Χορός | Νέα

PeruPeru: Ο χορός ως μία ανάγκη... βιολογική 24 Μαΐου 2018

Σκηνοθετεί η Mυρτώ Αποστολίδου.

Το πέρασμα από την ατομική παράδοση της ταυτότητάς μας στην συλλογική εμπειρία ορίζει κάθε παλιά και σύγχρονη γιορτή, όπως ορίζει και την δραματουργία της παράστασης «PeruPeru» που συνέλαβε και σκηνοθετεί η Mυρτώ Αποστολίδου στις 10 Ιουνίου στο θέατρο Τέχνης.

Με έμπνευση από την πορεία και τα δομικά στοιχεία των τελετουργικών πρακτικών, αναζητείται ένα πρωτογενές αίσθημα, στο οποίο ο άνθρωπος μέσω της υπέρβασης και της μυσταγωγίας αφήνεται να αφομοιωθεί από την ευφυΐα που τον υπερβαίνει, από την νομοτέλεια. Δημιουργείται έτσι μία τελετή για την επιγένεση της σάρκας σε μια ροή που κυμαίνεται κάτω από την υπόσταση της γλώσσας και του πολιτισμού. Η παράσταση προσεγγίζει την έννοια του χορού ως ένα βιολογικό γεγονός, και κατά επέκταση μία βιολογική ανάγκη.

Σημείωμα χορογράφου και σκηνοθέτη:
“Τα μυρμήγκια διαθέτουν ψυχή που όμως είναι συλλογική. Η ψυχή του μυρμηγκιού δεν ανήκει σε οποιοδήποτε ατομικό έντομο αλλα σε ολόκληρη την τερμιτοφωλιά.” Αχυρένια σκυλιά, John Gray
«Ένα ομαδικό σόλο αφιερωμένο στην αδήλωτη παρουσία που ακονίζει τα πιο ουσιαστικά, συλλογικά και ανιμιστικά μας ένστικτα. Άλλοτε σε βαθιά νάρκη και άλλοτε σε απόλυτη εγρήγορση, σίγουρα όμως πάντα παρόντα σε κάθε έκφανση χορού. Μια χοροθεατρική παράσταση αφιερωμένη στην ιερή συνδεσιμότητα μεταξύ όλων των φαινομένων».

Συντελεστές: Σύλληψη – Σκηνοθεσία:  Mυρτώ Αποστολίδου. Χορογραφία – Επιμέλεια Κίνησης:  Βιτόρια Κωτσάλου. Καλλιτεχνική συνεργασία – Εκτέλεση παραγωγής :  Γίτσα Κωνσταντουδάκη. Φωτισμοί – Βίντεο:  Βαρδής Μαρινάκης. Ηχοτοπία – Μουσική επιμέλεια:  Βόλτας. Σκηνικά – Κουστούμια:  Ομάδα Σουέζ. Φωτογραφίες:  Μυρτώ Αποστολίδου. Ερμηνεία Σόλο : Βιτόρια Κωτσάλου.
Η παράσταση υποστηρίζεται από την ουσιαστική παρουσία και συμμετοχή εθελοντών.
 

Tospirto team

Info

10 Ιουνίου 2018
Στις 21:00, στο «Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν», Φρυνίχου 14, Πλάκα.

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_requiem_promo_myrto_apostolidou Μια χορεύτρια και 500 μπαλάκια πινγκ-πονγκ Από 14 έως 17 Ιουνίου στο Bios. Main_no_land-lucio_baglivo_photo_b%c3%a1rbara_crosetti Ένα μικρό βήμα... χορού στην Κέρκυρα Το φεστιβάλ αξιοποιεί δρόμους, πλατείες, κτίρια με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον. Main_nafplio Υποβολή προτάσεων για τις επιχορηγήσεις ομάδων κλασικού και σύγχρονου χορού Οι προτάσεις θα πρέπει να υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέχρι και τις 15 Ιουνίου 2018. Main_konstantinos_rigos Από το Θέατρο του Πολέμου, στο Χοροθέατρο Οκτάνα και τον Γκάρι Κασπάροφ Χορός, περφόρμανς και ψυχαγωγία. Main_slider Music in Motion: Όταν χορός και σύγχρονη μουσική γίνονται... ένα Στις 26 και 27 Μαΐου στον Πολυχώρο Τριανόν. Main_requiem__promo_photo_01_%c2%a9_myrto_apostolidou_(1) Χορευτικός Ιούνιος στο BIOS Η Ελεονώρα Ηλία, ο Αλέξης Τσιάμογλου κι οι χορευτικές τους δημιουργίες.
#load_content_with_ajax