ΤΡΙΤΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018
Μουσική | Live

Η σύμπραξη Κ.Ο.Α. και Λ. Καβάκου για «καλό σκοπό» συνεχίζεται 11 Ιανουαρίου 2018

H περσινή ιδέα της σύμπραξης συνεχίζει και διευρύνεται με τέσσερις συναυλίες εκτός Αθηνών.

Μετά την επιτυχημένη περσινή σύμπραξη της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών με τον διεθνώς αναγνωρισμένο, βιολιστή Λεωνίδα Καβάκο -τιμημένο με κορυφαίες διακρίσεις μεταξύ των οποίων και το “Artist of the Year” της Gramophone το 2014 και το Leonie Sonning Music Prizeτο 2017 - και μετά την επιτυχημένη συναυλία «για καλό σκοπό» στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας τον Οκτώβριο του 2016 η περσινή ιδέα της σύμπραξης συνεχίζει και διευρύνεται με τέσσερις συναυλίες εκτός Αθηνών.

Πρώτοι σταθμοί της φετινής πορείας, το Αγρίνιο και η Πάτρα. Το Σάββατο 13 Ιανουαρίου η Ορχήστρα θα φιλοξενηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Αγρινίου υπέρ των αναγκών τοπικών φιλανθρωπικών πρωτοβουλιών, ενώ την Κυριακή 14 Ιανουαρίου, θα δώσει συναυλία στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών. Μέρος των εσόδων της συναυλίας θα διατεθούν για τη στήριξη της Λέσχης Φίλων της Κλασικής Μουσικής Πατρών, φορέα με ιστορία στην έμπρακτη στήριξη Ελλήνων καλλιτεχνών.

«Επιτρέψτε μας λοιπόν, να επικοινωνήσουμε τη χαρά αλλά και το ειλικρινές ευχαριστώ των μουσικών, της Διεύθυνσης αλλά και ολόκληρης της Κ.Ο.Α.,προς τον Λεωνίδα Καβάκο ο οποίος επιστρέφει κοντά μας στο διττό ρόλο του μαέστρου και του σολίστ, παραχωρώντας εκ νέου την αμοιβή του υπέρ των αναγκών μας. Έτσι, μέσα από τη συνέχιση στοχευμένων μουσικών δράσεων, αποκτά προοπτική αυτός ο δημιουργικός διάλογος υψηλής καλλιτεχνικής αξίας και προσφοράς, καθώς τα έσοδα των συναυλιών θα διατεθούν και πάλι για φιλανθρωπικούς και κοινωνικούς σκοπούς».

Το Πρόγραμμα με μια Ματιά
ΒΟΛΦΓΚΑΝΓΚ ΑΜΑΝΤΕΟΥΣ ΜΟΤΣΑΡΤ (1756 – 1791)
Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα αρ.4 σε ρε μείζονα, K.218
Allegro
Andante cantabile
Rondeau: Andante grazioso – Allegro ma non troppo
ΜΠΕΛΑ ΜΠΑΡΤΟΚ (1881 – 1945)
Ουγγρικές Εικόνες, Sz. 97
Ένα βράδυ στο χωριό
Χορός της αρκούδας
Μελωδία
Λίγο μεθυσμένος
Χορός των χοιροβοσκών
ΑΝΤΟΝΙΝ ΝΤΒΟΡΖΑΚ (1841 – 1904)
Συμφωνία αρ. 7 σε ρε ελάσσονα, έργο 70
Allegro maestoso
Poco adagio
Scherzo: Vivace
Finale: Allegro

Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018, ώρα 20.30
Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Αγρινίου
Γενική Είσοδος: 22€ - Φοιτητικό 20€
Προπώληση εισιτηρίων από τις 3 Ιανουαρίου στο Ταμείο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου

Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018, ώρα 20.30
Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών,
Γενική Είσοδος: 30€ - Φοιτητικό 25€
Προπώληση εισιτηρίων από τις 3 Ιανουαρίου 2018 στα εξής σημεία:
- Βιβλιοπωλείο "Το Δόντι", Φιλοποίμενος 36-42
- Οπτικά Καραμούζης, Μαιζώνος 92.

Με την ευγενή υποστήριξη του Δήμου Αγρινίου, του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου και του Πανεπιστημίου Πατρών.
Σε συνεργασία με τη Λέσχη Φίλων Κλασσικής Μουσικής Πάτρας.

Tospirto Team

Περισσότερα "Live"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "LIVE" Main_slider Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στον Κήπο Τη Δευτέρα 25 Ιουνίου. Main_slider John Cale, ο avant guard της ροκ που νίκησε τον χρονο Άνθρωπος των παθών, των άκρων και των λαθών, ιδιοφυής ως συνθέτης και παραγωγός, δεξιοτέχνης βιολιστής, βιτριολικός ροκ εν ρόλερ, σκοτεινός drone καλλιτέχνης, σκοτεινός αλλά και τρυφερός στους στίχους του, είναι μέσα στα 10 ονόματα των ροκερ που άφησαν στίγμα εποχής, δίνοντας περιεχόμενο στον όρο... Main_slider Οι Koop Oscar Orchestra ανεβαίνουν στην ταράτσα του Gazarte Tη Δευτέρα 25 Ιουνίου. Main_slider Η πειραιώτικη κολεκτίβα Libro Coro προσεύχεται για τη θάλασσα Στις 7 Ιουλίου στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου. Main_strefi Δευτεριάτικα ραντεβού με τη μουσική στο Λόφο του Στρέφη Από 18/6 έως 9/7 με ελεύθερη είσοδο. Main_unnamed Ποιοι είναι οι Kronos quartet και το «A Thousand Thoughts»; Δίνουν στην κλασική μουσική μια ελευθερία και ένα εύρος που σπάει κάθε σύμβαση.
#load_content_with_ajax