεζή - Τα ήσυχα βράδια (ερμηνεία: Αρλέτα)
  9. Χρήστος Νικολόπουλος / Μανώλης Ρασούλης - Οι Νταλίκες (ερμηνεία: Γ. Σαρρής)
  10. Διονύσης Σαββόπουλος - Καλοκαίρι (ερμηνεία: Δ. Σαββόπουλος)

Φωτογραφίες

Περισσότερα "Top 10"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "TOP 10" Main_depeche-mode Τα 10 πρόσωπα των Depeche Mode Λιγο πριν έρθουν στο Terra Vibe θυμόμαστε 10 τραγούδια που λατρεύουν οι φανς και γιατί. Main_maxresdefault Jesus εσύ σουπερστάρ 10 γνωστά ροκ τραγούδια στα οποία πρωταγωνιστεί αναπάντεχα ο Χριστός. Main_the_last_temptation Τα κινηματογραφικά πρόσωπα του Ιησού Διαβάστε τις ιστορίες από τις πιο πολυσυζητημένες εμφανίσεις του Χριστού στο σινεμά. Main_johnny-cash-1210 Τζόνι Κας, ο πιο ευσεβής ρόκερ Τα 10 πιο θρησκευτικά τραγούδια του μουσικού που... ξαναγεννήθηκε Χριστιανός. Main_black-christmas-1974-original-bag-on-head Δέκα ταινίες για όσους μισούν τις γιορτές Μία λίστα αφιερωμένη σε όσους η χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα τους τη δίνει χοντρά στα νεύρα… Main_slider_333 Αnimation, αριστουργήματα της έβδομης τέχνης Φαντασία, οικολογία, ενηλικίωση, τρόμος κι απίθανες δυνάμεις σε αξέχαστες ταινίες κινουμένων σχεδίων με αφορμή την Διεθνή Ημέρα τους!
#load_content_with_ajax