Μουσική | Live

Παραδοσιακοί και σύγχρονοι ήχοι στο γρασίδι του ΚΠΙΣΝ 14 Σεπτεμβρίου 2017

Ross Daly, Μάρθα Μαυροειδή, Leon of Athens & Fonές+ στο Ξέφωτο.

Το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Σεπτεμβρίου το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) μας προσκαλεί σε δύο μουσικές βραδιές για απολαύσουμε παραδοσιακούς και νέους ήχους, ξαπλωμένοι στο γρασίδι του Ξέφωτου του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος.

Parklife Traditional: Ross Daly Quintet & Martha Mavroidi Trio
Παραδοσιακή Φυσική Μουσική

To Σάββατο, 16/09, η ενότητα συναυλιών Parklife επιστρέφει στο Ξέφωτο για να μας ταξιδέψει σε παραδοσιακούς ήχους από περιοχές εντός και εκτός συνόρων.

Στις 20.00 η περιπλάνησή μας ξεκινά με τους ήχους της τραγουδίστριας, λαουτίστριας και συνθέτριας, Μάρθας Μαυροειδή και του τρίου της. Η εξαιρετική της φωνή συνδυάζει τα ελληνικά και τα μεσανατολικά στολίδια και τις μικροτονικές λεπτές αποχρώσεις, με τα πλούσια χρώματα του βουλγαρικού τραγουδιού.

Στις 21.30 τον μουσικό μίτο συνεχίζει ο Ross Daly συνδέοντας μουσικά τη φυσική ροή των παραδόσεων με τις πιο σύνθετες ανάγκες του σύγχρονου ακροατή. Μαζί με τους Zohar Fresco, Γιώργο Μανωλάκη, Κέλυ Θωμά και Παύλο Θωμά αποτελούν ένα ξεχωριστό κουιντέτο που θα μας παρουσιάσει τη Σύγχρονη Τροπική Μουσική του Ross Daly, με συνθέσεις που αντανακλούν την πολύχρονη διαδρομή του μέσα στον ευρύτερο χώρο των μουσικών παραδόσεων από την βορειοδυτική Αφρική ως την Ινδία.

Music Escapades: Leon of Athens & Fonές+
Για όσους αναζητούν τα νέα μονοπάτια της ελληνικής εναλλακτικής σκηνής, την Κυριακή, 17/09, στις 20.30, η ενότητα Music Escapades του ΚΠΙΣΝ υποδέχεται τον Leon of Athens και τις Fonές+ στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος.

Ο Leon of Athens θα παρουσιάσει όλα τα νέα κομμάτια από το επερχόμενο album του Xenos, ανάμεσά τους και το Aeroplane που ξεχώρισε ήδη, μαζί με διασκευές αγαπημένων κομματιών από την ελληνική και παγκόσμια μουσική.

Συντροφιά του η extended εκδοχή της χορωδίας Fonέs+, μία μοναδική ομάδα 25 γυναικείων φωνών που τραγουδούν a cappella, έχοντας ως αφετηρία παραδοσιακούς ήχους από όλον τον κόσμο.

Οι ενότητες Parklife και Music Escapades, καθώς και το σύνολο του προγραμματισμού του ΚΠΙΣΝ, πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Tospirto Team

Περισσότερα "Live"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "LIVE" Main_onsdofnofnosnfd4f36sd36fsdfds8 21 λεπτά ασυνήθιστα εθιστικού χιπ χοπ με την Princess Nokia Στις 31 Μαΐου στο Piraeus 117 . Main_add_72 Πώς η Πειραιώς 260 μπορεί να ενεργοποιηθεί μουσικά; Eνα εκτενές showcase του ηλεκτρονικού ήχου μέσα από DJ και Live Sets. Main_god_is_an_astronaut Οι God Is An Astronaut σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη Είναι η πιο ανθρώπινη έκφραση του post-rock που υπήρξε ποτέ. Main_slider_4 Οι Gadjo Dilo επιστρέφουν στο Roof Stage του Gazarte Για μία συναυλία στις 25/5 Main_7647 Η «Περουζέ» 70 χρόνια μετά στο Ηρώδειο Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών στις 16 και 17 Ιουνίου. Main_xatzhnasios_photo Βαλτινός- Μιχαλακόπουλος στο «Χρονικόν της Αλώσεως» Παρασκευή 1η Ιουνίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
#load_content_with_ajax