ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018
Μουσική | Νέα

O Nick Cave γίνεται ήρωας σε κόμικ! 11 Σεπτεμβρίου 2017

Το αφήγημα σε μορφή κόμικ «Nick Cave: Mercy On Me» εμπνέεται από τη ζωή και τα τραγούδια του σπουδαίου μουσικού.

Φιγούρα λυρική και ‘καταραμένη’, ο Αυστραλός τραγουδοποιός και συγγραφέας, εμπνέει γύρω του μύθους και ιστορίες. Τελευταίο έργο που βασίζεται στη ζωή και το έργο του, αποτελεί το αφήγημα σε μορφή κόμικ «Nick Cave: Mercy On Me», το οποίο μεταμορφώνει τον Κέιβ, καθώς και όλη τη ζωή και το έργο του σε ασπρόμαυρους χάρτινους ήρωες.

Εμπνευστής του βιβλίου αυτού, είναι ο βραβευμένος κομικάς και μυθιστοριογράφος Reinhard Kleist, ο οποίος έχει δημιουργήσει ένα ολόκληρο καστ αληθινών προσώπων που προέρχονται από τη μουσική, τη ζωή και τους στίχους του Νικ Κέιβ. Ο Kleist αναπαριστά στις σελίδες του την παιδική ηλικία του Κέιβ στην Αυστραλία, τα πρώτα του χρόνια με το συγκρότημα Birthday Party, την μεγάλη επιτυχία με τους Bad Seeds.
Παράλληλα, αναπαριστά τις δυσκολίες και τα εμπόδια που αντιμετώπισε ο Κέιβ στο δρόμο του στην προσπάθεια του να εκφραστεί καλλιτεχνικά.

Το ασπρόμαυρο κόμικ «Nick Cave: Το Mercy on Me» φιλοδοξεί να είναι διαπεραστικό, όπως και η μουσική του Κέιβ, ηλεκτρισμένο, συναισθηματικό, μελαγχολικό και με το δικό του ιδιαίτερο σκοτεινό χιούμορ.

«Πλησιάζει την αλήθεια περισσότερο από κάθε άλλη βιογραφία, αυτό είναι σίγουρο!» σχολιάζει ο Κέιβ, δίνοντας τις ευλογίες του στο βιβλίο. «Αλλά μία επισήμανση για καθαρά τυπικούς λόγους: ποτέ δεν σκότωσα την Elisa Day! [μία προσωπικότητα-αστικός μύθος και ηρωίδα ενός τραγουδιού του]»

Το ασπρόμαυρο κόμικ «Nick Cave: Mercy On Me» μόλις κυκλοφόρησε και εμείς μπορούμε να το εφοδιαστούμε προς το παρόν μόνο διαδικτυακά (£14.99).

Γιώτα Αργυροπούλου

Φωτογραφίες

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_kerameikos_kentriki_eikona_xarti_p Ένας ηχητικός περίπατος στην πόλη που δεν ήξερες ότι είναι εκεί Μια real-time περιήγηση στο Γκάζι, τον Κεραμεικό και το Μεταξουργείο από 2 έως 11 Φεβρουαρίου. Main_main_slider 300 δωρεάν θέσεις στη γενική δοκιμή της Τόσκα για ανέργους Ατο πλαίσιο της κοινωνικής της πολιτικής της Λυρικής. Main_unnamed Μια ουτοπία που γίνεται πραγματικότητα σε σενάριο Ευθύμη Φιλίππου Leon of Athens, μεταξύ Λονδίνου και Αθήνας Main_dolores-oriordan-800x500 Η Σκότλαντ Γιαρντ για τον θάνατο της τραγουδίστριας των Cranberries Βρισκόταν στο Λονδίνο για ηχογράφηση. Main_6970404954_0ced0c4354_b Ξεκινά η καταβολή των πνευματικών δικαιωμάτων στους δικαιούχους της ΑΕΠΙ Το συνολικό ποσό που θα καταβληθεί ανέρχεται σε 5.888.310,19 ευρώ . Main_slider H Ελεωνόρα Ζουγανέλη περνά από... Οντισιόν! Από το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου για περιορισμένο αριθμό εμφανίσεων.
#load_content_with_ajax