ΠΕΜΠΤΗ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017
Μουσική | Νέα

Η επιστροφή των Κόρε Ύδρο 04 Μαρτίου 2013

Αν όλα τελείωναν εδώ (ή έστω εφτά μήνες μετά) η φτηνή ποπ για την ελίτ θα περιείχε όλη την αλήθεια για τα παιδιά του '78; Μάλλον όχι καθώς περιμένουμε καινούργιο δίσκο αλλά και μία ακόμη από τις σπάνιες εμφανίσεις τους.

Σε ένα θρανίο κερκυραϊκού σχολείου ένας μαθητής ακούει από τον καθηγητή: «κορεσμένοι υδρογονάνθρακες» κι εκεί που όλοι χαμογελούν για την «κουφή» αυτή φράση και περιμένουν να χτυπήσει το κουδούνι, αυτός βρίσκει το όνομα του μελλοντικού του ονείρου. Οι Κόρε Ύδρο είναι, από την αρχή, μια συνομωσία συμμαθητών, ένα σχολικό παιχνίδι που συνεχίζεται από «αιωνίως νεανίες». Τι κι αν μεγαλώνουν και σοβαρεύουν, δυσκολεύονται και ωριμάζουν, συγκρούονται και αποχωρούν. Οι Κόρε Υδρο θα είναι πάντα, ακόμη κι όταν δεν θα υπάρχουν, ένας αστικός μύθος της Κέρκυρας, μια παρέα που συνωμότησε αφήνοντας,ύπουλα, να μας καταλάβουν τα όνειρα τους, τα συναισθήματα τους, η ποίηση τους και η φτηνή τους ποπ που ακόμη βαστάει.
Φέτος συμπληρώνουν μια δεκαετία ζωής και μέσα σ' αυτή κατόρθωσαν να κυκλοφορήσουν 3 άλμπουμ (κι ένα ιντερνετικό EP), το όνομα τους να είναι στο στόμα όλων, να κάνουν ελληνόφωνη ποπ που ακούγεται σαν αγγλόφωνη και να έχουν «ξένο» ήχο που ακούγεται σαν ελληνικός, να είναι αποδεκτοί κι από τα δύο "στρατόπεδα", να μην φθαρούν όντας μακριά από την μητρόπολη (τρομάρα της) κι έτσι μην επιτρέποντας στα media να τους κάνουν "νιανιά" αλλά και με τις σπάνιες εμφανίσεις τους που όμως πάντα τυγχάνουν ενθουσιώδους υποδοχής.
Όταν στο μέλλον θα κάνουμε τον πολιτιστικό απολογισμό των τελευταίων χρόνων του 20ου αιώνα και των πρώτων του 21ου, οι Κόρε Υδρο θα είναι μια ευχάριστη ανάμνηση, μια καλλιτεχνική «στρέβλωση» στην ευθεία της ευμάρειας, της ρηχότητας, της ελαφρότητας, της ευκολίας, μέσα στην οποία βρήκαν το κουράγιο να δράσουν όντας «απομονωμένοι» σ' ένα τουριστικό νησί που, παρά την μεγάλη του μουσική παράδοση, κοιτάει πια προς άλλες κατευθύνσεις.
Η διαδικασία του καινούργιου τους δίσκου ολοκληρώνεται και σε μερικές εβδομάδες ξεκινάνε πάλι το μεγάλο ταξίδι για να έρθουν στο Gagarin να μας πουν την δική τους όμορφη, προσωπική, μελαγχολική, ποπ, ποιητική, σκανδαλιάρικη, παιδική και ενδιαφέρουσα ιστορία. Τους αναμένουμε εναγωνίως.

Μάκης Μηλάτος

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_00 Οι Bananarama... αναστήθηκαν! Περιοδεία έκπληξη για το πιο επιτυχημένο γυναικείο συγκρότημα του '80. Main_jazz Μία διεθνής ημέρα γεμάτη... τζαζ μουσική! Μιλήσαμε με τον Αλέκο Βρέτο για το JazZoo Concert Series και τη συμμετοχή του στην International Jazz Day 2017. Main_download Iggy Pop γεμάτος αρνητική ενέργεια O «Καίσαρας» της πανκ ροκ κυκλοφορεί το νέο του single, Asshole Blues. Main_eimastealania-jpg_ Ρεμπέτικος... αγώνας νέων μουσικών στο Μέγαρο Στο κάλεσμα αυτό, μπορούν να συμμετέχουν τραγουδιστές, μουσικοί και κομπανίες νέων από όλη την Ελλάδα ηλικίας μέχρι 35 ετών. Main_genesis-in-1974-resize Ξανά μαζί οι θρυλικοί Genesis Reunion για τα 50 χρόνια της μπάντας υπενόησε ο κιθαρίστας Mike Rutherford. Main_roger-waters_(1) Αυτή είναι η ζωή που θέλεις; Ο Roger Waters κυκλοφορεί το νέο του άλμπουμ, σχολιάζοντας τη διακυβέρνηση Τραμπ.
#load_content_with_ajax