ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017
Χορός | Παραστάσεις

11ο Φεστιβάλ Χορού – εν μέσω κρίσης... 18 Μαΐου 2012

Στη φετινή διοργάνωση λαμβάνουν μέρος 63 ομάδες χορού –απαξάπασες δίχως αμοιβή– με καινούργιες κατά κύριο λόγο δουλειές τους.

Η μούσα Τερψιχόρη, ομολογουμένως, δεν καλοπερνάει στα μέρη μας... Αφημένοι στην τύχη τους, άστεγοι και χωρίς πολύ-πολύ κανάκεμα εκ μέρους των ΜΜΕ, οι υπηρέτες του χορού συνεχίζουν μολαταύτα την δημιουργική προσπάθειά τους. Και διοργανώνουν, εν μέσω οικονομικής κρίσης, πολιτικής αβεβαιότητας και ευρύτερης κατήφειας το 11ο Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων. Το οποίο, παρεμπιπτόντως, μέσα στην δεκαετία της ύπαρξής του έχει παρουσιάσει, ούτε λίγο ούτε πολύ, 539 έργα ημεδαπών χοροδημιουργών. Στη φετινή διοργάνωση λαμβάνουν μέρος 63 ομάδες χορού –απαξάπασες δίχως αμοιβή– με καινούργιες κατά κύριο λόγο δουλειές τους. Πιο συγκεκριμένα και επί του προγράμματος, στο πλαίσιο των «Ανεξάρτητων παρουσιών» θα φιλοξενηθούν και πάλι πρωτοεμφανιζόμενοι χορογράφοι, σολίστες και χορευτικά σύνολα χωρίς μόνιμη σύνθεση, θα υπάρξουν τρείς ομάδες που θα παρουσιάσουν επί διήμερο έργα αποκλειστικά για παιδιά, θα φιλοξενηθούν σύνολα ελληνικά που δρούν εκτός συνόρων, ενώ σε συνεργασία με το Διεθνές Συμβούλιο Χορό CID της UNESCO θα γίνουν και δυο βραδιές αφιερωμένες στους τελοιόφοιτους των ελληνικών ανώτερων σχολών χορού σε μια προσπάθεια να υπογραμμιστεί η σπουδαιότητα της εκπαίδευσης –η οποία επίσης... κουτσαίνει στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας. Το κατακαλύτερο, ωστόσο, είναι πως η φετινή διοργάνωση ανοίγεται και συνεργάζεται με το Μουσείο Μπενάκη και το Ίδρυμα Θεοχαράκη, όπου θα φιλοξενηθούν παράλληλες εκδηλώσεις του φεστιβάλ. Οι δε παραστάσεις θα στεγαστούν στα θέατρα Olvio, Ροές, Αργώ, Βασιλάκου, Χώρα και 14η Μέρα.

 

Info: Από 19 Μαΐου μέχρι 18 Ιουνίου.

Τατιάνα Καποδίστρια

Περισσότερα "Παραστάσεις"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ" Main_unnamed H μαγεία του τάνγκο στον Κήπο του Μεγάρου Τέσσερις tangueros χορεύουν αργεντίνικη μουσική από το Athens Tango Ensemble. Main_day_out_of_time_02_%c2%a9myrto_apostolidou Χορεύοντας για μία ολόκληρη μέρα στο κέντρο της πόλης 21 χορευτές σε κατάσταση χορού διάσπαρτοι μέσα στην πόλη. Main_mette_ingvartsen_site_1_photo_virginie_mira «69 Στάσεις» σύγχρονου χορού Η Δανέζα χορεύτρια και χορογράφος Μέτε Ίνγκβαρτσεν διερευνά ζητήματα σώματος, σεξουαλικότητας και κοινωνικών δομών. Main_linda_kapetanea_site_3_photo_marilena_stafylidou Έρχεται ποτέ το τέλος του κόσμου ή είναι πάντα εδώ; Δείτε το βίντεο Η νέα παράσταση των RootlessRoot και των Λίντα Καπετανέα – Jozef Frucek. Main_praxitelous__natassazouka__dressup_03_%c2%a9_christos_karnakis Πρόβα ζωής και θανάτου στην Στοά Πραξιτέλους Οι αφηγήσεις των εμπόρων αποτέλεσαν την κύρια πηγή έμπνευσης της χορογράφου και σκηνοθέτιδας Νατάσσας Ζούκα. Main_evripidis_laskaridis_site_7_photo_marilena_stafylidou Ο Ευριπίδης Λασκαρίδης «βάζει» Τιτάνες στην Πειραιώς- Βίντεο Από τις 6 έως τις 8 Ιουνίου στην Πειραιώς 260.
#load_content_with_ajax