Χορός | Νέα

Λίντα Καπετανέα, η νέα διευθύντρια του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας 24 Αυγούστου 2017

Η Καπετανέα έχει δουλέψει συστηματικά σε ομάδες ξένων χορογράφων

Η δραστήρια χορογράφος και χορεύτρια, Λίντα Καπετανέα,  περνάει στο τιμόνι του φεστιβάλ χορού. Αυτό είναι μία καλή είδηση. Πιστή εργάτης του χορού, η Καπετανέα έχει δουλέψει συστηματικά σε ομάδες ξένων χορογράφων –όπως η σημαντική συνεργασία που είχε με τον Wim Vandekeybus. Από το 2006 ίδρυσε τους Rootless Root μαζί με τον Σλοβάκο σύζυγό της Γιόζεφ Φρούτσεκ και από τότε έχουν ταξιδέψει σε σημαντικά θέατρα της Ευρώπης δημιουργώντας συνεργασίες με καλλιτέχνες όπως ο Άκραμ Καν και ο Τζον Πάρις.

Μετά την παραίτηση λοιπόν της τελευταίας καλλιτεχνικής διευθύντριας Κατερίνα Κασιούμη, η Λίντα Καπετανέα θα είναι η επόμενη που θα τη διαδεχθεί. Η χορογράφος μάλιστα συναντήθηκε με τον δήμαρχο της Καλαμάτας, τον Παναγιώτη Νίκα, προκειμένου να επισημοποιηθεί η πρόταση.

Η Καπετανέα δηλώνει ότι έχει ήδη κάποιες ιδέες για το μέλλον του φεστιβάλ και είναι ενθουσιασμένη με τα νέα της καθήκοντα. Ελπιδοφόρο να μπαίνει στο τιμόνι ενός θεσμού ένας τόσο έμπειρος δημιουργός από τον ελληνικό χορό που εμπνέει νέους τρόπους και συνήθειες.

Λενιώ Αλεξίου

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_1 PeruPeru: Ο χορός ως μία ανάγκη... βιολογική Σκηνοθετεί η Mυρτώ Αποστολίδου. Main_no_land-lucio_baglivo_photo_b%c3%a1rbara_crosetti Ένα μικρό βήμα... χορού στην Κέρκυρα Το φεστιβάλ αξιοποιεί δρόμους, πλατείες, κτίρια με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον. Main_nafplio Υποβολή προτάσεων για τις επιχορηγήσεις ομάδων κλασικού και σύγχρονου χορού Οι προτάσεις θα πρέπει να υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέχρι και τις 15 Ιουνίου 2018. Main_konstantinos_rigos Από το Θέατρο του Πολέμου, στο Χοροθέατρο Οκτάνα και τον Γκάρι Κασπάροφ Χορός, περφόρμανς και ψυχαγωγία. Main_slider Music in Motion: Όταν χορός και σύγχρονη μουσική γίνονται... ένα Στις 26 και 27 Μαΐου στον Πολυχώρο Τριανόν. Main_requiem__promo_photo_01_%c2%a9_myrto_apostolidou_(1) Χορευτικός Ιούνιος στο BIOS Η Ελεονώρα Ηλία, ο Αλέξης Τσιάμογλου κι οι χορευτικές τους δημιουργίες.
#load_content_with_ajax