ΤΡΙΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017
Μουσική | Live

«Η ωραία Ελένη» ξαναχτυπά! 11 Ιανουαρίου 2017

Το επιτυχημένο ελληνικό ανέβασμα της κωμικής όπερας του Ζακ Όφενμπαχ επιστρέφει στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο.

Η γνωστότερη φάρσα του Offenbach η «Ωραία Ελένη», δεν είναι μία συνηθισμένη οπερέτα. Μακριά από τα πρότυπα που θέλουν το λυρικό θέατρο ένα θέαμα απρόσιτο στον πολύ κόσμο, μία μουσική παράσταση για λίγους, η οπερέτα αυτή έχει χιούμορ συνδυάζοντας τις μουσικές ερμηνείες και την κωμωδία. Σε αυτή τη σάτιρα «μαγειρεύονται» επιδέξια τα στοιχεία του έρωτα, της μοιχείας, οι σκηνές ζηλοτυπίας με τα ναυαγοσωστικά κόλπα και οι μεταμφιέσεις με τις μαντικές τεχνικές. Η «Ωραία Ελένη» του Offenbach, για την ακρίβεια σκιαγραφεί μια κοινωνία, η οποία κάνει ό,τι μπορεί για να μη βρεθεί αντιμέτωπη με την πικρή αλήθεια της καθημερινότητας. Στην παράσταση συμμετέχουν τέσσερις μουσικοί, επτά λυρικοί ερμηνευτές και δύο χορευτές. Ερμηνεύουν οι: Μαρισία Παπαλεξίου, Γιάννης Φίλιας, Σταύρος Γιαννούλης, Γιώργος Παπαδάκης, Γιώργος Ματθαιακάκης, Διονύσης Τσαντίνης, ανάμεσα σε άλλους, και οι μουσικοί Χρύσα Γρένδα (Πιάνο), Περικλής Τιμπλαλέξης (Βιολί), Καίτη Πάντζαρη (Τσέλο) και Μαρία Παχνιστή (Φλάουτο). Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Παναγιώτης Αδάμ, τη μουσική διεύθυνση η Χρύσα Γρένδα, τη διασκευή ο Μιχάλης Παπαπέτρου και τη μετάφραση στα ελληνικά ο Ζιλ Γκουρντιέ. Η παράσταση επιστρέφει, μετά την περιοδεία της, στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο από τις 15 Ιανουαρίου όπου θα παίζεται κάθε Κυριακή.

Λ. Α.

Info

15 Ιανουαρίου 2017
ΓΥΑΛΙΝΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, Λ. Συγγρού 143, Ν. Σμύρνη, Αθήνα
Τηλ.: 2109315600
Και κάθε Κυριακή. Ώρα: 21:30. Είσοδος: 12 ευρώ εισιτήριο εισόδου σάλας, 10 ευρώ εισιτήριο εξώστη, 8 ευρώ με μπύρα ή κρασί.

Περισσότερα "Live"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "LIVE" Main_9kai5_dt-3_(1) Το τρένο των «Εννέα και Πέντε» σφυρίζει στο Καρέζη Παπακωνσταντίνου- Βούλγαρης- Ιωάννη υποδέχονται την Ρίτα Αντωνοπούλου. Main_slider H Παυλίνα Βουλγαράκη σε πρώτο πρόσωπο Εκτόπισμα τραγουδίστριας (δεν είναι αυτονόητο αυτό), σκηνική παρουσία που σου μένει, καλό feeling με το κοινό, άνεση στο ρεπερτόριο. Main_slider Δίνει στην παράδοση «ένδυμα» συμφωνικό Πετρολούκας Χαλκιά και Βασιλική Καρακώστα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Main_ufgom689 Γιάννης Αγγελάκας: On the road again Περιοδεία με «Ησυχα Τραγούδια Για Ανέμελα Λιβάδια» Main_slider Kenny Garrett: Αλτο σαξόφωνο επιπέδου Στο Gazarte για μία ακόμη εμφάνιση στις 18 Μαρτίου. Main_slider Κατσιμίχας και Καζούλης «βολτάρουν» με Κίτρινα Ποδήλατα Οι γενιές του ελληνικού τραγουδιού συναντιούνται στα ίδια live
#load_content_with_ajax