Χορός | Νέα

Λίντα Καπετανέα, η νέα διευθύντρια του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας 24 Αυγούστου 2017

Η Καπετανέα έχει δουλέψει συστηματικά σε ομάδες ξένων χορογράφων

Η δραστήρια χορογράφος και χορεύτρια, Λίντα Καπετανέα,  περνάει στο τιμόνι του φεστιβάλ χορού. Αυτό είναι μία καλή είδηση. Πιστή εργάτης του χορού, η Καπετανέα έχει δουλέψει συστηματικά σε ομάδες ξένων χορογράφων –όπως η σημαντική συνεργασία που είχε με τον Wim Vandekeybus. Από το 2006 ίδρυσε τους Rootless Root μαζί με τον Σλοβάκο σύζυγό της Γιόζεφ Φρούτσεκ και από τότε έχουν ταξιδέψει σε σημαντικά θέατρα της Ευρώπης δημιουργώντας συνεργασίες με καλλιτέχνες όπως ο Άκραμ Καν και ο Τζον Πάρις.

Μετά την παραίτηση λοιπόν της τελευταίας καλλιτεχνικής διευθύντριας Κατερίνα Κασιούμη, η Λίντα Καπετανέα θα είναι η επόμενη που θα τη διαδεχθεί. Η χορογράφος μάλιστα συναντήθηκε με τον δήμαρχο της Καλαμάτας, τον Παναγιώτη Νίκα, προκειμένου να επισημοποιηθεί η πρόταση.

Η Καπετανέα δηλώνει ότι έχει ήδη κάποιες ιδέες για το μέλλον του φεστιβάλ και είναι ενθουσιασμένη με τα νέα της καθήκοντα. Ελπιδοφόρο να μπαίνει στο τιμόνι ενός θεσμού ένας τόσο έμπειρος δημιουργός από τον ελληνικό χορό που εμπνέει νέους τρόπους και συνήθειες.

Λενιώ Αλεξίου

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_triples___tripletes_img_5754_kiki_papadopoulou_p Μια παράσταση που «σκοράρει» στα γήπεδα Ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό εργαστήριο μυεί τους εφήβους στον χορό μέσα από τον αθλητισμό. Main_slider Διάκριση και ειδικό βραβείο στον Δημήτρη Παπαϊωάννου Ο πρώτος καλλιτέχνης που θα δημιουργήσει ένα νέο ολοκληρωμένο έργο στο θέατρο της Πίνα Μπάους. Main_(c)-doune-photo_7 Η Αφρική που δε γνωρίζουμε Μία παράσταση σύγχρονου χορού αναδεικνύει την χαρισματική φιγούρα του Νιγηριανού ακτιβιστή και μουσικού Φέλα Κούτι. Main_2-bol-secondary_le_corsaire_photo_damir_yusupov_-_the_bolshoi_theatre Όταν ένας κουρσάρος ερωτεύτηκε μια σκλάβα... χορεύοντας Η παράσταση χορού «Ο Κουρσάρος» των Μπαλέτων Μπολσόι θα προβληθεί σε απευθείας σύνδεση από τη Μόσχα. Main_11samesex1-facebookjumbo Όταν δύο άντρες ερωτεύονται στο... μπαλέτο Το Μπαλέτο της Νέας Υόρκης τοποθετεί δύο άντρες στο κεντρικό ζευγάρι κλασσικού χορευτικού έργου. Main_slider Όχι άλλοι μεγάλοι ρόλοι για τον Άκραμ Καν Ο σημαντικός χορευτής και χορογράφος δηλώνει ότι η πίεση ενός σόλο είναι πλέον υπερβολική για την ηλικία του.
#load_content_with_ajax