ΤΡΙΤΗ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017
Χορός | Παραστάσεις

Ένας αντιήρωας του μεγάλου πάθους 27 Μαρτίου 2017

Το κλασσικό έργο του μεγάλου Ρώσου ποιητή Μιχαήλ Λερμόντοφ «Ένας ήρωας της εποχής μας» γίνεται μπαλέτο από τα Μπολσόι.

Βρισκόμαστε στις αρχές του 20ού αιώνα και ο νεαρός αξιωματικός Πετσόριν ταξιδεύει στα μεγαλόπρεπα βουνά του Καυκάσου. Εκεί αναζητεί τον έρωτα και το μεγάλο πάθος, τα οποία, όμως, θα τον οδηγήσουν μοιραία στην οδύνη και στην προδοσία. Ο Πετσόριν λέει: «Ακόμα κι αν μου τα δώσεις όλα, πάλι δεν μου φτάνει». Τι άνθρωπος είναι αυτός ο σύγχρονος Δον Ζουάν; Ένας επιπόλαιος τυχοδιώκτης, κάποιος που του αρέσει να πληγώνει και να πληγώνεται ή μια παρεξηγημένη πληθωρική προσωπικότητα που θέλει να ζήσει στα άκρα; Είναι τελικά ένας αληθινός ήρωας ή ένας συνηθισμένος άνθρωπος;
Το έργο «Ένας ήρωας της εποχής μας» πραγματεύεται σύγχρονα διλήμματα μέσα στο κατώφλι των μεγάλων αισθημάτων. Βασισμένο στο αριστούργημα της κλασικής ρωσικής λογοτεχνίας «A Hero of Our Time» και το μοναδικό μυθιστόρημα του Μιχαήλ Λερμόντοφ γίνεται το υλικό και η πηγή έμπνευσης του χορογράφου Γιούρι Προσσόχοφ που δημιούργησε ένα μπαλέτο με την έμπειρη ομάδα του Μπαλέτου Μπολσόι.

Την Κυριακή των Βαΐων 9 Απριλίου στις 6 το απόγευμα, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την χορογραφία του Προσσόχοφ σε απευθείας μετάδοση από τη Μόσχα, στο Μέγαρο Μουσικής. Στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας σε συνεργασία με την Pathé Live, θα δούμε τη νέα παραγωγή του Μπαλέτου Μπολσόι που δημιουργήθηκε με τη συμβολή δύο διάσημων καλλιτεχνών της σύγχρονης Ρωσίας: τον νεαρό συνθέτη Ίλια Ντεμούτσκι και τον Κίριλ Σερεμπρέννικοφ που υπογράφει το λιμπρέτο.

Η προβολή της χορευτικής παράστασης Α Ηero of Our Time πραγματοποιείται στα πλαίσια του «Κύκλου Χορός» στο Μέγαρο Μουσικής και των δορυφορικών μεταδόσεων The Bolshoi Live from Moscow.

 

Λενιώ Αλεξίου

Info

09 Απριλίου 2017
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη , Αθήνα
Τηλ.: 2107282333
Ωρα: 18:00. Τιμές εισιτηρίων: 8 € (φοιτητικά, παιδικά) και 15 € (γενική είσοδος)

Περισσότερα "Παραστάσεις"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ" Main_touching.just__01_%c2%a9_yiannis_bournias Όταν δύο χορεύουν για να γίνουν... ένα Trajectory vs touching.just: ένα double-bill για δύο ντουέτα στο θέατρο Πόλη. Main_photo-2_site Τρία σώματα μετρούν το χρόνο Η νέα χορογραφία της Ηρώς Αποστολέλλη, «Umbilicus», συνδιαλέγεται με τα ρυθμικά μοτίβο και τις τεχνικές της μουσικής. Main_2_c_bythomasporavas Γλυπτά σώματα μέσα στο χώρο Η χορογράφος Μαρία Χασάπη παρουσιάζει την τελευταία δουλειά «Staged» στη Στέγη. Main_anthemoessa1-laurent-philippe_site Ένα ρομαντικό κυνήγι Σειρήνων στη Στέγη Η νεαρή χορογράφος Ειρήνη Παπανικολάου ανιχνεύει χορευτικά τη διαδρομή για το νησί των Σειρήνων, την «Ανθεμόεσσα». Main_%ce%9c%cf%80%ce%b1%ce%bb%ce%ad%cf%84%ce%bf_%ce%95%ce%9b%ce%a3_%ce%a4%ce%9f%ce%a0%ce%99%ce%91_%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf_%ce%92._%ce%9c%ce%b1%ce%ba%cf%81%ce%ae%cf%82_51 Σπονδυλωτά τοπία... χορού στη Λυρική Μπενζαμέν Μιλπιέ, Ντάγκλας Λη και Αντώνης Φωνιαδάκης χορογραφούν ένα σπονδυλωτό τρίπτυχο στην Κεντρική Σκηνή Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος του ΚΠΙΣΝ.
#load_content_with_ajax