ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017
Top 10

του ΠΑΝΤΕΛΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ (Κόρε. Ύδρο) 30 Ιουνίου 2011

Όταν οι Κόρε Υδρο εμφανίστηκαν -κεραυνός εν αιθρία-, οι στίχοι του Παντελή Δημητριάδη ήταν ένα από τα βασικά συστατικά τους, που μας έκαναν να γυρίσουμε το κεφάλι και να δώσουμε προσοχή σ’ ένα γκρουπ απ’ την Κέρκυρα, μοναδικό και ιδιαίτερο.

Όταν οι Κόρε Υδρο εμφανίστηκαν -κεραυνός εν αιθρία-, οι στίχοι του Παντελή Δημητριάδη ήταν ένα από τα βασικά συστατικά τους, που μας έκαναν να γυρίσουμε το κεφάλι και να δώσουμε προσοχή σ’ ένα γκρουπ απ’ την Κέρκυρα, μοναδικό και ιδιαίτερο. Οι δίσκοι τους μας αποκάλυψαν έναν ποιητή της καθημερινότητας κι έναν μουσικό που έφερνε το ελληνικό τραγούδι στον 21ό αιώνα. Το ότι πρόσφατα εκδόθηκε η πρώτη του ποιητική συλλογή: «Ξεκαθάρισμα λογαριασμών» φαίνεται σαν ένα φυσικό επακόλουθο. Οι λέξεις είναι βασικό του εργαλείο. Το ότι οι Κόρε Υδρο ετοιμάζονται να δουλέψουν έναν καινούργιο δίσκο, μας γεμίζει προσμονή.
Τα 10 αγαπημένα ελληνικά τραγούδια (πλην Χατζιδάκι/Θεοδωράκη), του Παντελή Δημητριάδη, που οι δημιουργοί τους είναι άνω των 50 ή μεταστάντες.
  1. Μιχάλης Σουγιούλ - Ας ερχόσουν για λίγο
  2. Γιάννης Σπανός / Γιώργος (Παπα)Στεφάνου - Μια φορά θυμάμαι (ερμηνεία: Αρλέτα)
  3. Γιώργος Χατζηνάσιος / Κώστας Ρουβινέτης - Τι θέλεις να κάνω (ερμηνεία: Γ. Πάριος)
  4. Γιάννης Σπανός / Λευτέρης Παπαδόπουλος - Οδός Αριστοτέλους (ερμηνεία: Χ. Αλεξίου)
  5. Ηλίας Ανδριόπουλος / Μιχάλης Μπουρμπούλης - Μην κλαις (ερμηνεία: Σ. Μπέλλου)
  6. Σταύρος Κουγιουμτζής / Άκος Δασκαλόπουλος - Πού ’ναι τα χρόνια (ερμηνεία: Γ. Νταλάρας)
  7. Τζίμης Πανούσης - Ένα τραγούδι για το χειμώνα (Τ. Πανούσης)
  8. Λάκης Παπαδόπουλος / Μαριανίνα Κριεζή - Τα ήσυχα βράδια (ερμηνεία: Αρλέτα)
  9. Χρήστος Νικολόπουλος / Μανώλης Ρασούλης - Οι Νταλίκες (ερμηνεία: Γ. Σαρρής)
  10. Διονύσης Σαββόπουλος - Καλοκαίρι (ερμηνεία: Δ. Σαββόπουλος)

Φωτογραφίες

Περισσότερα "Top 10"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "TOP 10" Main_ursula-dr-no Δέκα εμφανίσεις με μαγιό που σημάδεψαν το παγκόσμιο σελιλόιντ Πέντε κυρίες, τέσσερις κύριοι κι ένα ζευγάρι... Main_partie_de_campagne Δέκα κλασικές ταινίες γεμάτες καλοκαίρι, ήλιο και πάθος Μία ανθολογία με φιλμ που διαδραματίζονται στο θέρος. Main_7006980-cassette-player-headphones-music-mood-photo Μουσική για τα ταξίδια του καλοκαιριού Άκουσε μαζί μας μία αυτοσχέδια «κασέτα» γεμάτη τραγούδια για το δρόμο… Main_poppy_field_claude_monet_1873 Δέκα πίνακες που μυρίζουν καλοκαίρι Ανταγωνίζονται την ομορφιά του θέρους και δροσίζουν πνευματικά. Main_oregon-chai-summer-reading 10 +1 βιβλία για το καλοκαίρι Επειδή όμως συνηθίζεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή να προτείνουμε βιβλία για τις διακοπές, για να μην σπάσουμε την παράδοση, ιδού και οι δικές μας προτάσεις. Main_mothers-day-paintining-15 Αξέχαστες μητέρες της ελληνικής πεζογραφίας Οκτώ μητρικές φιγούρες που, όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσο κι αν τα ήθη χαλαρώσουν, θα αποτελούν σημεία αναφοράς.
#load_content_with_ajax