ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018
Μουσική | Είδα...

Είδα: τον «Μαγικό Αυλό» σε σκηνοθεσία Σουζάν Αντράντε και Μπάρρη Κόσκυ 04 Απριλίου 2018

Μια σε γενικές γραμμές καλοτραγουδισμένη, αλλά και εξαιρετικά σκηνοθετημένη παράσταση.

Παραγωγή της Κωμικής Οπερας του Βερολίνου, σε σκηνοθεσία των Σουζάν Αντράντε και Μπάρρη Κόσκυ, ο «Μαγικός αυλός» που παρουσίασε η Εθνική Λυρική Σκηνή ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Ένα είδος παράστασης που εγώ τουλάχιστον δεν είχα ξαναδεί τη ζωή μου. Εμπνευσμένη από την αισθητική του βωβού κινηματογράφου, η παραγωγή ξετυλίχτηκε στη σκηνή ως ένα παραμύθι με κινούμενα σχέδια, με πλάσματα της φαντασίας, αλλά και με ανθρώπους, όπου τραγουδιστές και «σκίτσα» συμβίωναν και συνεργάζονταν με τρόπο άκρως πειστικό και εντυπωσιακό. Οι διαρκείς προβολές και η ταυτόχρονη σκηνική δράση μέσα σε αυτές, δημιούργησαν ένα αποτέλεσμα ονειρικό, έναν μαγικό πίνακα που στιγμιότυπα υψηλού εικαστικού γούστου εναλλάσσονταν με ταχύτητα. Η παράσταση είχε γοητεία και γούστο, αλλά είχε και χιούμορ, αυτό το χιούμορ που συχνά – πυκνά διαθέτει και η μουσική του Μότσαρτ.

Ικανοποιητική η ορχήστρα της ταλαντούχας Ζωής Τσόκανου, ικανοποιητική και η χορωδία του Αγαθάγγελου Γεωργακάτου. Ως Ταμίνο ο τενόρος Σάσα Εμάνουελ Κράμερ τραγούδησε με χάρη, όπως χαριτωμένη ήταν και η σκηνική ερμηνεία του. Μοναδική παρατήρηση το σφιγμένο ώρες – ώρες τραγούδι που θα μπορούσε να είναι πιο ελεύθερο και ανάλαφρο. Τρυφερότητα και συγκίνηση έφερε στον ρόλο της Παμίνας η Μαρία Παλάσκα. Ο Ζαράστρο του Πέτρου Μαγουλά ήταν τραγουδισμένος με μέτρο και μελωδικότητα. Η Χριστίνα Πουλίτση μπορεί να έχει ερμηνεύσει την Βασίλισσα της Νύχτας με επιτυχία σε πολλές μεγάλες σκηνές, όμως αυτή τη φορά (στην πρεμιέρα της ελληνικής παράστασης) δεν ήταν στην καλύτερη ημέρα της ζωής της. Όμως, η πείρα της πάνω στο ρόλο και ο δυναμικός τρόπος με τον οποίο ανέβηκε στη σκηνή (είναι μια πραγματική επαγγελματίας) και τραγούδησε τη βοήθησαν να κερδίσει τις εντυπώσεις. Είμαστε σίγουροι πως στις επόμενες παραστάσεις, που δεν θα έχει και το άγχος της πρεμιέρας (και θα είναι πιο ξεκούραστη από τη «Λουτσία» που είχε προηγηθεί), θα είναι πολύ καλύτερη. Σχετικά αδύναμο ήταν το τρίο με τις Τρεις Κυρίες (Μίνα Πολυχρόνου, Αντωνία Καλογήρου και Μαργαρίτα Συγγενιώτου). Η Δήμητρα Κωτίδου ερμήνευσε μια χαριτωμένη Παπαγκένα (στις 14/4 θα τραγουδήσει και τη Βασίλισσα της Νύχτας)΄και ο Χρήστος Κεχρής έναν διαβολικό Μονόστατο.

Τελικό συμπέρασμα, μια σε γενικές γραμμές καλοτραγουδισμένη, αλλά και εξαιρετικά σκηνοθετημένη παράσταση. Μην την χάσετε!

Νίκος Πρίντεζης

Περισσότερα "Είδα..."
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΕΙΔΑ..." Main_eleftheria_arvanitaki_takim_tin_idia_stigmi_site_18_photo_elli_poupoulidou Είδα: «Την ίδια στιγμή» την Ελευθερία Αρβανιτάκη με τους ΤΑΚΙΜ Ο,τι είδαμε στο κατάμεστο Ηρώδειο θα καταγραφεί στις σπάνιες στιγμές της Ελευθερίας Αρβανιτάκη. Main_b_10518__patroklos_skafidas-60 Είδα: το «Raven Revisited» σε σκηνοθεσία Ράιας Τσακηρίδη Μια παράσταση καλού γούστου και λεπτών αποχρώσεων. Main_slider_2 Είδα: την Ταράτσα του Φοίβου με τον Θανάση Αλευρά Φέτος ο Φοίβος και η Ταράτσα του κεντάνε. Main_slider Είδα: τους Αγγελάκα - Παυλίδη στην Πλατεία Νερού Ροκ το ελληνικόν στις πιο ηλεκτρισμένες του στιγμές. Main_slider Είδα: τους Thievery Corporation και τους UB40 στο Release Festival Ωραία βραδιά γενικά, σ' ένα καλά οργανωμένο χώρο, άνετο να μπεις, να περιπλανηθείς, να μπορείς να δεις τη σκηνή σχεδόν από παντού μέσα από τις μεγάλες οθόνες που είναι τοποθετημένες μέσα στον χώρο. Main_%ce%a0%cf%81%ce%b5%ce%bc%ce%b9%ce%ad%cf%81%ce%b1_%ce%a5%cf%80%cf%8c%ce%b8%ce%b5%cf%83%ce%b7_%ce%9c%ce%b1%ce%ba%cf%81%cf%8c%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%bf%cf%85_2431_-_%cf%86%cf%89%cf%84%cf%8c_%ce%94._%ce%a3%ce%b1%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%ac%ce%ba%ce%b7%cf%82 Είδα: την «Υπόθεση Μακρόπουλου» σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά «Κρύα σαν το μαχαίρι, η 300 χρονών ντίβα πατάει πάνω σε άνδρες, συναισθήματα και επιθυμίες, πρόθυμη να χρησιμοποιήσει και να χρησιμοποιηθεί, σίγουρη πως «είναι διαστροφή να αγαπήσει κάποιον θνητό», αφού αργά ή γρήγορα θα την εγκαταλείψει…»
#load_content_with_ajax