Χορός | Παραστάσεις

Χορεύοντας μ΄ αφορμή ένα... βαγόνι 01 Σεπτεμβρίου 2017

Στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ από την Κυριακή 10 έως και την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017.

Το 2ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού “compartments dance project” θα επαναληφθεί και φέτος στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ από την Κυριακή 10 έως και την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017.

Ως συνέχεια του καθιερωμένου πλέον Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ» και δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον σύγχρονο χορό, χορογράφοι, χορευτές και χορευτικές ομάδες καλούνται να εμπνευστούν από τον απρόσμενο χώρο του New Wagon της Αμαξοστοιχίας και την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα των 12 μικρών «διαμερισμάτων» (compartments) του και να παρουσιάσουν στο ξεχωριστό αυτό βαγόνι τις προσωπικές τους performances για μικρές ομάδες θεατών (σύντομης διάρκειας 10’-30’ λεπτών).

Η ιδιαιτερότητα του σκηνικού χώρου των compartments προκαλεί τον αυτοπεριορισμό της κίνησης και οδηγεί στην υπέρβαση και τον επαναπροσδιορισμό της. Η διαύγεια, η εσωτερικότητα, η λιτότητα και η καθαρότητα του κινησιολογικού στοιχείου γεννιούνται ακούσια από τη μεγάλη εγγύτητα με τον θεατή-συνεπιβάτη και την οικειότητα της ιδιωτικής ατμόσφαιρας. Θέματα και έννοιες, όπως η φυγή, η αναχώρηση, η άφιξη, η διαδρομή, ο σταθμός, η αντάμωση, η αναψυχή, η μετανάστευση, ο αποχωρισμός και ό,τι μπορεί να περικλείει ένα «ταξίδι», κυριολεκτικά και μεταφορικά, αποτελούν πηγές έμπνευσης και βρίσκουν στον χώρο την ιδανική τους διάσταση.

Η μοναδικότητα του Σιδηροδρομικού Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού προκαλεί  αντισυμβατικά ερεθίσματα δημιουργικότητας προσφέροντας μια ανεπανάληπτη παραστατική εμπειρία τόσο για τους θεατές όσο και για τους καλλιτέχνες.

Παράλληλα, χορευτικές performances φιλοξενούνται στον υπαίθριο χώρο της Αποβάθρας και του νέου Cargo- Wagon της Αμαξοστοιχίας.

PERFORMANCES: καθημερινά από Κυριακή 10 έως και Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017 σε ένα κυλιόμενο πρόγραμμα από τις 7.30 μμ.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ: Απαραίτητη προϋπόθεση η προμήθεια δελτίων εισόδου. Έναρξη διανομής δελτίων εισόδου για τις performances τής κάθε ημέρας από 7.00 μμ. στο ταμείο της Αμαξοστοιχίας. Μέγιστος αριθμός δελτίων εισόδου 3 ανά άτομο/ανά ημέρα βάσει διαθεσιμότητας θέσεων.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ.
Τηλ. 210 5298922 (κατά τις ημέρες και ώρες του Φεστιβάλ)

Tospirto Team

Περισσότερα "Παραστάσεις"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ" Main_%ce%94%ce%91%ce%93%ce%99%ce%a0%ce%9f%ce%9b%ce%97_photo_5 Ένα «Δέντρο» από το Χοροθέατρο Δαγίπολη Για μια βραδιά στο Κακογιάννης. Main_slider Μια χορό-ωδή στην καλλιτεχνία του Μιχαήλ Άγγελου Στις 25, 26 και 27 Μαΐου στις Ροές. Main_i05a2584babel Ο Κωνσταντίνος Ρήγος παρουσιάζει τη δική του «Βαβέλ» Ο χορογράφος και Διευθυντής του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, μιλά στο www.tospirto.net. Main_slider Πώς μπορούμε να χορεύουμε μαζί, όταν δεν ξέρουμε ο ένας τον άλλον; Το «Ανώνυμο» της Τζένης Αργυρίου στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης, από 24 έως 27 Μαΐου. Main_t_e_r_r_a_i_n_-_photo_by_angelos_zymaras__1_ Στο T e r r a i n του συνεχή επαναπροσδιορισμού Στη χορογραφία η Μαρία Κολιοπούλου. Main_trapped Μπορούμε άραγε να μάθουμε κάτι από την Ιστορία; Παράσταση εντός και εκτός Κτιρίου Τσίλλερ στο πλαίσιο του FFF της Στέγης.
#load_content_with_ajax