ΠΕΜΠΤΗ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017
Μουσική | Νέα

Η Χάρις Αλεξίου τραγουδάει Μανώλη Ρασούλη 03 Δεκεμβρίου 2012

Στη συνέντευξη Τύπου για την «Τρίπλα»

Από τα ονόματα των συντελεστών του και μόνο, που δεν είναι άλλοι από την Χάρις Αλεξίου και τον Μανώλη Ρασούλη, ο δίσκος «Η Τρίπλα» αποκτά ένα σπέσιαλ στάτους. Όταν συναντιούνται δυο ιστορικοί συνεργάτες, ακόμα κι αν ο ένας δε βρίσκεται πλέον στη ζωή, τότε το αποτέλεσμα της συνεργασίας τους είναι ούτως ή άλλως ιστορικό, πριν καν μπούμε στην αποτίμηση του υλικού καθ’ αυτού που προέκυψε. Στο κατάμεστο από δημοσιογράφους (πόσα νέα πρόσωπα!) και παράγοντες της δισκογραφίας Studio Sierra της οδού Μεσογείων, μαζεύτηκαν οι συντελεστές της «Τρίπλας» για την προ-ακρόαση του δίσκου, αλλά και για να συζητήσουν το making of του. Η Μαργαρίτα Μάτσα της ΕΜΙ πήρε πρώτη το λόγο, δηλώνοντας πως φιλοδοξία της είναι το νέο άλμπουμ να ταράξει τα ήσυχα νερά της ελληνικής δισκογραφίας, και εκμυστηρεύτηκε επίσης την ικανοποίηση της που η Αλεξίου αποφάσισε να ξανατραγουδήσει λαϊκά σε αυτή τη χρονική και κοινωνική συγκυρία. Στη συνέχεια το λόγο πήρε η ίδια η ερμηνεύτρια: «30 χρόνια μετά τα “Τραγούδια της Χαρούλας” είμαστε εδώ και παρουσιάζουμε τη νέα δουλειά του Μανώλη Ρασούλη, όλοι μας συνεργάτες του και κάποιοι από εμάς και φίλοι του. Όλοι πρέπει να του πούμε ένα ευχαριστώ, και να προσθέσω ότι όλοι μας καμαρώνουμε για έναν τέτοιο εξαιρετικό αποτέλεσμα». Στη συνέχεια ευχαρίστησε τους συντελεστές του δίσκου, αλλά και την κόρη του στιχουργού Ναταλία για την άδεια χρησιμοποίησης των στίχων. Ο παραγωγός του, Ηλίας Μπενέτος, εξήγησε τον τίτλο της νέας δουλειάς: «Η τρίπλα είναι η περίτεχνη ενέργεια ενός αθλητή ομαδικού αθλήματος που αφήνει τον αντίπαλο ξερό, άρα Ρασούλης», είπε. Η Ναταλία Ρασούλη χαρακτήρισε το άλμπουμ «ιστορική στιγμή», αλλά και «μια μικρή πυρηνική έκρηξη πολιτισμού». Θύμισε δε ένα αξεπέραστο μότο του πατέρα της που έλεγε «συγκίνηση μεν, συνείδηση δε», και τόνισε ότι «πρόκειται για ιστορική δουλειά που θα μείνει. Μέσα μας το νιώθουμε αυτό». Ο Πέτρος Βαγιόπουλος θύμισε μία όχι ασήμαντη πλευρά του Ρασούλη, εκείνη του αυστηρού δημιουργού που δε διστάζει να επέμβει δυναμικά για το καλό του έργου του, αλλά και της τέχνης γενικά. Θύμισε τις ταραγμένες σχέσεις του καλλιτέχνη με τις δισκογραφικές εταιρείες, αλλά και τις περιστάσεις κατά τις οποίες έκανε υποδείξεις στους συνεργάτες του, μέσω του Τύπου. Κωμική νότα, η άποψη του Μανώλη Ρασούλη για τους τραγουδιστές του «σκυλάδικου». Είχε προτείνει την εξορία τους, όχι όπου κι όπου, αλλά στη Μύκονο!

 

Info

H «Τρίπλα» κυκλοφορεί στις 10 Δεκεμβρίου.
Μουσική έγραψαν η Βάσω Αλλαγιάννη, ο Πέτρος Βαγιόπουλος, ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Ορφέας Περίδης, ο Ελληνο-Ισραηλινός Leon Y. Poliker, και η Χάρις Αλεξίου. Διεύθυνση και επιμέλεια: Ηλίας Μπενέτος, Μουσική Παραγωγή: Χρυσόστομος Μουράτογλου

Νίκος Ράλλης

Φωτογραφίες

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_00 Οι Bananarama... αναστήθηκαν! Περιοδεία έκπληξη για το πιο επιτυχημένο γυναικείο συγκρότημα του '80. Main_jazz Μία διεθνής ημέρα γεμάτη... τζαζ μουσική! Μιλήσαμε με τον Αλέκο Βρέτο για το JazZoo Concert Series και τη συμμετοχή του στην International Jazz Day 2017. Main_download Iggy Pop γεμάτος αρνητική ενέργεια O «Καίσαρας» της πανκ ροκ κυκλοφορεί το νέο του single, Asshole Blues. Main_eimastealania-jpg_ Ρεμπέτικος... αγώνας νέων μουσικών στο Μέγαρο Στο κάλεσμα αυτό, μπορούν να συμμετέχουν τραγουδιστές, μουσικοί και κομπανίες νέων από όλη την Ελλάδα ηλικίας μέχρι 35 ετών. Main_genesis-in-1974-resize Ξανά μαζί οι θρυλικοί Genesis Reunion για τα 50 χρόνια της μπάντας υπενόησε ο κιθαρίστας Mike Rutherford. Main_roger-waters_(1) Αυτή είναι η ζωή που θέλεις; Ο Roger Waters κυκλοφορεί το νέο του άλμπουμ, σχολιάζοντας τη διακυβέρνηση Τραμπ.
#load_content_with_ajax