ΤΡΙΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017
Χορός | Παραστάσεις

Ένα θαυματουργό φυτό «στάζει» στη Στέγη 24 Φεβρουαρίου 2017

Οι δύο νέοι χορογράφοι, Ερμίρα Γκόρο και Χάννες Λάνγκολφ, παρουσιάζουν το «Dandelion» (Πικραλίδα).

Το δημιουργικό δίδυμο Ερμίρα Γκόρο και Χάννες Λάνγκολφ παρουσιάζει μία από τις τέσσερις παραστάσεις που θα δούμε φέτος στο φεστιβάλ νέων χορογράφων στη Στέγη. Δουλειά της Γκόρο είδαμε πέρσι στο Φεστιβάλ Αθηνών με τίτλο «After Party», στο οποίο μάλιστα χορογραφούσε τη σημαντική χορεύτρια Αγγελική Στελλάτου. Σ’ εκείνο το δείγμα δουλειά, το έργο μάς άφησε ολίγον ανικανοποίητους ως προς το «δραματουργικό» του περιεχόμενο. Αυτή την φορά, όμως, μας δίνεται η ευκαιρία να δούμε νέα της δουλειά στις 1 και 2 Απριλίου, την οποία μάλιστα συνυπογράφει μαζί με τον Γερμανό χορευτή και χορογράφο Χάννες Λάνγκολφ.


Πρώην χορευτές και οι δύο των σπουδαίων Βρετανών DV8 Physical Theatre, ένα πράγμα έμαθαν στα σίγουρα κατά τη διάρκεια της θητεία τους δίπλα στον Λόυντ Νιούσον: ότι δεν τους ενδιαφέρει η καθαρή χορευτική κίνηση αλλά το σημείο εκείνο όπου ο χορός και το θέατρο διασταυρώνονται.

Στην πρώτη τους κοινή χορογραφική δουλειά που θα δούμε στη Στέγη με τίτλο Dandelion (Πικραλίδα), οι δύο δημιουργοί ρίχνουν την προσοχή τους στο ανθρώπινο σώμα, το καθιστούν ένα ανοιχτό πεδίο έρευνας όσων διακυβεύονται πάνω σε αυτό ως έννοια ή ταυτότητα. Σε μια εποχή απολύτως διχασμένη ανάμεσα στην πραγματική και ψηφιακή μας ζωή, το σώμα φαίνεται να παραμένει ο τελευταίος μας κρίκος, με τον οποίο συνδεόμαστε με την καθημερινότητα, τους άλλους, και πολλές φορές και με τον ίδιο μας τον εαυτό.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στις 1-2 Απριλίου στην Κεντρική Σκηνή στα πλαίσια του 4oυ Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων. Ερμηνεύουν οι: Ερμίρα Γκόρο, Hannes Langolf, Δήμητρα Μερτζάνη, Rafael Pardillo, Άντι Τζούμα, Αντώνης Σταμόπουλος και Αλέξανδρος Σταυρόπουλος.


Λενιώ Αλεξίου


 

Λενιώ Αλεξίου

Info

01 Απριλίου 2017
ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ - ΙΔΡΥΜΑ ΩΝΑΣΗ, Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Νέος Κόσμος
Τηλ.: 210 900 5 800
Website: http://www.sgt.gr/gre
Στις 20:00, Κεντρική Σκηνή της Στέγης

Περισσότερα "Παραστάσεις"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ" Main_01.tango_fire-pallas «Φλόγες Πάθους» από την Αργεντινή στην Αθήνα Το «Tango Fire» του German Cornejo έρχεται στο Παλλάς στις 4 και 5 Μαρτίου Main_cementary_p1280447_tassosvrettos_p Η Πατρίσια Απέργη «κάνει» την πόλη να χορεύει Η χορογράφος επιστρέφει στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση με το «Cementary», από 1 έως 3 Μαρτίου 2017 Main_shut_eye_%c2%a9_rahi_rezvani_print_1 Ένας χορός βιρτουόζων κάνει στάση στην Αθήνα Η πολυβραβευμένη ομάδα Nederlands Dans Theater έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής για τρεις παραστάσεις. Main_ottof1_(c)_hasnae_el_ouarga___compagnie_o_p Πέντε μαροκινές κόντρα στα κλισέ της ανατολής Η Μπουσρά Ουιζγκέν έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και στη Στέγη με το «Ottof». Main_iris_karayan_ Manual Solos: Όταν το παρόν επεκτείνεται στο παρελθόν Η Ίριδα Κάραγιαν δημιουργεί μια χορογραφική παρτιτούρα και προσκαλεί τρεις ερμηνεύτριες να την ενεργοποιήσουν.
#load_content_with_ajax