ΠΕΜΠΤΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017
Μουσική | Live

Όταν οι συνθέσεις Γιάννη Χρήστου εμπνέουν 21 Απριλίου 2017

«Επίκυκλος και Project 21», μια περφόρμανς εμπνευσμένη από συνθέσεις του στο Μέγαρο.

«Επίκυκλος και Project 21», μια περφόρμανς εμπνευσμένη από συνθέσεις του Γιάννη Χρήστου, εμβληματικής μορφής της σύγχρονης μουσικής με διεθνή ακτινοβολία,  θα παρουσιαστεί την Τρίτη 25 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Το πρωτότυπο αυτό πρότζεκτ παρουσιάζεται από το Ensemble Spinario υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Rupert Huber, επικεντρώνεται στη λεγόμενη εννοιολογική περίοδο του σπουδαίου Ελληνα συνθέτη και φιλοσόφου και περιλαμβάνει τα έργα «Επίκυκλος για κάθε συμμετέχοντα» (διασκευή του R. Huber) και «Project 21 για 5 περφόρμερ και ηλεκτρονική μουσική» των Γιάννη Χρήστου / Rupert Huber.
Επίκυκλος και Project 21:  Στο αρχείο του Γιάννη Χρήστου (Janni Christou, 1926-1970), ο οποίος χάθηκε πρόωρα σε τροχαίο δυστύχημα, ανακαλύφθηκαν πολλές συνθετικές ιδέες που δεν πρόλαβε να αναπτύξει. Στην περίπτωση του Project 21, αυτό έγινε από τον Ρούπερτ Χούμπερ, ο οποίος διασκεύασε επίσης το έργο του μεγάλου δημιουργού Επίκυκλος (επίκυκλος σημαίνει αυτό που συμβαίνει μέσα σε προκαθορισμένο χρονικό διάστημα και τόπο).

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Project 21, στο οποίο κυρίως βασίζεται η περφόρμανς, έχει παρουσιαστεί με επιτυχία στο παρελθόν ελάχιστες φορές, στη Στουτγάρδη, τη Βιέννη και το Σάλτσμπουργκ και η παρουσίασή του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών αποτελεί ένα σπάνιο γεγονός.

Η εμφάνιση του Ensemble Spinario στο Μέγαρο εντάσσεται στο πλαίσιο των παράλληλων μουσικών εκδηλώσεων της διεθνούς έκθεσης σύγχρονης τέχνης documenta 14 και αποτελεί συμπαραγωγή της documenta 14 και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

 

Tospirto Team

Info

25 Απριλίου 2017
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη , Αθήνα
Τηλ.: 2107282333
Τιμές εισιτηρίων: Ζώνη Γ: 9 € • Ζώνη Β: 15 € • Ζώνη Α: 22 € •Διακεκριμένη Ζώνη: 30 €. Ειδικές τιμές: Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ: € 5 • Πολύτεκνοι, 65+: € 8.

Περισσότερα "Live"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "LIVE" Main_07 Ο άγνωστος Αττίκ στο Κηποθέατρο Παπάγου Ο Γιώργης Χριστοδούλου ερμηνεύει τραγούδια του Αττίκ από την εποχή που ζούσε στο Παρίσι. Main_00 Αρβανίτσα - Μουσική στην καρδιά του Ελικώνα! Μουσικό Φεστιβάλ Δάσους και φέτος ανάμεσα στα έλατα του Ελικώνα, σε υψόμετρο 1000 μέτρων. Main_unnamed Ρεμπούτσικα & Περρής φέρνουν «Ηλιοφάνεια» Οι 2 καλλιτέχνες στο πλαίσιο της περιοδείας τους εμφανίζονται στο Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου. Main_%ce%95%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%85%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%af%ce%bd%ce%b1 Η μουσική της Κρήτης και τα 20 χρόνια της Εστουδιαντίνα στο Ηρώδειο Με δύο μεγάλες συναυλίες κλείνει ο Ιούνιος στο Ηρώδειο. Main_slider Τσανακλίδου- Κιτσοπούλου την κάνουν... Ταράτσα Την Τετάρτη 6 και την Πέμπτη 7 Ιουλίου. Main_idra Idra Kayne: Με «ανδρικά παπούτσια» στον Κήπο Κηλαηδόνης και Nirvana, Michael Jackson και Take That στον Κήπο του Μεγάρου.
#load_content_with_ajax