ΤΡΙΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017
Μουσική | Νέα

Ένας δίχρωμος κεραυνός για τον Μπάουι 26 Φεβρουαρίου 2017

Οραματίζονται να χτίσουν έναν πελώριο μνημείο στο Λονδίνο ως φόρο τιμής προς τον Βρετανό σταρ.

Έχει περάσει μόλις ένας χρόνος από το θάνατο του μεγάλου μουσικού σταρ και τα μνημεία προς τιμήν του ξεπηδούν σαν μανιτάρια. Πρώτα ήταν μια σειρά από emojis που δημιουργήθηκαν για γνωστό μοντέλο κινητού με σύμβολα εμπνευσμένα από την καριέρα του, μετά μία παράσταση μπαλέτου που ετοιμάζεται προς τιμήν του στο Μόντρεαλ για το καλοκαίρι, ακόμη και τον δικό του αστερισμό στον ουρανό έχουν χαρίσει στη μνήμη του Ντέιβιντ Μπάουι σε μια προσπάθεια των φαν του να κρατήσουν ζωντανή την παρουσία του ανάμεσά μας.

Αυτή την φορά, μάλιστα, έχει δημιουργηθεί και ειδική καμπάνια, γνωστή ως «This Ain't Rock'n'Roll», σε Λονδίνο και Αμερική. Στόχος των υπευθύνων της καμπάνιας και των ανθρώπων του Μπάουι είναι να συγκεντρώσουν το απαραίτητο ποσό προκειμένου να χτίσουν ένα μεγάλο άγαλμα στο Λονδίνο και συγκεκριμένα μία τριώροφη κατασκευή με τον γνωστό κόκκινο και μπλε κεραυνό -φόρος τιμής στον χαρακτήρα του Μπάουι από τον Aladdin Sane. Αυτή θα τοποθετηθεί απέναντι από το σταθμό του μετρό στο Brixton, πέντε δρόμους μακριά από τον δρόμο Stansfield που μεγάλωσε ο μουσικός.

Η σκέψη είναι ευγενής και ωραία, μόνο που στοιχίζει £990,000. Γι΄ αυτό το λόγο όλοι οι υποστηρικτές του έχουν ενώσει δυνάμεις ξεκινώντας μία καμπάνια Crowdfinding στην οποία σημειώνουν: «Πολλοί από εμάς δεν θα ήταν οι ίδιοι άνθρωποι, αν δεν είχε υπάρξει ο Bowie. Όταν ο David Bowie πέθανε, το Brixton έχασε έναν γιο». Όσο δακρύβρεχτη και αν ακούγεται η τελευταία δήλωση περί χαμένου γιου, δεν πρέπει να τους αδικούμε. Ο Μπάουι ήταν ικανός να εμπνέει μεγάλα συναισθήματα και η μουσική του να κάνει το κοινό να νιώθει πιο έντονα τα πάθη του. Ίσως και γι’ αυτό να λείπει ο ίδιος σε όλους του φαν του τόσο πολύ. Τα τραγούδια του όμως είναι ακόμη εδώ.

Λενιώ Αλεξίου

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_slider ΑΕΠΙ: Τουλάχιστον οι δημιουργοί αντιδρούν Η πρόταση που επικράτησε ήταν εκείνη που προτείνει το διορισμό επιτρόπου από το υπουργείο. Main_slider Το ελληνικό ροκ παρελθόν σε βινύλιο Τέσσερις σημαντικοί ροκ δίσκοι επανακυκλοφορούν σε βινύλιο. Main_slider Tο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Νιάρχος είναι πλέον δικό μας- Εικόνες από την τελετή Γιορτή μ΄ ένα πρωτότυπο καλλιτεχνικό πρόγραμμα γεμάτο διεθνείς και εγχώριους καλλιτέχνες. Main_pussy-riot Pussy Riot: Ελεύθερες πια, έρχονται στη Στέγη Οι Pussy Riot πρόσφατα επιτέθηκαν και κατά των σεξιστικών δηλώσεων του Τραμπ μ' ένα νέο τραγούδι και βιντεοκλίπ. Main_brit-awards-2017-adele-katy-perry-ed-sheeran BRIT Awards: Δείτε τους μεγάλους νικητές Bowie και Adele κυριάρχησαν και στα βρετανικά βραβεία.
#load_content_with_ajax