Χορός | Νέα

Όχι άλλοι μεγάλοι ρόλοι για τον Άκραμ Καν 13 Οκτωβρίου 2017

Ο σημαντικός χορευτής και χορογράφος δηλώνει ότι η πίεση ενός σόλο είναι πλέον υπερβολική για την ηλικία του.

Η σωματική κόπωση και ο χρόνος που περνάει αποτελούν τους μόνιμους εχθρούς για κάθε αφοσιωμένο χορευτή. Ωστόσο, οι σύγχρονοι χορευτές δεν αποσύρονται πια στα 35 τους. Συνεχίζοντας την εντατική προπόνηση και την εξάσκηση της χορευτικής σκέψης (το μυαλό και η επιθυμία σίγουρα συμβάλουν στο να συνεχίζουν), οι σημερινοί χορευτές μας έχουν εκπλήξει όλους θετικά, με το σπρώξιμο των ορίων αντοχής τους πέρα από ηλικιακούς περιορισμούς.

Και παρόλο που ο διάσημος Βρετανός χορογράφος Άκραμ Καν είναι 43 χρόνων, δηλώνει όλο ειλικρίνεια ότι «Δεν είμαστε όλοι Σιλβί Γκιλέμ», η οποία χόρευε με άνεση μέχρι τα 50 της.

Ο Άκραμ Καν, όμως, όταν χόρεψε το 2011 το απαιτητικό Desh, άρχισε να συνειδητοποιεί ότι δε θα μπορεί για πολύ ακόμα να ερμηνεύει απαιτητικά χορευτικά σόλο. Παρόλο που η διαπίστωση αυτή του ήταν αρκετά δυσάρεστη, ωστόσο παραδέχτηκε με κάθε ειλικρίνεια ότι τα σόλο απαιτούν απίστευτη ενέργεια και αντοχή, στοιχεία που δυσκολεύεται να επιστρατεύσει πλέον στα 43 του χρόνια.

«Είναι απλώς ένα διαφορετικό στάδιο της ζωής μου... αυτή είναι η πραγματικότητα και πρέπει να συμβιβαστώ με αυτήν» σχολιάζει σχετικά ο Άκραμ Καν, ο οποίος θα συνεχίσει φυσικά να χορογραφεί αλλά και να χορεύει μικρότερους ρόλους.

Οπότε, τα νέα ότι έρχεται στην Αθήνα με το τελευταίο σόλο του, το Xenos, είναι παραπάνω από καλά. Το νέο του έργο είναι φτιαγμένο με αφορμή την εκατονταετηρίδα από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και εμείς θα έχουμε την ευκαιρία να το δούμε σε παγκόσμια πρεμιέρα τον Φεβρουάριο του 2018 στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (21-27/2/2018) ενώ στη συνέχεια θα παρουσιαστεί την άνοιξη και στο Sadler’s Wells.

Λενιώ Αλεξίου

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_osmosis_titans_laskaridis_photo_by_elina_giounanli_elg0395_(1) Οι «Τιτάνες» του Λασκαρίδη κατακτούν το Παρίσι - Tι αναφέρει η Le Monde Στο άρθρο γίνεται εκτενής αναφορά στο έργο και στην μέχρι τώρα πορεία του πολυσύνθετου Ελληνα δημιουργού. Main_triples___tripletes_img_5754_kiki_papadopoulou_p Μια παράσταση που «σκοράρει» στα γήπεδα Ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό εργαστήριο μυεί τους εφήβους στον χορό μέσα από τον αθλητισμό. Main_slider Διάκριση και ειδικό βραβείο στον Δημήτρη Παπαϊωάννου Ο πρώτος καλλιτέχνης που θα δημιουργήσει ένα νέο ολοκληρωμένο έργο στο θέατρο της Πίνα Μπάους. Main_(c)-doune-photo_7 Η Αφρική που δε γνωρίζουμε Μία παράσταση σύγχρονου χορού αναδεικνύει την χαρισματική φιγούρα του Νιγηριανού ακτιβιστή και μουσικού Φέλα Κούτι. Main_2-bol-secondary_le_corsaire_photo_damir_yusupov_-_the_bolshoi_theatre Όταν ένας κουρσάρος ερωτεύτηκε μια σκλάβα... χορεύοντας Η παράσταση χορού «Ο Κουρσάρος» των Μπαλέτων Μπολσόι θα προβληθεί σε απευθείας σύνδεση από τη Μόσχα. Main_11samesex1-facebookjumbo Όταν δύο άντρες ερωτεύονται στο... μπαλέτο Το Μπαλέτο της Νέας Υόρκης τοποθετεί δύο άντρες στο κεντρικό ζευγάρι κλασσικού χορευτικού έργου.
#load_content_with_ajax