ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018
Χορός | Νέα

Όταν ένας κουρσάρος ερωτεύτηκε μια σκλάβα... χορεύοντας 19 Οκτωβρίου 2017

Η παράσταση χορού «Ο Κουρσάρος» των Μπαλέτων Μπολσόι θα προβληθεί σε απευθείας σύνδεση από τη Μόσχα.

Σε ένα πολυσύχναστο παζάρι, ο κουρσάρος Κόνραντ ερωτεύεται κεραυνοβόλα την όμορφη σκλάβα Μεντόρα. Βλέποντας ότι ο έμπορος ετοιμάζεται να την πουλήσει στον Πασά, εκείνος την απαγάγει. Η ιστορία τους εμπνέει το γνωστό λιμπρέτο «Le Corsaire» [«Ο Κουρσάρος»], που προέρχεται από το ομότιτλο ποίημα του Λόρδου Βύρωνα (1814), και σήμερα γίνεται παράσταση κλασσικού χορού από τα Μπαλέτα Μπολσόι.

Συγκεκριμένα, η ιστορία του Κουρσάρου μετατρέπεται σε μία υπερπαραγωγή με 120 χορευτές και ένα χορευτικό, πρωταγωνιστικό δίδυμο που αξίζει την προσοχή μας: η Όλγα Σμιρνόβα, η νεαρότερη πρίμα μπαλαρίνα των Μπολσόι, και ο διακεκριμένος πρώτος σολίστ, Ίγκορ Τσβίρκο, ο οποίος ενσαρκώνει τον κουρσάρο.

Η παράσταση χορού «Ο Κουρσάρος» αποτελεί ένα από πιο διαμάντια του ρεπερτορίου των Μπολσόι και παρουσιάζεται σε μουσική Αντόλφ Αντάμ και χορογραφία του Αλεξέι Ρατμάνσκι. Το έργο αυτό εγκαινιάζει τις ζωντανές δορυφορικές μεταδόσεις παραστάσεων χορού για τη νέα περίοδο 2017-2018, η οποία πραγματοποείται  για τρίτη χρονιά στο Μέγαρο Μουσικής, σε συνεργασία με το γνωστό ρωσικό θέατρο και την Pathé Live.

Η παράσταση θα προβληθεί στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας σε απευθείας σύνδεση με τη Μόσχα, την Κυριακή 22 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα.

 

 

 

Λενιώ Αλεξίου

Info

22 Οκτωβρίου 2017
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη , Αθήνα
Τηλ.: 2107282333
Στις 6 το απόγευμα. Τιμές εισιτηρίων: 8 € (φοιτητές, νέοι, άνεργοι), 15 €

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_sofia_mavragani_playforantwerp Εργαστήριο αυτοσχεδιασμού από την Σοφία Μαυραγάνη Εστιάζει στον τρόπο με τον οποίο οι παιγνιώδεις δομές παρεμβαίνουν στο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα. Main_slider O Παύλος Κουρτίδης χορογραφεί τη «Γενοκτονία» Με 16 χορευτές και μουσικούς επί σκηνής. Main_olivier-de-sagazan-%c2%a9-mike-rafail-1 Τρεις Ελληνίδες χορογράφοι στην Καλαμάτα Τι θα παρουσιαστεί προσεχώς στο 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Main_sharon_fridman_ Πρεμιέρα για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας Από τις 13 έως τις 22 Ιουλίου 2018, με νέα Καλλιτεχνική Διευθύντρια τη Λίντα Καπετανέα. Main_jilian-li-708 Πέθανε η χορογράφος του «Cats» Η Τζίλιαν Λιν πέθανε σε ηλικία 92 ετών. Main_unnamed Since She: Το βίντεο του νέου έργου του Δημήτρη Παπαϊωάννου εντυπωσιάζει Εργο φόρος τιμής στην Πίνα Μπάους.
#load_content_with_ajax