Χορός | Νέα

Το νέο αίμα του ελληνικού χορού μας καλεί σε... ραντεβού 15 Ιουνίου 2017

Η Κρατική Σχολή Χορού ανοίγει τις πόρτες της και μας παρουσιάζει νέους χορευτές και χορογράφους.

Το καλοκαιρινό ραντεβού της Κρατικής Σχολής Χορού έχει γίνει σταθερό και ετήσιο. Με αποσπάσματα ρεπερτορίου, demo χορευτικών τεχνικών, αλλά και συνεργασίες με χορογραφική δουλειά των σπουδαστών, από τις 19 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου θα μπορούμε να αφουγκραστούμε ό,τι νέο γεννιέται και διαπλάθεται στους χώρους της σχολής, η οποία τροφοδοτεί την πλειοψηφία των χορευτών και χορογράφων της χώρας μας.

Συγκεκριμένα, το 13ο ραντεβού της ΚΣΟΤ με το κοινό και τους επαγγελματίες του χορού, ονομάζεται «De profundis/ Εκ βαθέων» και επιχειρεί μια βαθιά επικοινωνία μεταξύ θεατή και χορευτικής τέχνης. Οι παρουσιάσεις θα γίνουν στο black box της Σχολής (Ομήρου 55), όπου θα συμμετέχει επίσης η διεθνής κλασική πιανίστρια Joanna Wicherek σε συνεργασία με τη διακεκριμένη χορογράφο Νανά Βάχλα στη μουσική performance “De profundis”. Τέλος, μία έκθεση με τα portfolio των σπουδαστών πάνω στο μάθημα της χορογραφίας θα μας συστήσει στη δημιουργική διαδικασία των μαθητευόμενων αλλά και στην ερευνητική διάσταση του γνωστικού αντικειμένου της χορογραφίας.

Να σημειώσουμε ότι λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οι κρατήσεις ξεκινούν από την 1η Ιουνίου.
 

Λενιώ Αλεξίου

Info

19 Ιουνίου 2017
Έως 2 Ιουλίου, στις 21.00. Στο Black Box της ΚΣΟΤ, Ομήρου 55, Αθήνα. Κρατήσεις: από 1 Ιουνίου Ώρες: 11.00 – 14.00. Τηλέφωνα. 210 36 12 263 / 210 36 24 249. Τιμή Εισιτηρίου: 6 ευρώ

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_triples___tripletes_img_5754_kiki_papadopoulou_p Μια παράσταση που «σκοράρει» στα γήπεδα Ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό εργαστήριο μυεί τους εφήβους στον χορό μέσα από τον αθλητισμό. Main_slider Διάκριση και ειδικό βραβείο στον Δημήτρη Παπαϊωάννου Ο πρώτος καλλιτέχνης που θα δημιουργήσει ένα νέο ολοκληρωμένο έργο στο θέατρο της Πίνα Μπάους. Main_(c)-doune-photo_7 Η Αφρική που δε γνωρίζουμε Μία παράσταση σύγχρονου χορού αναδεικνύει την χαρισματική φιγούρα του Νιγηριανού ακτιβιστή και μουσικού Φέλα Κούτι. Main_2-bol-secondary_le_corsaire_photo_damir_yusupov_-_the_bolshoi_theatre Όταν ένας κουρσάρος ερωτεύτηκε μια σκλάβα... χορεύοντας Η παράσταση χορού «Ο Κουρσάρος» των Μπαλέτων Μπολσόι θα προβληθεί σε απευθείας σύνδεση από τη Μόσχα. Main_11samesex1-facebookjumbo Όταν δύο άντρες ερωτεύονται στο... μπαλέτο Το Μπαλέτο της Νέας Υόρκης τοποθετεί δύο άντρες στο κεντρικό ζευγάρι κλασσικού χορευτικού έργου. Main_slider Όχι άλλοι μεγάλοι ρόλοι για τον Άκραμ Καν Ο σημαντικός χορευτής και χορογράφος δηλώνει ότι η πίεση ενός σόλο είναι πλέον υπερβολική για την ηλικία του.
#load_content_with_ajax