Χορός | Παραστάσεις

Μια χορό-ωδή στην καλλιτεχνία του Μιχαήλ Άγγελου 25 Μαΐου 2018

Στις 25, 26 και 27 Μαΐου στις Ροές.

Ένα  έργο που αποτελεί μια χορό-ωδή στην καλλιτεχνία του Μιχαήλ Άγγελου, η οποία αποτυπώθηκε σε ένα από τα σημαντικότερα γλυπτά του, στην «Pieta», θα παρουσιαστεί στις 25, 26 και 27 Μαΐου στις Ροές.

Η «Pieta» (1498–1499) απεικονίζει το σώμα του Ιησού στα πόδια της μητέρας του Μαρίας μετά την αποκαθήλωσή του από τον σταυρό του μαρτυρίου. Παρά την ένταση της στιγμής αυτής, ο Μιχαήλ Άγγελος  έχει καταφέρει να μεταδώσει επιτυχώς όλες τις εκφάνσεις μιας τόσο περίπλοκης σκηνής, με τρόπο σφαιρικό. Το γλυπτό από μόνο του δημιουργεί διαφορετικές εμπειρικές αισθήσεις.  Το νεκρό σώμα του Ιησού στα χέρια της Παρθένου και  η αποδοχή του ασύλληπτου προσδοκούν σε μια εικόνα θανάτου που όμως μεταδίδει ξεκούραση. Το αναπόφευκτο και το αναγκαίο πένθος. Στην απόλυτη αίσθηση αγαλλίασης απέναντι στο άγαλμα  παρόλο τον θρήνο.

Το  σώμα για τον Μιχαήλ Άγγελο αποτελεί στοιχείο κλειδί. Στα έργα του εστίαζε στην ομορφιά του σώματος όχι στην ιδεαλιστική του μορφή, αλλά σε ακραία κινητικότητα. Στο έργο έξι χορευτές καλούνται να μεταφέρουν την καλλιτεχνία του Μιχαήλ Άγγελο από την ακαμψία στην κίνηση. Από την αντίσταση στην παραδοχή. Συνοδευόμενοι από τους ζωντανούς  ήχους των συνθέσεων του Σωτήρη Τσόλη και των ηχογραφημένων μουσικών συνθέσεων του Γιώργου Κραββαρίτη.

Συντελεστές: Καλλιτεχνική Διεύθυνση | Χορογραφία: Antonia Economo. Μουσικές Συνθέσεις: Σωτήρης Τσόλης. Σύνθεση Ηxoγραφημένης Μουσικής: Γιώργος Κραββαρίτης. Ερμηνεία και ανάπτυξη υλικού: Ξένια Ταμπούρλου, Περικλής Πετράκης, Παύλος Λυκούδης, Χριστίνα Γαζή, Χρήστος Santa Maria, Σοφία Κουρτέση, Ξένια Σταθούλη. Ζωντανή Μουσική: Σωτήρης Τσόλης (Τύμπανα), Παναγιώτης Ράπτης (Σαξόφωνο),Λάμπρος Παπανικολάου (Κοντραμπάσο). Σχεδιασμός Φωτών: Antonia Economo. Σκηνικά: Γιάννης Θεοδωράκης. Κουστούμια: Βασιλική Σύρμα. Κατασκευή Κρινολίνου: Γιάννης Θεοδωράκης, Ελισσάβετ Ζαχαράκη. Φωτογραφία: Eυάγγελος Καραλής, Πέτρος Χυτήρης. Ηχοληψία: Τάσος Μπότσιος. Εκτέλεση Παραγωγής: Antonia Economo. Παραγωγή: ERGO Collective

 

Tospirto team

Info

25 Μαΐου 2018
Και 26,27 Μαΐου. Τοποθεσία: Θέατρο Ροές | Ιάκχου 16 | Αθήνα 118 54 | 21 0347 4312. Ώρα και διάρκεια: 21.15 (50 λεπτά). Προπώληση Εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-roes/pieta/ & στο θέατρο ΡΟΕΣ από 12 έως 27 Μαΐου 17:00 – 21:00 εκτός από Τετάρτη

Περισσότερα "Παραστάσεις"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ" Main_%ce%94%ce%91%ce%93%ce%99%ce%a0%ce%9f%ce%9b%ce%97_photo_5 Ένα «Δέντρο» από το Χοροθέατρο Δαγίπολη Για μια βραδιά στο Κακογιάννης. Main_i05a2584babel Ο Κωνσταντίνος Ρήγος παρουσιάζει τη δική του «Βαβέλ» Ο χορογράφος και Διευθυντής του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, μιλά στο www.tospirto.net. Main_slider Πώς μπορούμε να χορεύουμε μαζί, όταν δεν ξέρουμε ο ένας τον άλλον; Το «Ανώνυμο» της Τζένης Αργυρίου στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης, από 24 έως 27 Μαΐου. Main_t_e_r_r_a_i_n_-_photo_by_angelos_zymaras__1_ Στο T e r r a i n του συνεχή επαναπροσδιορισμού Στη χορογραφία η Μαρία Κολιοπούλου. Main_trapped Μπορούμε άραγε να μάθουμε κάτι από την Ιστορία; Παράσταση εντός και εκτός Κτιρίου Τσίλλερ στο πλαίσιο του FFF της Στέγης.
#load_content_with_ajax