ΠΕΜΠΤΗ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017
Μουσική | Νέα

Ο Ροσίνι και η πλουτοκρατία 20 Μαΐου 2013

Η νέα μετα-όπερα των Χαράλαμπου Γωγιού-Δημήτρη Δημόπουλου, «AiRossini», κάνει πρεμιέρα στη Γερμανία τον Ιούνιο.

Εξαιρετικά νέα! Οι άνθρωποι –Έλληνες και Γερμανοί– που δημιούργησαν το «Yassou Aida!», εκείνο το ευφάνταστο, θεοδουλεμένο, ασεβές και ουσιαστικότατο μετα-οπερατικό διαμάντι που είδαμε πέρυσι, ξαναχτυπούν.  Σε συνεργασία πάντα με τη βερολινέζικη Neukölner Oper, η εξαιρετική εταιρεία μουσικού θεάτρου «Οι όπερες των ζητιάνων» παίρνει την ακριβοθώρητη τελευταία ιταλική όπερα του Ροσίνι και την μετατρέπει σε έναν... ύμνο στο 1% της οικονομικής ελίτ που κάνει κουμάντο στην καμπούρα του πολυτραγουδισμένου 99%.  Η νέα όπερα των   Χαράλαμπου Γωγιού (μουσική προσαρμογή και διεύθυνση), Δημήτρη Δημόπουλου (κείμενο) και Αλέξανδρου Ευκλείδη (σκηνοθεσία) έχει τίτλο «AiRossini» ή «Είμαστε το 1%», και βασίζεται στην ροσίνεια όπερα «Το ταξίδι στη Ρεμς» ή «Το πανδοχείο του Χρυσού Κρίνου».  Κι όπως η όπερα του Ροσίνι, γραμμένη το 1825, «υμνεί τις συντηρητικές αξίες της φωτισμένης μοναρχίας», έτσι και η ανατρεπτική «AiRossini» τραγουδάει την αδυσώπητη νεοσυντηρητική σταθερότητα που έχει καταπέσει επί των κεφαλών μας στον απόηχο του «επαναστατικού» 2011 κι όλων των κινημάτων (Αραβική Άνοιξη, Αγανακτισμένοι, «Occupy Wall Street») που έδωσαν ελπίδες ανατροπής στο δυτικό κόσμο. Η «ολιγαρχική όπερα» θα κάνει πρεμιέρα στη Γερμανία, αλλά είναι βέβαιο πως σύντομα θα τη δούμε και στα μέρη μας. Υπομονή...

Info: Στις 6, 8, 9, 13-16, 20-23, 28-30 Ιουνίου και 3-5, 7, 11-14 Ιουλίου στην Neukölner Oper του Βερολίνου, ώρα 20:00. Εισιτήρια από €9 έως €24, κρατήσεις tickets@neukoellneroper.de.

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_00 Οι Bananarama... αναστήθηκαν! Περιοδεία έκπληξη για το πιο επιτυχημένο γυναικείο συγκρότημα του '80. Main_jazz Μία διεθνής ημέρα γεμάτη... τζαζ μουσική! Μιλήσαμε με τον Αλέκο Βρέτο για το JazZoo Concert Series και τη συμμετοχή του στην International Jazz Day 2017. Main_download Iggy Pop γεμάτος αρνητική ενέργεια O «Καίσαρας» της πανκ ροκ κυκλοφορεί το νέο του single, Asshole Blues. Main_eimastealania-jpg_ Ρεμπέτικος... αγώνας νέων μουσικών στο Μέγαρο Στο κάλεσμα αυτό, μπορούν να συμμετέχουν τραγουδιστές, μουσικοί και κομπανίες νέων από όλη την Ελλάδα ηλικίας μέχρι 35 ετών. Main_genesis-in-1974-resize Ξανά μαζί οι θρυλικοί Genesis Reunion για τα 50 χρόνια της μπάντας υπενόησε ο κιθαρίστας Mike Rutherford. Main_roger-waters_(1) Αυτή είναι η ζωή που θέλεις; Ο Roger Waters κυκλοφορεί το νέο του άλμπουμ, σχολιάζοντας τη διακυβέρνηση Τραμπ.
#load_content_with_ajax