Μουσική | Νέα

O Nick Cave γίνεται ήρωας σε κόμικ! 11 Σεπτεμβρίου 2017

Το αφήγημα σε μορφή κόμικ «Nick Cave: Mercy On Me» εμπνέεται από τη ζωή και τα τραγούδια του σπουδαίου μουσικού.

Φιγούρα λυρική και ‘καταραμένη’, ο Αυστραλός τραγουδοποιός και συγγραφέας, εμπνέει γύρω του μύθους και ιστορίες. Τελευταίο έργο που βασίζεται στη ζωή και το έργο του, αποτελεί το αφήγημα σε μορφή κόμικ «Nick Cave: Mercy On Me», το οποίο μεταμορφώνει τον Κέιβ, καθώς και όλη τη ζωή και το έργο του σε ασπρόμαυρους χάρτινους ήρωες.

Εμπνευστής του βιβλίου αυτού, είναι ο βραβευμένος κομικάς και μυθιστοριογράφος Reinhard Kleist, ο οποίος έχει δημιουργήσει ένα ολόκληρο καστ αληθινών προσώπων που προέρχονται από τη μουσική, τη ζωή και τους στίχους του Νικ Κέιβ. Ο Kleist αναπαριστά στις σελίδες του την παιδική ηλικία του Κέιβ στην Αυστραλία, τα πρώτα του χρόνια με το συγκρότημα Birthday Party, την μεγάλη επιτυχία με τους Bad Seeds.
Παράλληλα, αναπαριστά τις δυσκολίες και τα εμπόδια που αντιμετώπισε ο Κέιβ στο δρόμο του στην προσπάθεια του να εκφραστεί καλλιτεχνικά.

Το ασπρόμαυρο κόμικ «Nick Cave: Το Mercy on Me» φιλοδοξεί να είναι διαπεραστικό, όπως και η μουσική του Κέιβ, ηλεκτρισμένο, συναισθηματικό, μελαγχολικό και με το δικό του ιδιαίτερο σκοτεινό χιούμορ.

«Πλησιάζει την αλήθεια περισσότερο από κάθε άλλη βιογραφία, αυτό είναι σίγουρο!» σχολιάζει ο Κέιβ, δίνοντας τις ευλογίες του στο βιβλίο. «Αλλά μία επισήμανση για καθαρά τυπικούς λόγους: ποτέ δεν σκότωσα την Elisa Day! [μία προσωπικότητα-αστικός μύθος και ηρωίδα ενός τραγουδιού του]»

Το ασπρόμαυρο κόμικ «Nick Cave: Mercy On Me» μόλις κυκλοφόρησε και εμείς μπορούμε να το εφοδιαστούμε προς το παρόν μόνο διαδικτυακά (£14.99).

Γιώτα Αργυροπούλου

Φωτογραφίες

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_demetrio_stratos_1__%c2%a9silvia_lelli___roberto_masotti Όταν η φωνή υπερβαίνει τους φυσικούς της περιορισμούς Τριήμερο αφιέρωμα στον Demetrio Stratos με συναυλίες, performances, workshops στην ΕΛΣ Main_slider Το «αντίο» της πριμαντόνας Η σπουδαία Μαριέλα Ντεβία τραγούδησε για τελευταία φορά τη ζωή της σκηνοθετημένη παράσταση στο La Fenice της Βενετίας Το John Balikos Trio θα μας εκπροσωπήσει στο Technopolis Jazz Festival Θα εμφανιστεί τη Δευτέρα 4 Ιουνίου. Main_%ce%a0%cf%81%cf%8c%ce%b2%ce%b1_%ce%9d%ce%b1%ce%bc%cf%80%ce%bf%cf%8d%ce%ba%ce%ba%ce%bf_%ce%a0%ce%bb%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ac%cf%82_-_%ce%a9%ce%b3%ce%ba%ce%ad%ce%bd_7145%cf%86%cf%8e%cf%84%ce%bf_%ce%93%ce%b5%cf%81._%ce%94%ce%bf%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%82 1500 δωρεάν θέσεις για ανέργους στη γενική δοκιμή του Ναμπούκκο Την Τρίτη 29 Μαΐου στις 21.00 στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Main_test Χαρούλης- Παπακωνσταντίνου- Μάλαμας στο 1ο Skyros Summer Fest Ένα διήμερο γεμάτο μουσικές. Main_yiorgos_manolakis_%c2%a9_manolis_mathioudakis_tinos_18_site 6ο Tinos World Music Festival: Πού κάνει στάση πριν... ταξιδέψει Με λύρες και βιολιά.
#load_content_with_ajax