Μουσική | Live

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου και 7 πίνακες σπουδαίων ζωγράφων 13 Φεβρουαρίου 2018

Συμφωνικά ζωγραφικά soundtracks σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση.

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου εμπνέεται από επτά πίνακες σπουδαίων ζωγράφων και ντύνει τη μουσική με τα χρώματα που γεννά ο ήχος. Τα χρώματα αναρριχώνται στο πεντάγραμμο και συναντούν τις νότες και φτιάχνουν τις δικές τους μελωδίες. Ο συνθέτης αντλεί τη δική του έμπνευση και δημιουργεί τα Συμφωνικά Ζωγραφικά Soundtracks, έργο συμφωνικό που θα παρουσιάσει σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, στις 6 και 7 Μαρτίου 2018.

Στο παρελθόν ο Δημήτρης Παπαδημητρίου μέσω της μουσικής έχει επαναπεριηγηθεί στις διάφορες εποχές της ζωγραφικής τέχνης αλλά αυτή τη φορά, όμως, εμβαθύνει στην ιδέα της συμπόρευσης των τεχνών. Επιλέγει και σκιαγραφεί επτά σπουδαίων ζωγράφων και τα μεταμορφώνει σε μουσικά πορτρέτα τα οποία µας αποκαλύπτονται ως αυτόνομα μουσικά έργα. Δύο από αυτά αντλούν την έμπνευσή τους από συγκεκριμένους πίνακες και στη συναυλία παρουσιάζονται με τον αρχικό τους τίτλο.

Πρόκειται για την Παιδική Συναυλία του Γιώργου Ιακωβίδη και Το νησί των Νεκρών του Άρνονλντ Μπέκλιν. Τα υπόλοιπα πέντε μέρη αποτελούν την οπτική του συνθέτη πάνω στο σύνολο του έργου των ζωγράφων που ενέπνευσαν τη μουσική του και τιτλοφορούνται Κλωντ Μονέ: Αντικατοπτρισμοί του Φωτός στον Χρόνο, Τζάκσον Πόλλοκ: Οι διαδικασίες του Χάους και Οι παράξενοι Ελκυστές, Έντουαρντ Χόπερ: Η Στιγμή ως Νεκρά Φύση, Ανρί ντε Τουλούζ-Λωτρέκ: Χορεύτριες και Ακροβάτισσες και Ιβάν Αϊβαζόφσκι: Μεταλλάξεις του Θανάτου στη Θάλασσα.

Με τα Συμφωνικά Ζωγραφικά Soundtracks, η συνεχής αλληλεπίδραση των τεχνών συντελεί εκ νέου στη γένεση του προσωπικού μουσικού υλικού του συνθέτη, αποκαλύπτοντας την ιδιαίτερη σχέση του με τα εικαστικά αλλά και τον κινηματογράφο.

Συντελεστές
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Το Ελληνικό Σχέδιο
Συνθέτης: Δημήτρης Παπαδημητρίου
Ερμηνεύει: Κρατική Ορχήστρα Αθηνών – ΚΟΑ
Διεύθυνση Ορχήστρας: Γιώργος Μπαλατσινός

Tospirto Team

Info

06 Μαρτίου 2018
ΣΤΕΓΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΩΝΑΣΗ, Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Νέος Κόσμος
Τηλ.: 210 900 5 800
Website: http://www.sgt.gr/gre
Κεντρική Σκηνή στις 20:30. Εισιτήρια: Κανονικό: 7 €, 10 €, 15 €, 20 €, 25 €. Μειωμένο, Φίλος, Παρέα 5-9 άτομα: 8 €, 12 €, 16 €, 20 €. Παρέα 10+ άτομα: 7 €, 11 €, 14 €, 18 €. Κάτοικος Γειτονιάς: 7 € Ανεργίας, ΑμεΑ: 5 €. Συνοδός ΑμεΑ: 10 €

10 Μαρτίου 2018

Περισσότερα "Live"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "LIVE" Main_onsdofnofnosnfd4f36sd36fsdfds8 21 λεπτά ασυνήθιστα εθιστικού χιπ χοπ με την Princess Nokia Στις 31 Μαΐου στο Piraeus 117 . Main_add_72 Πώς η Πειραιώς 260 μπορεί να ενεργοποιηθεί μουσικά; Eνα εκτενές showcase του ηλεκτρονικού ήχου μέσα από DJ και Live Sets. Main_god_is_an_astronaut Οι God Is An Astronaut σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη Είναι η πιο ανθρώπινη έκφραση του post-rock που υπήρξε ποτέ. Main_slider_4 Οι Gadjo Dilo επιστρέφουν στο Roof Stage του Gazarte Για μία συναυλία στις 25/5 Main_7647 Η «Περουζέ» 70 χρόνια μετά στο Ηρώδειο Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών στις 16 και 17 Ιουνίου. Main_xatzhnasios_photo Βαλτινός- Μιχαλακόπουλος στο «Χρονικόν της Αλώσεως» Παρασκευή 1η Ιουνίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
#load_content_with_ajax