ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017
Χορός | Παραστάσεις

Ένα ταξίδι για όλα τα σώματα στο Ηρώδειο 19 Σεπτεμβρίου 2017

Η παράσταση σύγχρονου χορού «TerrΑnima» γιορτάζει τη διαφορετικότητα των σωμάτων για ένα βράδυ.

Συμπληρώνοντας 15 χρόνια δράσης, η ομάδα σύγχρονου χορού Dagipoli ετοιμάζει μία επετειακή παράσταση. Έχοντας στον πυρήνα της σύστασής της, ανθρώπους με κινητική αναπηρία αλλά και χορευτές - performers χωρίς αναπηρία, η ομάδα εξερευνά τις δυνατότητες του σώματος πέρα από όρια και περιορισμούς.

Χωρίς να εστιάζει στην συνθήκη της αναπηρίας, το έργο εξερευνά το εύρος των σωματικών ικανοτήτων, χρησιμοποιώντας τις ιδιαιτερότητες του κάθε σώματος ως ανατροπή και πραγματικότητα. Στο κέντρο του έργου βρίσκεται το κείμενο του Νίκου Καζαντζάκη «Ταξιδεύοντας» και στο ίδιο πνεύμα, η νέα παράσταση της ομάδας με τίτλο «TerrAnima» έχει ως στόχο της να μας ταξιδέψει στη Μεσόγειο, το Αιγαίο, την Ακρόπολη και την Κρήτη με άξονες τρεις πόλεις: το Μιλάνο, την Αθήνα και τα Χανιά. Τα κείμενα της παράστασης διανθίζουν επίσης η Άννα Ζουμάνη και ο Κώστας Γραμματικάκης.

Συνοδοιπόροι σε αυτό το ταξίδι, ο Αντώνης Καφετζόπουλος και ο Κώστας Γραμματικάκης στην αφήγηση και την ερμηνεία του κειμένου, ο Κώστας Λειβαδάς στη σύνθεση της μουσικής, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η Ανδριάνα Μπάμπαλη και ο Κώστας Λειβαδάς στο τραγούδι. Την παράσταση χορογραφεί ο Γιώργος Χρηστάκης.

Το «TerrAnima» θα πραγματοποιηθεί στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού την Κυριακή 8 Οκτωβρίου και χορεύουν οι: Ειρήνη Μαυροματάκη, Χρήστος Ταμπαξής, Δάφνη Αντωνιάδου, Αριστέα Ιατρίδου, Άννα Βάλαρη, Μαρία Κακολύρη, Ηλέκτρα Φραγκιαδάκη, Ξένια Κοντομανώλη, Μαρία Βούρου, Ελευθερία Ηλιοπούλου, Έλενα Μπότη, Γιώργος Βασιλόπουλος, Γιώργος Χρηστάκης, Αντωνία Λειβαρτζηνού, Άδρια Βαφία, Βασιλική Γουρνά, ο Λαογραφικός χορευτικός όμιλος, «Κρήτες». Έκτακτη συμμετοχή: Cristian Preda, Γιάννης Αϊδινιώτης. 

Tospirto.team

Info

08 Οκτωβρίου 2017
ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Ακρόπολη
Τηλ.: 210-3241807 / 324858
Ώρα έναρξης: 21:00. Τιμές: 15 ευρώ Άνω Διάζωμα, 25 ευρώ Γ' Ζώνη, 35 ευρώ Β' Ζώνη, 45 ευρώ Α' Ζώνη, 55 ευρώ Διακεκριμένη Ζώνη ΑΜΕΑ Δωρεάν

Περισσότερα "Παραστάσεις"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ" Main_bbl_bejart_fete_maurice_credit_lauren_pasche Tα θρυλικά μπαλέτα Béjart γιορτάζουν τον Maurice στο Ηρώδειο Οι σημαντικότερες χορογραφίες του κορυφαίου Maurice Béjart σε μια μαγευτική παράσταση με 50 χορευτές. Main_carmen_1 Κάρμεν: Θρυλική και φλογερή επιστρέφει! Στις 2 Σεπτεμβρίου και έξτρα παράσταση στις 10 Οκτωβρίου στο Ηρώδειο Main_treno_sto_rouf_2o_compartments__dance_project_04 Χορεύοντας μ΄ αφορμή ένα... βαγόνι Στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ από την Κυριακή 10 έως και την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017. Main_tango_%ce%97%cf%81%cf%89_%ce%b4%ce%b5%ce%b9%ce%bf_2 Πανσέληνος με φουλ του tango στο Ηρώδειο Με την υπογραφή της χορεύτριας και χορογράφου από την Αργεντινή, Natalia Ηills Main_sissi_2 Sissi - Ο μύθος μιας πριγκίπισσας που λάτρεψε η Ελλάδα Παράσταση - αφιέρωμα στη θρυλική Βασίλισσα της Ουγγαρίας και τη θυελλώδη ζωή της.
#load_content_with_ajax