ΤΡΙΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017
Χορός | Νέα

Μέσα στο μυαλό των νέων χορογράφων 21 Φεβρουαρίου 2017

Το «4ο Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων» αναδεικνύει μία νέα γενιά Ελλήνων δημιουργών που δραστηριοποιείται εγχώρια ή διεθνώς.

Μία από τις πιο «νομαδικές» τέχνες, μιλά εξάλλου τη γλώσσα του σώματος, ο σύγχρονος χορός, ταξιδεύει ελεύθερα εντός και εκτός συνόρων. Πολλοί Έλληνες χορογράφοι και χορευτές ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό, όπου τα πράγματα είναι και πιο ευνοϊκά για το χορό, ενώ άλλοι επιμένουν να πολεμούν το «αφιλόξενο» –ως προς την τέχνη τους- ελληνικό τοπίο.

Από τους πιο μεγάλους, λοιπόν, παθόντες της κρίσης ο σύγχρονος ελληνικός χορός, δέχεται ένα κάλεσμα σ’ ένα μικρό και ευέλικτο Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων. Εκεί κάθε χρόνο και για τέταρτη συνεχή φορά, έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε νέα ονόματα ανερχόμενων Ελλήνων χορογράφων, να γνωρίσουμε το έργο νέων δημιουργών που ζουν στο εξωτερικό ή να δούμε την εξέλιξη άλλων που γνωρίζουμε ήδη από την καλλιτεχνική τους δραστηριοποίηση στην Αθήνα.

Έλληνες δημιουργοί εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων συναντιούνται για δύο μέρες στη Στέγη στο πλαίσιο του «4ου Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων».
Στις 1-2 Απριλίου ξεκινάει λοιπόν ένας διάλογος με τη νέα γενιά χορογράφων, την τέχνη και τους κοινωνικούς προβληματισμούς της. Και μέσα από τα έργα τους θα προσπαθήσουμε να ψηλαφίσουμε το δικό τους παρόν αλλά και να αναγνωρίσουμε τα ψήγματα του μέλλοντος.

Για τον φετινό «4ο Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων» που πραγματοποιείται με την καλλιτεχνική επιμέλεια της Κάτιας Αρφαρά, έχουν επιλεχθεί να συμμετέχουν οι συγκεκριμένοι δημιουργοί:

Hannes Langolf και η Ερμίρα Γκόρο με την παράσταση «Dandelion» στην Κεντρική Σκηνή.
- Η Άρια Μπουμπάκη με το «162 dance meetings», εκτός Στέγης.
- Η Ειρήνη Παπανικολάου με το «Ανθεμόεσσα» στη Μικρή Σκηνή.
- Η Ηρώ Αποστολέλλη με το «Umbilicus» στη Μικρή Σκηνή.

Λενιώ Αλεξίου

Info

01 Φεβρουαρίου 2017
4ο Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων. Εντός & εκτός Στέγης

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_202492robotlaurentphillipelgfmt Xoρεύοντας μ’ ένα ρομπότ Η διάσημη Ισπανίδα χορογράφος Blanca Li παρουσιάζει στο Λονδίνο μία παράσταση που οι χορευτές της στροβιλίζονται με ρομπότ. Main_2625 Τα «Τρομερά Παιδιά» του Φίλιπ Γκλας χορεύουν Ο χορογράφος Javier De Frutos υπογράφει τη νέα παραγωγή του Βασιλικού Μπαλέτου της Αγγλίας Main_slider Χορός: Οι καλύτερες στιγμές του 2016 Δυνατές στιγμές, συγκινήσεις και σημαντικές ειδήσεις από τη χρονιά που τελειώνει. Main_01.peter_pan_on_ice- «Μύρισε» Χριστούγεννα! Με…8 προτάσεις θεαμάτων για τις γιορτές. Main_shut_eye Το Nederlands Dans Theater επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών Η κορυφαία ομάδα σύγχρονου χορού από την Ολλανδία έρχεται ξανά με τρεις χορογραφίες.
#load_content_with_ajax