ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018
Χορός | Παραστάσεις

Εξτρα παράσταση για το «The art of dying» - Απών ο Jozef Van Wissem 11 Ιουνίου 2018

'Ενα σόλο εμπνευσμένο από τον Ιερώνυμο Μπος.

Η παράσταση «The art of dying» της ομάδας Jukstapoz (Χριστίνα Γουζέλη και Paul Blackman) στον Χώρο Ε της Πειραιώς 260, είναι sold out και για τον λόγο αυτό προστίθεται μία νέα παράσταση, στις 12 Ιουνίου, στις 19:00 το απόγευμα.

Η ομάδα Jukstapoz ιδρύθηκε το 2010, με έδρα την Αθήνα και έχει διεθνή παρουσία σε φεστιβάλ και θέατρα ανά τον κόσμο. Το χορογραφικό ύφος της είναι έντονα κινηματογραφικό και διακρίνεται για τη δυναμική σωματική γλώσσα του (physical theatre).
Το έργο «The Art of Dying», είναι ένα σόλο εμπνευσμένο από το τρίπτυχο του Ιερώνυμου Μπος «Ο κήπος των επίγειων ηδονών», που με λεπτό χιούμορ και σουρεαλισμό αποδίδει το εύθραυστο της ανθρώπινης ύπαρξης. Χορός, πολυμέσα και ζωντανή μουσική συνυπάρχουν σε μια παράσταση που εξετάζει τη διαδικασία του «ευ θνήσκειν», αποτυπώνοντας συγχρόνως την ομορφιά της στιγμής προτού επέλθει το τέλος της ζωής.

Μέσα σε έναν κήπο στον οποίο κατοικούν τόσο η ζωή όσο και η φθορά, η ερμηνεύτρια συνθέτει ένα τοπίο από μικρόκοσμους σήψης και χαράς. Η μουσική σύνθεση είναι του Jozef Van Wissem. Ο Van Wissem είναι Ολλανδός μινιμαλιστής μουσικός με έδρα τη Νέα Υόρκη. Το 2013 κέρδισε το Βραβείο Μουσικής στο Φεστιβάλ των Καννών για την ταινία «Mόνο οι εραστές μένουν ζωντανοί». Ο συνθέτης εκτάκτως δεν θα μπορέσει να είναι στην παράσταση και να την ερμηνεύσει ζωντανά, για προσωπικούς λόγους.   

 

Φωτογραφίες

Info

11 Ιουνίου 2018
ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260, Πειραιώς 260, Ταύρος
Τηλ.: 210-9282900 / 210-4838739
Και 12 Ιουνίου στις 19.00 και στις 21.00.

Περισσότερα "Παραστάσεις"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ" Main_maria_de_buenos_aires_1 Η Μαρία του Μπουένος Άιρες «χορεύει» τάνγκο στο Ηρώδειο Την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου. Main_slider Ματαιώνεται η Άννα Καρένινα από το θέατρο Βαχτάνγκοφ Τον Σεπτέμβριο θα παρουσιαζόταν στο Ηρώδειο. Main_ivan_vasiliev_1 Ο Ιβάν Βασίλιεφ «χορεύει» στο Μέγαρο Στις 9 και 10 Νοεμβρίου. Main_efthini-2kikloscc_dioni_sarantinou Η ομάδα Griffόn, η ευθύνη της πόλης κι οι σπουδαστές της Επιδαύρου Την Τρίτη 31 Ιουλίου θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Στάδιο της Επιδαύρου το κεντρικό εργαστήριο του Λυκείου. Main_fdbxwqwfk4eo6glv Ο παγκοσμίου φήμης Κουβανός χορευτής Κάρλος Ακόστα στο Ηρώδειο Μαζί με το Μπαλέτο του Acosta Danza. Main_maxresdefault_(large) Η Sara Baras χορεύει στις «Σκιές» στο Ηρώδειο Την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο.
#load_content_with_ajax