ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017
Χορός | Νέα

Χορεύοντας Μπάλο... στο αεροδρόμιο της Αθήνας! 17 Ιουλίου 2017

Μια παράσταση με άρωμα Αιγαίου από το θέατρο ελληνικών χoρών "Δόρα Στράτου"

Το θέατρο ελληνικών χoρών "Δόρα Στράτου" «προσγειώνεται» στο αεροδρόμιο της Αθήνας για μια παράσταση με άρωμα Αιγαίου! Χορευτές με παραδοσιακές στολές των Κυκλάδων μάς βάζουν στο ρυθμό του αγαπημένου νησιώτικου χορού, του Μπάλου, συνοδεία ζωντανής παραδοσιακής μουσικής και "απογειώνουν" την καλοκαιρινή διάθεση!

Ο Μπάλος είναι νησιώτικος παραδοσιακός αντικρυστός χορός. Οι κινήσεις του χορού είναι κομψές, ενώ οι χορευτές συνηθίζουν να κρατούν μαντήλια. Εκφράζει την ερωτική επικοινωνία και το φλερτ μεταξύ των χορευτών, ενώ υπάρχει αρκετή ελευθερία στις κινήσεις και τις φιγούρες. Αυτή η ελευθερία τον κάνει ευχάριστο και προσιτό σε όλους, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς παραδοσιακούς χορούς των ελληνικών νησιών.

Τους χορευτές θα συνοδεύουν τρεις παραδοσιακοί οργανοπαίκτες, που θα παίζουν βιολί, λαούτο και κρουστά.

To «Fly me to the Moon» είναι μια συνεργασία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και της πολιτιστικής πλατφόρμας ελculture, που πραγματοποιείται για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά. Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες, καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα, στα www.aia.gr και www.elculture.gr.

Info

21 Ιουλίου 2017
Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. 12:00 – 13:00, Επίπεδο Αναχωρήσεων – Eίσοδος 3, περιοχή ελεύθερης πρόσβασης.

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_2832 Μια πολυαναμενόμενη πρεμιέρα ακυρώνεται. Φιάσκο ή λογοκρισία; Η παράσταση επρόκειτο να κάνει πρεμιέρα στα μέσα του Ιουλίου και, προς το παρόν, το μόνο σίγουρο είναι πως δε χωράει στον προγραμματισμό της σεζόν 2017-18, Main_anastasia_valsamaki_press_8_photo_sotiris_kadinopoulos 5+1 παραστάσεις χορού μαγνητίζουν με σεξ, χιούμορ και πολιτική Χορός τον Ιούλιο στο Φεστιβάλ. Main_a._foniadakis_yiorgis_yerolymbos Χορεύοντας στο νερό υπό τους ήχους του Φίλιπ Γκλας Ο Αντώνης Φωνιαδάκης σκηνοθετεί το Des/Equilibre/S. Main_ksot_1 Το νέο αίμα του ελληνικού χορού μας καλεί σε... ραντεβού Η Κρατική Σχολή Χορού ανοίγει τις πόρτες της και μας παρουσιάζει νέους χορευτές και χορογράφους. Main_slider O Δημήτρης Παπαϊωάννου είναι ο πρώτος που χορογραφεί το θίασο της Μπάους Ο Έλληνας δημιουργός δέχεται πρό(σ)κληση από τον θίασο Tanztheater Wuppertal Pina Bausch.
#load_content_with_ajax