ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018
Χορός | Νέα

PeruPeru: Ο χορός ως μία ανάγκη... βιολογική 24 Μαΐου 2018

Σκηνοθετεί η Mυρτώ Αποστολίδου.

Το πέρασμα από την ατομική παράδοση της ταυτότητάς μας στην συλλογική εμπειρία ορίζει κάθε παλιά και σύγχρονη γιορτή, όπως ορίζει και την δραματουργία της παράστασης «PeruPeru» που συνέλαβε και σκηνοθετεί η Mυρτώ Αποστολίδου στις 10 Ιουνίου στο θέατρο Τέχνης.

Με έμπνευση από την πορεία και τα δομικά στοιχεία των τελετουργικών πρακτικών, αναζητείται ένα πρωτογενές αίσθημα, στο οποίο ο άνθρωπος μέσω της υπέρβασης και της μυσταγωγίας αφήνεται να αφομοιωθεί από την ευφυΐα που τον υπερβαίνει, από την νομοτέλεια. Δημιουργείται έτσι μία τελετή για την επιγένεση της σάρκας σε μια ροή που κυμαίνεται κάτω από την υπόσταση της γλώσσας και του πολιτισμού. Η παράσταση προσεγγίζει την έννοια του χορού ως ένα βιολογικό γεγονός, και κατά επέκταση μία βιολογική ανάγκη.

Σημείωμα χορογράφου και σκηνοθέτη:
“Τα μυρμήγκια διαθέτουν ψυχή που όμως είναι συλλογική. Η ψυχή του μυρμηγκιού δεν ανήκει σε οποιοδήποτε ατομικό έντομο αλλα σε ολόκληρη την τερμιτοφωλιά.” Αχυρένια σκυλιά, John Gray
«Ένα ομαδικό σόλο αφιερωμένο στην αδήλωτη παρουσία που ακονίζει τα πιο ουσιαστικά, συλλογικά και ανιμιστικά μας ένστικτα. Άλλοτε σε βαθιά νάρκη και άλλοτε σε απόλυτη εγρήγορση, σίγουρα όμως πάντα παρόντα σε κάθε έκφανση χορού. Μια χοροθεατρική παράσταση αφιερωμένη στην ιερή συνδεσιμότητα μεταξύ όλων των φαινομένων».

Συντελεστές: Σύλληψη – Σκηνοθεσία:  Mυρτώ Αποστολίδου. Χορογραφία – Επιμέλεια Κίνησης:  Βιτόρια Κωτσάλου. Καλλιτεχνική συνεργασία – Εκτέλεση παραγωγής :  Γίτσα Κωνσταντουδάκη. Φωτισμοί – Βίντεο:  Βαρδής Μαρινάκης. Ηχοτοπία – Μουσική επιμέλεια:  Βόλτας. Σκηνικά – Κουστούμια:  Ομάδα Σουέζ. Φωτογραφίες:  Μυρτώ Αποστολίδου. Ερμηνεία Σόλο : Βιτόρια Κωτσάλου.
Η παράσταση υποστηρίζεται από την ουσιαστική παρουσία και συμμετοχή εθελοντών.
 

Tospirto team

Info

10 Ιουνίου 2018
Στις 21:00, στο «Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν», Φρυνίχου 14, Πλάκα.

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_15-%ce%95%ce%98%ce%9d%ce%99%ce%9a%ce%91_%ce%9c%ce%a0%ce%91%ce%9b%ce%95%ce%a4%ce%91_%ce%9a%ce%99%ce%95%ce%92%ce%9f%ce%a5_virsky Τα Μπαλέτα του Κιέβου «Virsky» έρχονται με 100 συντελεστές και 2.000 κοστούμια Στις 24 Σεπτεμβρίου στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού. Main_xoros Ποιες είναι οι 26 ομάδες χορού που παίρνουν επιχορήγηση Για την περίοδο 2018-19. Main_slider O Παύλος Κουρτίδης χορογραφεί την ποντιακή «Γενοκτονία» Με 16 χορευτές και μουσικούς επί σκηνής. Main_original_slider Το φθινόπωρο φέρνει 8 παραστάσεις χορού Μεγάλα αστέρια ανά τον κόσμο έρχονται στην Αθήνα. Main_poppin_john_%c2%a9-mike-rafail2 Όλη η Καλαμάτα χόρευε επί 10 ημέρες! Ένας πρώτος απολογισμός του φεστιβάλ που για πρώτη χρονιά διηύθυνε καλλιτεχνικά η Λίντα Καπετανέα. Main_sofia_mavragani_playforantwerp Εργαστήριο αυτοσχεδιασμού από την Σοφία Μαυραγάνη Εστιάζει στον τρόπο με τον οποίο οι παιγνιώδεις δομές παρεμβαίνουν στο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.
#load_content_with_ajax