ΠΕΜΠΤΗ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017
Μουσική | Νέα

«Σατανερί» από τις «Όπερες των ζητιάνων» και το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας 16 Μαΐου 2014

Η οπερέτα του Θεόφραστου Σακελλαρίδη δια χειρός Χαράλαμπου Γωγιού.

Αναμειγνύει ρομαντικές άριες με δημοτικά, ρεμπέτικα, μπλουζ και φοξ-τροτ. Σατιρίζει τη διαχρονική, ελληνική ατιμωρησία μέσα από την ιστορία του Ανδρέα, ο οποίος μεταξύ αρετής και κακίας, επιλέγει, κατόπιν προσωπικής ξενάγησης στον άλλο κόσμο από τον ίδιο το Σατανά, το δρόμο του κακού. Αυτή είναι η οπερέτα «Σατανερί», η σχεδόν άγνωστη παρωδία του «Φάουστ» από τον Θεόφραστο Σακελλαρίδη, από τους πιο σπουδαίους έλληνες συνθέτες και δημιουργός του «Βαφτιστικού». Το ηθοπλαστικό έργο, που εξαίρει ανερυθρίαστα την υπεροχή της κόλασης έναντι του παραδείσου, αποτελεί την καλοκαιρινή παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και της ομάδας «Οι όπερες των ζητιάνων». Ανεβαίνει από 10 Ιουνίου στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας, σε ενορχήστρωση-μουσική διεύθυνση Χαράλαμπου Γωγιού και σκηνοθεσία των Αλέξανδρου Ευκλείδη και Δημήτρη Δημόπουλου. Πρωταγωνιστούν μέλη του Εργαστηρίου Μουσικού Θεάτρου του Δημοτικού Θεάτρου και της Χορωδίας Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ μουσική παίζουν μέλη του Δημοτικού Ωδείου Πατρών. Τα σκηνικά της παράστασης έχει επιμεληθεί ο Κωνσταντίνος Ζαμάνης, τα κοστούμια η Μαρία Βασιλάκη, τη χορογραφία η Κατερίνα Αναλυτή, ενώ τους φωτισμούς ο Νίκος Σωτηρόπουλος. Η φωνητική διδασκαλία ανήκει στη Φωτεινή Κωστοπούλου, η μουσική προετοιμασία των σολίστ στη Μαριλένα Σουρή και της χορωδίας στη Λίνα Γερονίκου.
Αφού ολοκληρώσει τον κύκλο των περιορισμένων καλοκαιρινών παραστάσεών του, το «Σατανερί» θα παρουσιαστεί τη χειμερινή σεζόν στη σκηνή του θεάτρου Απόλλων του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Χριστίνα Φαραζή

Info

10 Ιουνίου 2014
Ρωμαικό Ωδείο της Πάτρας, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας. Ωρα παράστασης:21:30 Τιμές εισιτηρίων:15, 10 και 7 ευρώ.

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_00 Οι Bananarama... αναστήθηκαν! Περιοδεία έκπληξη για το πιο επιτυχημένο γυναικείο συγκρότημα του '80. Main_jazz Μία διεθνής ημέρα γεμάτη... τζαζ μουσική! Μιλήσαμε με τον Αλέκο Βρέτο για το JazZoo Concert Series και τη συμμετοχή του στην International Jazz Day 2017. Main_download Iggy Pop γεμάτος αρνητική ενέργεια O «Καίσαρας» της πανκ ροκ κυκλοφορεί το νέο του single, Asshole Blues. Main_eimastealania-jpg_ Ρεμπέτικος... αγώνας νέων μουσικών στο Μέγαρο Στο κάλεσμα αυτό, μπορούν να συμμετέχουν τραγουδιστές, μουσικοί και κομπανίες νέων από όλη την Ελλάδα ηλικίας μέχρι 35 ετών. Main_genesis-in-1974-resize Ξανά μαζί οι θρυλικοί Genesis Reunion για τα 50 χρόνια της μπάντας υπενόησε ο κιθαρίστας Mike Rutherford. Main_roger-waters_(1) Αυτή είναι η ζωή που θέλεις; Ο Roger Waters κυκλοφορεί το νέο του άλμπουμ, σχολιάζοντας τη διακυβέρνηση Τραμπ.
#load_content_with_ajax