Χορός | Παραστάσεις

Υδρόβια χορογραφία 11 Ιανουαρίου 2017

Η παράσταση σύγχρονου χορού «Στύγα, η θεά των υδάτων» χρησιμοποιεί ως σκηνικό της τέσσερις τόνους νερό.

Το νερό, ως πηγή και σύμβολο ζωής, γίνεται το στοιχείο εκείνο, μέσα από το οποίο η παράσταση «Στύγα, η θεά των υδάτων», πραγματοποιεί ένα ταξίδι στους αιώνες. Από τα πανάρχαια χρόνια μέχρι σήμερα, το στοιχείο του νερού έχει υπάρξει αντικείμενο λατρείας για όλες τις ιδιότητες του, σε πραγματικό και φαντασιακό επίπεδο. Από τα αθάνατα νερά του Αχιλλέα και το Στύγιο ύδωρ του Μέγα Αλέξανδρου μέχρι και την ίδια τη Στύγα, την θεότητα των υδάτων στην ελληνική μυθολογία, η χορογραφία εκτυλίσσεται μέσα σε 4 τόνους νερού και διηγείται την ιστορία της. Χρησιμοποιώντας το στοιχείο του νερού θεματολογικά και σκηνογραφικά, εννέα χορευτές ερμηνεύουν μέσα στο υδάτινο σκηνικό τους. Τη σκηνοθεσία, τη χορογραφία και την εικαστική σύλληψη της παράστασης υπογράφει ο Παύλος Κουρτίδης, τη μουσική σύνθεση ο Βασίλης Τσεντούρος. Χορεύουν οι: Παύλος Κουρτίδης, Ζωή Σωτηροπούλου, Ιωάννα Κορίνα Παλάσκα, Όλια Μουρουζίδου, Άγγελος Αντωνάκος, Νάστα Κοντοπίδη, Alex Gotch, Στεφανία Σωτηροπούλου και Πηνελόπη Μωρούτ. Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα στις 22 Απριλίου στο Θέατρο ΠΚ.

Λ. Α.

Info

22 Απριλίου 2017
Και κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21:15. Θέατρο ΠΚ, Κασομούλη 30, Ν. Κόσμος, 210 9011677. Εισιτήρια:15€ (γενική είσοδος), 13€ (φοιτητικό, παιδικό, άνω των 65), 10€ (ανεργίας, ατέλειες), ειδικές τιμές για ομαδικές κρατήσεις άνω των 15 ατόμων.

Περισσότερα "Παραστάσεις"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ" Main_slider Ένας αντιήρωας του μεγάλου πάθους Το κλασσικό έργο του μεγάλου Ρώσου ποιητή Μιχαήλ Λερμόντοφ «Ένας ήρωας της εποχής μας» γίνεται μπαλέτο από τα Μπολσόι. Main_touching.just__01_%c2%a9_yiannis_bournias Όταν δύο χορεύουν για να γίνουν... ένα Trajectory vs touching.just: ένα double-bill για δύο ντουέτα στο θέατρο Πόλη. Main_photo-2_site Τρία σώματα μετρούν το χρόνο Η νέα χορογραφία της Ηρώς Αποστολέλλη, «Umbilicus», συνδιαλέγεται με τα ρυθμικά μοτίβο και τις τεχνικές της μουσικής. Main_2_c_bythomasporavas Γλυπτά σώματα μέσα στο χώρο Η χορογράφος Μαρία Χασάπη παρουσιάζει την τελευταία δουλειά «Staged» στη Στέγη. Main_anthemoessa1-laurent-philippe_site Ένα ρομαντικό κυνήγι Σειρήνων στη Στέγη Η νεαρή χορογράφος Ειρήνη Παπανικολάου ανιχνεύει χορευτικά τη διαδρομή για το νησί των Σειρήνων, την «Ανθεμόεσσα». Main_%ce%9c%cf%80%ce%b1%ce%bb%ce%ad%cf%84%ce%bf_%ce%95%ce%9b%ce%a3_%ce%a4%ce%9f%ce%a0%ce%99%ce%91_%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf_%ce%92._%ce%9c%ce%b1%ce%ba%cf%81%ce%ae%cf%82_51 Σπονδυλωτά τοπία... χορού στη Λυρική Μπενζαμέν Μιλπιέ, Ντάγκλας Λη και Αντώνης Φωνιαδάκης χορογραφούν ένα σπονδυλωτό τρίπτυχο στην Κεντρική Σκηνή Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος του ΚΠΙΣΝ.
#load_content_with_ajax