ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017
Μουσική | Νέα

O Nick Cave γίνεται ήρωας σε κόμικ! 11 Σεπτεμβρίου 2017

Το αφήγημα σε μορφή κόμικ «Nick Cave: Mercy On Me» εμπνέεται από τη ζωή και τα τραγούδια του σπουδαίου μουσικού.

Φιγούρα λυρική και ‘καταραμένη’, ο Αυστραλός τραγουδοποιός και συγγραφέας, εμπνέει γύρω του μύθους και ιστορίες. Τελευταίο έργο που βασίζεται στη ζωή και το έργο του, αποτελεί το αφήγημα σε μορφή κόμικ «Nick Cave: Mercy On Me», το οποίο μεταμορφώνει τον Κέιβ, καθώς και όλη τη ζωή και το έργο του σε ασπρόμαυρους χάρτινους ήρωες.

Εμπνευστής του βιβλίου αυτού, είναι ο βραβευμένος κομικάς και μυθιστοριογράφος Reinhard Kleist, ο οποίος έχει δημιουργήσει ένα ολόκληρο καστ αληθινών προσώπων που προέρχονται από τη μουσική, τη ζωή και τους στίχους του Νικ Κέιβ. Ο Kleist αναπαριστά στις σελίδες του την παιδική ηλικία του Κέιβ στην Αυστραλία, τα πρώτα του χρόνια με το συγκρότημα Birthday Party, την μεγάλη επιτυχία με τους Bad Seeds.
Παράλληλα, αναπαριστά τις δυσκολίες και τα εμπόδια που αντιμετώπισε ο Κέιβ στο δρόμο του στην προσπάθεια του να εκφραστεί καλλιτεχνικά.

Το ασπρόμαυρο κόμικ «Nick Cave: Το Mercy on Me» φιλοδοξεί να είναι διαπεραστικό, όπως και η μουσική του Κέιβ, ηλεκτρισμένο, συναισθηματικό, μελαγχολικό και με το δικό του ιδιαίτερο σκοτεινό χιούμορ.

«Πλησιάζει την αλήθεια περισσότερο από κάθε άλλη βιογραφία, αυτό είναι σίγουρο!» σχολιάζει ο Κέιβ, δίνοντας τις ευλογίες του στο βιβλίο. «Αλλά μία επισήμανση για καθαρά τυπικούς λόγους: ποτέ δεν σκότωσα την Elisa Day! [μία προσωπικότητα-αστικός μύθος και ηρωίδα ενός τραγουδιού του]»

Το ασπρόμαυρο κόμικ «Nick Cave: Mercy On Me» μόλις κυκλοφόρησε και εμείς μπορούμε να το εφοδιαστούμε προς το παρόν μόνο διαδικτυακά (£14.99).

Γιώτα Αργυροπούλου

Φωτογραφίες

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_001 Μόρισεϊ: Ακούστε το νέο του single! «Μη βλέπεις ειδήσεις, πέρνα καλύτερα τη μέρα στο κρεβάτι». Main_lastdrive-752 30 χρόνια AN club και 15 χρόνια Gagarin 205 - Γιορτάζουν παρέα Τετραήμερο γιορτής για τα γενέθλια δυο ιστορικών ελληνικών venues. Main_00 Πέντε μέρες γιορτής «Κάτω από τις γραμμές» 5ο φεστιβάλ Βοτανικού με live, θεατρικές παραστάσεις, προβολές, συζητήσεις και εκθέσεις. Main_01 Η Carla Bruni με την κιθάρα της στην Αθήνα Δύο συναυλίες στο Παλλάς θα δώσει τον Οκτώβριο η πρώην πρώτη κυρία της Γαλλίας. Main_00 Λάτιν επιδρομή - Αυτά ήταν τα top τραγούδια του καλοκαιριού Στα 16 από τα 25 κορυφαία τραγούδια του καλοκαιριού πρωταγωνιστούν λάτιν καλλιτέχνες. Main_4162573-708 Μίκης Θεοδωράκης - 92α γενέθλια με συναυλία στη Νέα Σμύρνη Η ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης τιμά τον σπουδαίο Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.
#load_content_with_ajax