Χορός | Νέα

Όχι άλλοι μεγάλοι ρόλοι για τον Άκραμ Καν 13 Οκτωβρίου 2017

Ο σημαντικός χορευτής και χορογράφος δηλώνει ότι η πίεση ενός σόλο είναι πλέον υπερβολική για την ηλικία του.

Η σωματική κόπωση και ο χρόνος που περνάει αποτελούν τους μόνιμους εχθρούς για κάθε αφοσιωμένο χορευτή. Ωστόσο, οι σύγχρονοι χορευτές δεν αποσύρονται πια στα 35 τους. Συνεχίζοντας την εντατική προπόνηση και την εξάσκηση της χορευτικής σκέψης (το μυαλό και η επιθυμία σίγουρα συμβάλουν στο να συνεχίζουν), οι σημερινοί χορευτές μας έχουν εκπλήξει όλους θετικά, με το σπρώξιμο των ορίων αντοχής τους πέρα από ηλικιακούς περιορισμούς.

Και παρόλο που ο διάσημος Βρετανός χορογράφος Άκραμ Καν είναι 43 χρόνων, δηλώνει όλο ειλικρίνεια ότι «Δεν είμαστε όλοι Σιλβί Γκιλέμ», η οποία χόρευε με άνεση μέχρι τα 50 της.

Ο Άκραμ Καν, όμως, όταν χόρεψε το 2011 το απαιτητικό Desh, άρχισε να συνειδητοποιεί ότι δε θα μπορεί για πολύ ακόμα να ερμηνεύει απαιτητικά χορευτικά σόλο. Παρόλο που η διαπίστωση αυτή του ήταν αρκετά δυσάρεστη, ωστόσο παραδέχτηκε με κάθε ειλικρίνεια ότι τα σόλο απαιτούν απίστευτη ενέργεια και αντοχή, στοιχεία που δυσκολεύεται να επιστρατεύσει πλέον στα 43 του χρόνια.

«Είναι απλώς ένα διαφορετικό στάδιο της ζωής μου... αυτή είναι η πραγματικότητα και πρέπει να συμβιβαστώ με αυτήν» σχολιάζει σχετικά ο Άκραμ Καν, ο οποίος θα συνεχίσει φυσικά να χορογραφεί αλλά και να χορεύει μικρότερους ρόλους.

Οπότε, τα νέα ότι έρχεται στην Αθήνα με το τελευταίο σόλο του, το Xenos, είναι παραπάνω από καλά. Το νέο του έργο είναι φτιαγμένο με αφορμή την εκατονταετηρίδα από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και εμείς θα έχουμε την ευκαιρία να το δούμε σε παγκόσμια πρεμιέρα τον Φεβρουάριο του 2018 στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (21-27/2/2018) ενώ στη συνέχεια θα παρουσιαστεί την άνοιξη και στο Sadler’s Wells.

Λενιώ Αλεξίου

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_olivier_de_sagazan___transfiguration_%c2%a9_didier_carluccio Τι θα δούμε φέτος στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας Θα διεξαχθεί από τις 13 έως τις 22 Ιουλίου 2018, με νέα Καλλιτεχνική Διευθύντρια τη Λίντα Καπετανέα. Main_la_lali_cie Αντίστροφη μέτρηση για το In Progress Feedback Festival με... Αναγέννηση! Από τις 31 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου, Main_akram_khan_xenos__dsc4017_2_nicol_vizioli Ακραμ Καν: «Το σώμα μου ήταν πάντα η φωνή μου» Παγκόσμια πρεμιέρα του έργου του στις 21 Φεβρουαρίου στη Στέγη. Main_svo_1285 Η ομάδα χορού Αμάλγαμα αναζητά άντρα εθελοντή για τη νέα της παράσταση Και διοργανώνει Σεμινάριο Χορογραφίας. Main_slider Nέα εικαστική ταυτότητα για το 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας Θα διεξαχθεί 13-22 Ιουλίου υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Λίντας Καπετανέα. Main_slider Ο σταρ του φλαμένκο Antonio Canales στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Flamenco Puro Από την Πέμπτη 1η έως και την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου στο θέατρο Χυτήριο.
#load_content_with_ajax