Μουσική | Είδα...

Μποέμ: από το Λονδίνο στο… σπίτι σας! 28 Ιουνίου 2018

Η Βασιλική Οπερα μάς χάρισε διαδικτυακά μία θαυμάσια παραγωγή της «Μποέμ» του Πουτσίνι

Η τεχνολογία στην υπηρεσία της τέχνης, ή αλλιώς τα εντυπωσιακά επιτεύγματα του YouTube. Το βράδυ της Τρίτης (26/6) οι χρήστες του μπόρεσαν να απολαύσουν εντελώς δωρεάν μια παράσταση που για να την έβλεπαν από κοντά θα έπρεπε να πληρώσουν εξαιρετικά τσουχτερά εισιτήρια:

Η Βασιλική Οπερα του Λονδίνου έδειξε μέσα από τη δικτυακή πλατφόρμα σε ζωντανή μετάδοση την «Μποέμ» του Πουτσίνι. Πρόκειται για τη θαυμάσια παραγωγή που παίζεται αυτές τις μέρες στη βρετανική πρωτεύουσα και στην οποία πρωταγωνιστούν διάσημοι  τραγουδιστές, όπως ο τενόρος Μάθιου Πολεντσάνι, η υψίφωνος Μαρία Αργκέστα και η υψίφωνος Ντανιέλ Ντε Νις.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η ζωντανή δια μηνυμάτων συζήτηση που έστησαν οι χρήστες του YouTube κατά τη διάρκεια της προβολής σχολιάζοντας αυτά που έβλεπαν και τις επιδόσεις των τραγουδιστών (όχι πάντα με τον πιο κομψό τρόπο). Εκτός πάντως από τη Βασιλική Οπερα του Λονδίνου και άλλα διάσημα συγκροτήματα, το ένα μετά το άλλο, μεταδίδουν live τις παραστάσεις τους μέσα από το Διαδίκτυο.

Τυχεροί οι φιλόμουσοι της νέας εποχής, καθώς μπορούν να έχουν live, τους μεγαλύτερους τραγουδιστές του κόσμου μέσα στα σπίτια τους, και μάλιστα χωρίς να χρειάζεται να βάζουν το χέρι στην τσέπη. Και για όσους δεν γνωρίζατε για την προβολή, ή δεν προλάβατε να παρακολουθήσετε τη «Μποέμ», ιδού: https://www.youtube.com/watch?v=e-jCkrGErxU.
Το link παραμένει ενεργό για να κλάψετε ξανά και ξανά με τον τραγικό έρωτα του ποιητή Ροδόλφου και της μοδίστρας Μιμή.

 

Νίκος Πρίντεζης

Περισσότερα "Είδα..."
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΕΙΔΑ..." Main_luz_casal_6 Είδα: τη Luz Casal στο Ηρώδειο Η φωνή της μοιάζει πιο θαμπή απ’ ότι τη θυμάμαι, η εκφορά του λόγου είναι πιο αργή και θεατρική, όμως, όλο αυτό δίνει τέλεια το τωρινό της στίγμα που είναι εξίσου γοητευτικό. Μοναδικό. Main_slider Είδα: τη συναυλία του Bryan Ferry στο Ηρώδειο Η δόνηση που οφείλει να διαπερνάει ένα λάιβ είχε κάμποσες υφέσεις δίνοντας σου την αίσθηση μιας επανάληψης. Main_synavlia_eleftheriou_site_27_photo_thomas_daskalakis Ειδα: τη συναυλία - αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου στο Ηρώδειο Πόσα «πρόσωπα» είχε αυτός ο άνθρωπος, τι «ποταμός» το χέρι του (!), πόσο δικός του ο λυρισμός που διατρέχει τους στίχους του, αλλά και πόσες οι ..μεταμφιέσεις –αδύνατον να τον κλείσεις σε ένα στιλ. Main_63681986 Μια διαφορετική συναυλία στον περίβολο μιας... εκκλησίας Πλατείες, παραλίες, αυλές σπιτιών «γεμίζουν» μουσική. Main_slider Είδα: τους Scorpions στο Καλλιμάρμαρο Ένα απόλυτα έντιμο φωτιστικό και ηχητικό θέαμα με τις μεγάλες επιτυχίες του συγκροτήματος. Main_slider Είδα: τους Calexico στο Ηρώδειο Μια ζεστή (πολύ ζεστή) βραδιά του Ιουλίου, όπου οι τροβαδούροι από την Αριζόνα, μάς έκαναν επί ένα γεμάτο δίωρο να δούμε τι σημαίνει «The thread that keeps us» (ο τίτλος του τελευταίου δίσκου).
#load_content_with_ajax