Μουσική | Είδα...

Μποέμ: από το Λονδίνο στο… σπίτι σας! 28 Ιουνίου 2018

Η Βασιλική Οπερα μάς χάρισε διαδικτυακά μία θαυμάσια παραγωγή της «Μποέμ» του Πουτσίνι

Η τεχνολογία στην υπηρεσία της τέχνης, ή αλλιώς τα εντυπωσιακά επιτεύγματα του YouTube. Το βράδυ της Τρίτης (26/6) οι χρήστες του μπόρεσαν να απολαύσουν εντελώς δωρεάν μια παράσταση που για να την έβλεπαν από κοντά θα έπρεπε να πληρώσουν εξαιρετικά τσουχτερά εισιτήρια:

Η Βασιλική Οπερα του Λονδίνου έδειξε μέσα από τη δικτυακή πλατφόρμα σε ζωντανή μετάδοση την «Μποέμ» του Πουτσίνι. Πρόκειται για τη θαυμάσια παραγωγή που παίζεται αυτές τις μέρες στη βρετανική πρωτεύουσα και στην οποία πρωταγωνιστούν διάσημοι  τραγουδιστές, όπως ο τενόρος Μάθιου Πολεντσάνι, η υψίφωνος Μαρία Αργκέστα και η υψίφωνος Ντανιέλ Ντε Νις.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η ζωντανή δια μηνυμάτων συζήτηση που έστησαν οι χρήστες του YouTube κατά τη διάρκεια της προβολής σχολιάζοντας αυτά που έβλεπαν και τις επιδόσεις των τραγουδιστών (όχι πάντα με τον πιο κομψό τρόπο). Εκτός πάντως από τη Βασιλική Οπερα του Λονδίνου και άλλα διάσημα συγκροτήματα, το ένα μετά το άλλο, μεταδίδουν live τις παραστάσεις τους μέσα από το Διαδίκτυο.

Τυχεροί οι φιλόμουσοι της νέας εποχής, καθώς μπορούν να έχουν live, τους μεγαλύτερους τραγουδιστές του κόσμου μέσα στα σπίτια τους, και μάλιστα χωρίς να χρειάζεται να βάζουν το χέρι στην τσέπη. Και για όσους δεν γνωρίζατε για την προβολή, ή δεν προλάβατε να παρακολουθήσετε τη «Μποέμ», ιδού: https://www.youtube.com/watch?v=e-jCkrGErxU.
Το link παραμένει ενεργό για να κλάψετε ξανά και ξανά με τον τραγικό έρωτα του ποιητή Ροδόλφου και της μοδίστρας Μιμή.

 

Νίκος Πρίντεζης

Περισσότερα "Είδα..."
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΕΙΔΑ..." Main_slider Είδα: τους Scorpions στο Καλλιμάρμαρο Ένα απόλυτα έντιμο φωτιστικό και ηχητικό θέαμα με τις μεγάλες επιτυχίες του συγκροτήματος. Main_slider Είδα: τους Calexico στο Ηρώδειο Μια ζεστή (πολύ ζεστή) βραδιά του Ιουλίου, όπου οι τροβαδούροι από την Αριζόνα, μάς έκαναν επί ένα γεμάτο δίωρο να δούμε τι σημαίνει «The thread that keeps us» (ο τίτλος του τελευταίου δίσκου). Main_slider Είδα: τον Nick Cave στην Πλατεία Νερού Τελικά η επίδραση Κέιβ είναι αναλλοίωτη και φαίνεται να έχει ανάλογο απογειωτικό αποτέλεσμα με εκείνου του χειμώνα. Main_sting_shaggy-10 Είδα: τον Sting και τον Shaggy στο Ηρώδειο Η πιο "αταίριαστη" συνεργασία που έγινε ποτέ, αλλά που στην πράξη δικαιώθηκε πλήρως. Main_113 Η ταράτσα του Φοίβου: Διασκέδαση τα μεσοβδόμαδα με άρωμα αναψυκτηρίου Ίσως και να είναι τυχερή ετούτη η γενιά. Μπορεί να διασκεδάζει με λιγότερα ψέματα… Main_img_1314 Είδα: το «New Worlds» με τον Μπιλ Μάρεϊ Δεν υπήρξε μέσα σ' αυτό το δίωρο, ανάσα του, ή υπόνοια νεύματός του που δεν «έφτασε» στην πλατεία και δε χειροκροτήθηκε με περίσσια ένταση.
#load_content_with_ajax