ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017
Χορός | Παραστάσεις

Η κτηνωδία της γυναικείας κακοποίησης «ζωντανεύει» στην Πειραιώς 17 Ιουλίου 2017

Στις 18 και 19 Ιουλίου από την Ντοροτέ Μυνιανεζά.

Γεννημένη στη Ρουάντα και εγκατεστημένη στη Γαλλία, η χορεύτρια, χορογράφος, τραγουδίστρια και περφόρμερ Dorothée Munyaneza (Ντοροτέ Μυνιανεζά) ήταν μόλις δώδεκα ετών όταν στην πατρίδα της ξέσπασε η γενοκτονία του 1994.

Αντλώντας από τη φρικιαστική εμπειρία του πολέμου, η Μυνιανεζά συνέλαβε και χορογράφησε μια παράσταση που αποτίνει φόρο τιμής στις γυναίκες που βίωσαν την κτηνωδία και των οποίων τα σώματα κακοποιήθηκαν, βιάστηκαν, εξευτελίστηκαν, σώματα-αντικείμενα, ανεπιθύμητα. Όλες εκείνες τις γυναίκες «που ο βιασμός τους ισοδυναμούσε με όπλο μαζικής καταστροφής», όπως αναφέρει η καλλιτέχνιδα, και  όλα εκείνα τα παιδιά που γεννήθηκαν ανεπιθύμητα.

Η παράσταση «Unwanted /Ανεπιθύμητα» συνδυάζει χορό, ηχητικό υλικό με μαρτυρίες υπό τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού συνθέτη Alain Mahé, χορωδία δύο φωνών με την Holland Andrews και την ίδια τη Μυνιανεζά, και τα έργα τέχνης του φημισμένου καλλιτέχνηBruce Clark. Η Μυνιανεζά οραματίζεται την παράσταση σαν μια κληρονομιά που παραδίδεται από τη μια γυναίκα στην άλλη, μια κληρονομιά που δεν πρέπει να λησμονηθεί. Το έργο είναι μια μεγάλη διεθνής συμπαραγωγή, που έρχεται στο Φεστιβάλ Αθηνών αμέσως μετά την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ της Αβινιόν.

Κατάλληλο για θεατές άνω των 16 ετών.

Σύλληψη και χορογραφία: Dorothée Munyaneza. Συμμετέχουν: Holland Andrews, Alain Mahé, Dorothée Munyaneza. Καλλιτεχνικός σύμβουλος: Faustin Linyekula. Σκηνογραφία: Vincent Gadras. Έργα τέχνης: Bruce Clarke. Φωτισμοί: Christian Dubet. Μουσική: Holland Andrews, Alain Mahé, Dorothée Munyaneza. Ενδυματολόγος: Stéphanie Coudert. Τεχνική διευθύντρια: Marion Piry
Παραγωγή - Διαχείριση - Booking: Emmanuel Magis/Anahi. Παραγωγή: Compagnie Kadidi, Anahi.

 

Tospirto Team

Info

18 Ιουλίου 2017
ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260, Πειραιώς 260, Ταύρος
Τηλ.: 210-9282900 / 210-4838739
Και 19 Ιουλίου

Περισσότερα "Παραστάσεις"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ" Main_2084 Χορός εις διπλούν στον Κινητήρα Το έργο Home από την ομάδα Almalibre.co και το έργο 2084 από την ομάδα A(r)CT . Main_unnamed_(1) Ένα ταξίδι για όλα τα σώματα στο Ηρώδειο Η παράσταση σύγχρονου χορού «TerrΑnima» γιορτάζει τη διαφορετικότητα των σωμάτων για ένα βράδυ. Main_bbl_bejart_fete_maurice_credit_lauren_pasche Tα θρυλικά μπαλέτα Béjart γιορτάζουν τον Maurice στο Ηρώδειο Οι σημαντικότερες χορογραφίες του κορυφαίου Maurice Béjart σε μια μαγευτική παράσταση με 50 χορευτές. Main_carmen_1 Κάρμεν: Θρυλική και φλογερή επιστρέφει! Στις 2 Σεπτεμβρίου και έξτρα παράσταση στις 10 Οκτωβρίου στο Ηρώδειο Main_treno_sto_rouf_2o_compartments__dance_project_04 Χορεύοντας μ΄ αφορμή ένα... βαγόνι Στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ από την Κυριακή 10 έως και την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017. Main_tango_%ce%97%cf%81%cf%89_%ce%b4%ce%b5%ce%b9%ce%bf_2 Πανσέληνος με φουλ του tango στο Ηρώδειο Με την υπογραφή της χορεύτριας και χορογράφου από την Αργεντινή, Natalia Ηills
#load_content_with_ajax