Χορός | Παραστάσεις

Η κτηνωδία της γυναικείας κακοποίησης «ζωντανεύει» στην Πειραιώς 17 Ιουλίου 2017

Στις 18 και 19 Ιουλίου από την Ντοροτέ Μυνιανεζά.

Γεννημένη στη Ρουάντα και εγκατεστημένη στη Γαλλία, η χορεύτρια, χορογράφος, τραγουδίστρια και περφόρμερ Dorothée Munyaneza (Ντοροτέ Μυνιανεζά) ήταν μόλις δώδεκα ετών όταν στην πατρίδα της ξέσπασε η γενοκτονία του 1994.

Αντλώντας από τη φρικιαστική εμπειρία του πολέμου, η Μυνιανεζά συνέλαβε και χορογράφησε μια παράσταση που αποτίνει φόρο τιμής στις γυναίκες που βίωσαν την κτηνωδία και των οποίων τα σώματα κακοποιήθηκαν, βιάστηκαν, εξευτελίστηκαν, σώματα-αντικείμενα, ανεπιθύμητα. Όλες εκείνες τις γυναίκες «που ο βιασμός τους ισοδυναμούσε με όπλο μαζικής καταστροφής», όπως αναφέρει η καλλιτέχνιδα, και  όλα εκείνα τα παιδιά που γεννήθηκαν ανεπιθύμητα.

Η παράσταση «Unwanted /Ανεπιθύμητα» συνδυάζει χορό, ηχητικό υλικό με μαρτυρίες υπό τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού συνθέτη Alain Mahé, χορωδία δύο φωνών με την Holland Andrews και την ίδια τη Μυνιανεζά, και τα έργα τέχνης του φημισμένου καλλιτέχνηBruce Clark. Η Μυνιανεζά οραματίζεται την παράσταση σαν μια κληρονομιά που παραδίδεται από τη μια γυναίκα στην άλλη, μια κληρονομιά που δεν πρέπει να λησμονηθεί. Το έργο είναι μια μεγάλη διεθνής συμπαραγωγή, που έρχεται στο Φεστιβάλ Αθηνών αμέσως μετά την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ της Αβινιόν.

Κατάλληλο για θεατές άνω των 16 ετών.

Σύλληψη και χορογραφία: Dorothée Munyaneza. Συμμετέχουν: Holland Andrews, Alain Mahé, Dorothée Munyaneza. Καλλιτεχνικός σύμβουλος: Faustin Linyekula. Σκηνογραφία: Vincent Gadras. Έργα τέχνης: Bruce Clarke. Φωτισμοί: Christian Dubet. Μουσική: Holland Andrews, Alain Mahé, Dorothée Munyaneza. Ενδυματολόγος: Stéphanie Coudert. Τεχνική διευθύντρια: Marion Piry
Παραγωγή - Διαχείριση - Booking: Emmanuel Magis/Anahi. Παραγωγή: Compagnie Kadidi, Anahi.

 

Tospirto Team

Info

18 Ιουλίου 2017
ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260, Πειραιώς 260, Ταύρος
Τηλ.: 210-9282900 / 210-4838739
Και 19 Ιουλίου

Περισσότερα "Παραστάσεις"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ" Main_%ce%94%ce%91%ce%93%ce%99%ce%a0%ce%9f%ce%9b%ce%97_photo_5 Ένα «Δέντρο» από το Χοροθέατρο Δαγίπολη Για μια βραδιά στο Κακογιάννης. Main_slider Μια χορό-ωδή στην καλλιτεχνία του Μιχαήλ Άγγελου Στις 25, 26 και 27 Μαΐου στις Ροές. Main_i05a2584babel Ο Κωνσταντίνος Ρήγος παρουσιάζει τη δική του «Βαβέλ» Ο χορογράφος και Διευθυντής του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, μιλά στο www.tospirto.net. Main_slider Πώς μπορούμε να χορεύουμε μαζί, όταν δεν ξέρουμε ο ένας τον άλλον; Το «Ανώνυμο» της Τζένης Αργυρίου στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης, από 24 έως 27 Μαΐου. Main_t_e_r_r_a_i_n_-_photo_by_angelos_zymaras__1_ Στο T e r r a i n του συνεχή επαναπροσδιορισμού Στη χορογραφία η Μαρία Κολιοπούλου. Main_trapped Μπορούμε άραγε να μάθουμε κάτι από την Ιστορία; Παράσταση εντός και εκτός Κτιρίου Τσίλλερ στο πλαίσιο του FFF της Στέγης.
#load_content_with_ajax