ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018
Χορός | Παραστάσεις

O Bruno Beltrão κάνει άνω κάτω την Πειραιώς 14 Ιουνίου 2018

Με το έργο «Inoah» μέχρι τις 15 Ιουνίου.

O βραβευμένος το 2010 με Bessie Award Bruno Beltrão και η ομάδα του Grupo de Rua (1996) θεωρούνται από τους σημαντικότερους δημιουργούς που προέρχονται από το hip hop και το street dance, χωρίς όμως να αρκούνται σε μια μεταφορά του είδους από τον δρόμο στη σκηνή.

Μέσα από τα έργα του, που έχουν παρουσιαστεί σε μερικά από τα σημαντικότερα φεστιβάλ και θέατρα του κόσμου, ο Beltrão, που έχει σπουδάσει σύγχρονο χορό και φιλοσοφία, αποδομεί συστηματικά τους κώδικες και τη γλώσσα του hip hop. Οι ερμηνευτές προέρχονται από διάφορα είδη χορού του δρόμου και αναπτύσσουν μια στιβαρή όσο και ριψοκίνδυνη σωματική γλώσσα. Στην πραγματικότητα, η Grupo de Rua είναι κάτι παραπάνω από μια ομάδα χορού: ένα μέσο κοινωνικής χειραφέτησης.
Με το έργο Inoah, ορμώμενος από τα σκάνδαλα διαφθοράς, ο δημιουργός −που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα− τοποθετείται απέναντι στις επικρατούσες στη Βραζιλία πολιτικές συνθήκες και διερωτάται: πώς συνδεόμαστε με τον περιβαλλόντα χώρο, πώς διαμορφωνόμαστε από συνθήκες και ιδεολογίες; Μέσα σε μια σχεδόν άδεια σκηνή, δέκα χορευτές χτίζουν μια σχέση ανάμεσα στον εσωτερικό και τον εξωτερικό κόσμο και πραγματεύονται τη συνδιαλλαγή, τη σύγκρουση, τη συνύπαρξη και τη συλλογικότητα.

Συζήτηση με τους συντελεστές μετά την παράσταση στις 13 Ιουνίου
Συντονισμός: Στεριανή Τσιντζιλώνη, καλλιτεχνική σύμβουλος για τον Χορό του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου

Σκηνοθεσία: Bruno Beltrão
Βοηθός σκηνοθέτη: Ugo Alexandre Neves
Ερμηνευτές: Bruno Duarte, Cleidson De Almeida “Kley”, Douglas Santos, Igor Martins, João Chataignier, Leandro Gomes, Leonardo Laureano, Alci Junir 'Kpuê', Ronielson Araújo “Kapu”, Sid Yon
Φωτισμοί: Renato Machado
Κοστούμια: Marcelo Sommer
Μουσική: Felipe Storino
Υποστήριξη: BEIRA
Συμπαραγωγή: Kampnagel (Αμβούργο), Festival de Marseille (Μασσαλία), Wiener Festwochen (Βιέννη), Mousonturm (Φρανκφούρτη), Kunstenfestivaldesarts (Βρυξέλλες), Tanzhaus Nrw (Ντύσσελντορφ)

Tospirto team

Info

13 Ιουνίου 2018
ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260, Πειραιώς 260, Ταύρος
Τηλ.: 210-9282900 / 210-4838739
Έως 15 Ιουνίου.

Περισσότερα "Παραστάσεις"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ" Main_marlene_monteiro_freitas_site_12_of_ivory_and_flesh_photo_herve_veronese_centre_pompidou-1 Η Μαρλένε Μοντέιρο Φρέιτας κι ένας «χορός από μαρμαρωμένες φιγούρες» Στις 24 και 25 Ιουνίου στην Πειραιώς 260. Main_spartakos-grigorovich-02 Ο θρύλος των Μπολσόι Γιούρι Γκριγκορόβιτς φέρνει τον «Σπάρτακο» στο Ηρώδειο Στις 10 Οκτωβρίου. Main_olivier_de_sagazan___transfiguration_%c2%a9_didier_carluccio Olivier de Sagazan: Ένα ζωντανό έργο τέχνης απελευθερωμένο από αναστολές Στο πλαίσιο του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Main_ultima_vez___go_figure_out_yourself_%c2%a9_danny_willems_2 Μια αναμέτρηση με το κοινό σε μη προετοιμασμένο χώρο Στην Κεντρική Σκηνή του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας στις 15 Ιουλίου, στις 18:30 & στις 22:00. Main_rania_kapetanaki_unneeded_lo_res_%c2%a9_alexandros_gkartzonikas Μία περφόρμανς για τον αποχωρισμό του... περιττού «UNNEEDED» από τη Ράνια Καπετανάκη. Main_tango-03_copy Tango από την Αλεξανδρούπολη έως την Κρήτη 10 χορευτές επί σκηνής με τη συνοδεία ορχήστρας.
#load_content_with_ajax