ΤΡΙΤΗ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018
Μουσική | Νέα

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης σε Αγγλία και Σκωτία 11 Ιανουαρίου 2018

Στα τέλη Ιανουαρίου.

Τρεις συναυλίες θα δώσει ο Αλκίνοος Ιωαννίδης με την μπάντα του σε Αγγλία και Σκωτία τον Ιανουάριο του 2018. Συγκεκριμένα, θα βρεθεί στο Union Chapel του Λονδίνου, στις 25 & 26 Ιανουαρίου, καθώς και στο Celtic Connections Festival στην Γκλασκόβη της Σκωτίας στις 28 του μήνα.

Πέντε μουσικοί στη σκηνή, με έγχορδα όργανα στα χέρια: βιολί, βιολοντσέλο, κρητική λύρα, κιθάρα, λαούτο, μπουζούκι, κοντραμπάσο. Ελάχιστος ηλεκτρισμός, για την ενίσχυση του ήχου τους και για τους πειραματισμούς τους. Μια παρέα που δημιουργεί, που συναισθάνεται, που ταξιδεύει εντός και εκτός συνόρων, εντός και εκτός του αναμενόμενου, εντός και εκτός τόπου και χρόνου. Μια παρέα που εξελίσσεται ασταμάτητα τα τρία τελευταία χρόνια. Κάθε εμφάνισή τους αποτελεί και μια νέα ηχητική και συναισθηματική εμπειρία.

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης διαγράφει μια δική του, ιδιαίτερη πορεία. Ψάχνει τον ρόλο του τραγουδιού σε μια εποχή δύσκολη και αντιμουσική. Διαλέγοντας τους συνεργάτες του, έχοντας σαν αποσκευή αλλά και σαν εισιτήριο διαρκείας το υλικό του, και πιστεύοντας στην ιερότητα της τέχνης που υπηρετεί, προσεγγίζει από την αρχή έννοιες όπως «έκφραση», «ερμηνεία», «ενορχήστρωση», «κοινό», «επικοινωνία», «συνύπαρξη», «μοιρασιά», «συνδημιουργία».

Μαζί του οι ξεχωριστοί μουσικοί Γιώργος Καλούδης, Μανόλης Πάππος, Φώτης Σιώτας και Δημήτρης Τσεκούρας. Συνοδοιπόροι σταθεροί και πολύτιμοι, οι Βαγγέλης Λάππας και Βασίλης Δρούγκας στην ηχοληψία.

Tospirto Team

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_slider_2 Είδα: την Κατερίνα Πολέμη στο Half Note Η Ελλάδα μπαίνει με φόρα στο τραγούδι της. Main_dolores-oriordan-800x500 Πέθανε ξαφνικά στα 46 της η τραγουδίστρια των Cranberries Βρισκόταν στο Λονδίνο για ηχογράφηση. Main_unnamed_(59) Ξαρχάκος-Πρωτοψάλτη και πάλι μαζί στο Gazarte Για όσους δεν κατάφεραν να τους απολαύσουν το καλοκαίρι, συνεχίζουν ακούραστοι. Main_unnamed_(1) Νέος δίσκος από την Αρλέτα- Τα σκίτσα, το σημείωμα και η... γιαγιά της Ο τελευταίος που ηχογράφησε η Αρλέτα, που «έφυγε» από τη ζωή τον Αύγουστο που μας πέρασε Main_tzimis Πέθανε ο Τζίμης Πανούσης Από καρδιακή ανακοπή σε ηλικία 64 ετών. Main_save_708 Pink Floyd - Πολ Μακ Κάρτνεϊ στη μάχη για τη διάσωση μουσικών σκηνών Συγκεντρώθηκαν έξω από το Κοινοβούλιο.
#load_content_with_ajax