ΤΡΙΤΗ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018
Μουσική | Live

Η σύμπραξη Κ.Ο.Α. και Λ. Καβάκου για «καλό σκοπό» συνεχίζεται 11 Ιανουαρίου 2018

H περσινή ιδέα της σύμπραξης συνεχίζει και διευρύνεται με τέσσερις συναυλίες εκτός Αθηνών.

Μετά την επιτυχημένη περσινή σύμπραξη της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών με τον διεθνώς αναγνωρισμένο, βιολιστή Λεωνίδα Καβάκο -τιμημένο με κορυφαίες διακρίσεις μεταξύ των οποίων και το “Artist of the Year” της Gramophone το 2014 και το Leonie Sonning Music Prizeτο 2017 - και μετά την επιτυχημένη συναυλία «για καλό σκοπό» στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας τον Οκτώβριο του 2016 η περσινή ιδέα της σύμπραξης συνεχίζει και διευρύνεται με τέσσερις συναυλίες εκτός Αθηνών.

Πρώτοι σταθμοί της φετινής πορείας, το Αγρίνιο και η Πάτρα. Το Σάββατο 13 Ιανουαρίου η Ορχήστρα θα φιλοξενηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Αγρινίου υπέρ των αναγκών τοπικών φιλανθρωπικών πρωτοβουλιών, ενώ την Κυριακή 14 Ιανουαρίου, θα δώσει συναυλία στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών. Μέρος των εσόδων της συναυλίας θα διατεθούν για τη στήριξη της Λέσχης Φίλων της Κλασικής Μουσικής Πατρών, φορέα με ιστορία στην έμπρακτη στήριξη Ελλήνων καλλιτεχνών.

«Επιτρέψτε μας λοιπόν, να επικοινωνήσουμε τη χαρά αλλά και το ειλικρινές ευχαριστώ των μουσικών, της Διεύθυνσης αλλά και ολόκληρης της Κ.Ο.Α.,προς τον Λεωνίδα Καβάκο ο οποίος επιστρέφει κοντά μας στο διττό ρόλο του μαέστρου και του σολίστ, παραχωρώντας εκ νέου την αμοιβή του υπέρ των αναγκών μας. Έτσι, μέσα από τη συνέχιση στοχευμένων μουσικών δράσεων, αποκτά προοπτική αυτός ο δημιουργικός διάλογος υψηλής καλλιτεχνικής αξίας και προσφοράς, καθώς τα έσοδα των συναυλιών θα διατεθούν και πάλι για φιλανθρωπικούς και κοινωνικούς σκοπούς».

Το Πρόγραμμα με μια Ματιά
ΒΟΛΦΓΚΑΝΓΚ ΑΜΑΝΤΕΟΥΣ ΜΟΤΣΑΡΤ (1756 – 1791)
Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα αρ.4 σε ρε μείζονα, K.218
Allegro
Andante cantabile
Rondeau: Andante grazioso – Allegro ma non troppo
ΜΠΕΛΑ ΜΠΑΡΤΟΚ (1881 – 1945)
Ουγγρικές Εικόνες, Sz. 97
Ένα βράδυ στο χωριό
Χορός της αρκούδας
Μελωδία
Λίγο μεθυσμένος
Χορός των χοιροβοσκών
ΑΝΤΟΝΙΝ ΝΤΒΟΡΖΑΚ (1841 – 1904)
Συμφωνία αρ. 7 σε ρε ελάσσονα, έργο 70
Allegro maestoso
Poco adagio
Scherzo: Vivace
Finale: Allegro

Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018, ώρα 20.30
Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Αγρινίου
Γενική Είσοδος: 22€ - Φοιτητικό 20€
Προπώληση εισιτηρίων από τις 3 Ιανουαρίου στο Ταμείο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου

Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018, ώρα 20.30
Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών,
Γενική Είσοδος: 30€ - Φοιτητικό 25€
Προπώληση εισιτηρίων από τις 3 Ιανουαρίου 2018 στα εξής σημεία:
- Βιβλιοπωλείο "Το Δόντι", Φιλοποίμενος 36-42
- Οπτικά Καραμούζης, Μαιζώνος 92.

Με την ευγενή υποστήριξη του Δήμου Αγρινίου, του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου και του Πανεπιστημίου Πατρών.
Σε συνεργασία με τη Λέσχη Φίλων Κλασσικής Μουσικής Πάτρας.

Tospirto Team

Περισσότερα "Live"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "LIVE" Main_slider Ο κορυφαίος τζαζίστας Avishai Cohen στo Gazarte Την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου στο Gazarte Main_slider Στέγη και Πάντειο στήνουν την τρίτη γέφυρα μουσικής στη Συγγρού Μοιράζονται πρωτοπόρες ιδέες και εμπειρίες. Main_unnamed_(57) Μίλτος Πασχαλίδης με νέο υλικό και παλιά αγαπημένα Ακυκλοφόρητα τραγούδια σε στίχους Άλκη Αλκαίου και μουσική Μάριου Τόκα. Main_04_nosferatu_schiffa Nosferatu, μια συμφωνία τρόμου Στις 21 Ιανουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Main_slider HER: Το χορευτικό - female project έρχεται στο STEAM Με Vonda7 - Ms Lefki - Dj Fo - Cleopatra Fyntanidou. Main_slider Η ριζοσπαστική «Ωραία Ελένη» επανέρχεται ανανεωμένη Από τις 25 Ιανουαρίου στο θέατρο του ΙΜΚ
#load_content_with_ajax