ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018
Χορός | Νέα

Λίντα Καπετανέα, η νέα διευθύντρια του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας 24 Αυγούστου 2017

Η Καπετανέα έχει δουλέψει συστηματικά σε ομάδες ξένων χορογράφων

Η δραστήρια χορογράφος και χορεύτρια, Λίντα Καπετανέα,  περνάει στο τιμόνι του φεστιβάλ χορού. Αυτό είναι μία καλή είδηση. Πιστή εργάτης του χορού, η Καπετανέα έχει δουλέψει συστηματικά σε ομάδες ξένων χορογράφων –όπως η σημαντική συνεργασία που είχε με τον Wim Vandekeybus. Από το 2006 ίδρυσε τους Rootless Root μαζί με τον Σλοβάκο σύζυγό της Γιόζεφ Φρούτσεκ και από τότε έχουν ταξιδέψει σε σημαντικά θέατρα της Ευρώπης δημιουργώντας συνεργασίες με καλλιτέχνες όπως ο Άκραμ Καν και ο Τζον Πάρις.

Μετά την παραίτηση λοιπόν της τελευταίας καλλιτεχνικής διευθύντριας Κατερίνα Κασιούμη, η Λίντα Καπετανέα θα είναι η επόμενη που θα τη διαδεχθεί. Η χορογράφος μάλιστα συναντήθηκε με τον δήμαρχο της Καλαμάτας, τον Παναγιώτη Νίκα, προκειμένου να επισημοποιηθεί η πρόταση.

Η Καπετανέα δηλώνει ότι έχει ήδη κάποιες ιδέες για το μέλλον του φεστιβάλ και είναι ενθουσιασμένη με τα νέα της καθήκοντα. Ελπιδοφόρο να μπαίνει στο τιμόνι ενός θεσμού ένας τόσο έμπειρος δημιουργός από τον ελληνικό χορό που εμπνέει νέους τρόπους και συνήθειες.

Λενιώ Αλεξίου

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_of_ivory_and_flesh2_photo_herve_veronese-centre_pompidou Η Μαρλένε Μοντέιρο Φρέιτας το καλοκαίρι στην Πειραιώς με Αργυρό Λέοντα στις αποσκευές της Με το έργο «of ivory and flesh - statues also suffer». Main_slider Νέος Διευθυντής του Μπαλέτου της ΕΛΣ ο Κωνσταντίνος Ρήγος Διαδέχεται τον Αντωνη Φωνιαδάκη. Main_17038459_1535104129851456_2862417987860763030_o Σεμινάριο και οντισιόν για έναν άντρα από την ομάδα Αμάλγαμα Από τη Μαρία Γοργία Main_osmosis_titans_laskaridis_photo_by_elina_giounanli_elg0395_(1) Οι «Τιτάνες» του Λασκαρίδη κατακτούν το Παρίσι - Tι αναφέρει η Le Monde Στο άρθρο γίνεται εκτενής αναφορά στο έργο και στην μέχρι τώρα πορεία του πολυσύνθετου Ελληνα δημιουργού. Main_triples___tripletes_img_5754_kiki_papadopoulou_p Μια παράσταση που «σκοράρει» στα γήπεδα Ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό εργαστήριο μυεί τους εφήβους στον χορό μέσα από τον αθλητισμό. Main_slider Διάκριση και ειδικό βραβείο στον Δημήτρη Παπαϊωάννου Ο πρώτος καλλιτέχνης που θα δημιουργήσει ένα νέο ολοκληρωμένο έργο στο θέατρο της Πίνα Μπάους.
#load_content_with_ajax