ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018
Μουσική | Νέα

Borderline Festival 2018: Όταν ο ήχος ξεπερνάει τα όριά του 16 Απριλίου 2018

Στη Στέγη, στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, στο Ρομάντσο, στο Ε.Δ.Ω. και στον Υμηττό.

Το Borderline Festival 2018, που διεξάγεται εντός και εκτός Στέγης από τις 18 ές τις 22 Απριλίου, είναι το φεστιβάλ που δεν φοβάται τους πειραματισμούς, ο ήχος φτάνει και ξεπερνάει τα όριά του. Στη Στέγη, στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, στο Ρομάντσο και στο Ε.Δ.Ω.

Τραγούδι και θόρυβος, σύνθεση, αυτοσχεδιασμός και τηλεματική περφόμανς σε live streaming στο ΥouTube, ο μύθος του Νάρκισσου σε ψηφιακή όπερα, συναυλία με σωλήνες, σπόρους και μπαλόνια στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, περίπατος ηχογράφησης πεδίου στον Υμηττό, μουσική παράσταση από ομάδα ενηλίκων με νοητική υστέρηση, συναυλία που διερευνά την ερημιά του σιβηρικού τοπίου, αιολικές άρπες στον αμπελώνα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, κλασικός μινιμαλισμός, metal, ηχητική γεωγραφία του χώρου, παραισθησιογόνα drones, απόκοσμοι βόμβοι, αιωρούμενα μεταλλικά δοχεία, ηλεκτρονικά dj sets, sound installations και ομιλίες• όλα αυτά στο αθηναϊκό φεστιβάλ που αγαπά τον πειραματισμό, τις νέες συνεργασίες και τις ηχητικές αναζητήσεις.

Πρόγραμμα
ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
- Στέγη
Telematic Hacking 2: Network Ensemble, Tim Shaw, Aram Bartholl, Dirty Electronics, Tim Ward, Rob Chafer, Γιάννης Κοτσώνης
Στο πλαίσιο του προγράμματος Interfaces, η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και το βρετανικό πανεπιστήμιο De Montfort θα συνεισφέρουν στις πρωτοβουλίες γύρω από την τηλεματική τέχνη, εστιάζοντας στο χάκινγκ ως ένα ιδιαίτερα κατάλληλο μέσο τηλεματικής περφόρμανς.

ΠΕΜΠΤΗ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ - Στέγη
Μedea Electronique: Ηχώ και Νάρκισσος
Από τον μύθο της Ηχούς και του Νάρκισσου, όπου για πρώτη φορά αποτυπώνονται οι έννοιες του video και του audio, στον 21ο αιώνα της ψηφιακής τεχνολογίας. Το live coding, σε ρόλους συνθέτη και λιμπρετίστα, εμπνέεται από τις δύο μυθολογικές φιγούρες και παραδίδει μια όπερα με σύγχρονες προβληματικές.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ - Στέγη
Alan Courtis (μαζί με ομάδα ενηλίκων με νοητική υστέρηση) / Francisco Meirino / Angharad Davies, Tisha Mukarji & Δήμητρα Λαζαρίδου-Χατζηγώγα / Richard Dawson
Αιολικές άρπες στον αμπελώνα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, μια μουσική παράσταση από ομάδα ενηλίκων με νοητική υστέρηση και 3 ακόμα συναυλίες back-to-back στη Μικρή Σκηνή της Στέγης.
ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΔΡΑΣΗ
Pierre Berthet: Η καλή θέληση του Αιόλου - Ηχητική εγκατάσταση
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, Αμπελώνας / Δωρεάν / παράλληλα με την έκθεση Γεωμετρίες
Παρασκευή 20 Απριλίου 17:00-21:00 /Σάββατο 21 & Κυριακή 22 Απριλίου 12:00-21:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ - Γεωπονικό Πανεπιστήμιο - Ε.Δ.Ω. - Ρομάντσο
Robin Rimbaud (aka Scanner) / Pierre Berthet / Yoni Silver / Scanner και Μαρία Παπαδομανωλάκη / Constantine / HELM / Lawrence English / Pan Daijing / Babyfather
Το Borderline βγαίνει εκτός Στέγης με κλασικό μινιμαλισμό, metal, ηχητική γεωγραφία του χώρου, παραισθησιογόνα drones, απόκοσμους βόμβους, αιωρούμενα μεταλλικά δοχεία, συνδυασμούς ρυθμών και αναζήτηση των ορίων της αντίληψης.
ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
Scanner (Robin Rimbaud) Ομιλία στις 12:00
Ε.Δ.Ω.| Δωρεάν
Απαραίτητη η προκράτηση θέσης στο infotickets@sgt.gr (συμπληρώνοντας το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό του τηλεφώνου σας).
Pierre Berthet: Η καλή θέληση του Αιόλου - Ηχητική εγκατάσταση
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, Αμπελώνας /Δωρεάν / παράλληλα με την έκθεση Γεωμετρίες 12:00-21:00
Στην ηχητική εγκατάσταση Η καλή θέληση του Αιόλου, ο Πιερ Μπερτέ χρησιμοποιεί αιωρούμενα μεταλλικά δοχεία, συνδεδεμένα μεταξύ τους με σύρμα, τα οποία ενεργοποιούνται ηχητικά από μικρά μοτέρ και πιθανούς ανέμους.

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ - Γεωπονικό Πανεπιστήμιο - Στέγη - Υμηττός
Lawrence English (Field Recording Workshop) / Pierre Berthet / Oren Ambarchi & Crys Cole / HELM / Moa Pillar & EFTD
Συναυλία με σωλήνες, σπόρους και μπαλόνια στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, περίπατος ηχογράφησης πεδίου στον Υμηττό, αυτοσχεδιασμοί, σύγχρονη ηλεκτρονική μουσική και processing, αλλά και μία συναυλία που διερευνά την ερημιά του σιβηρικού τοπίου, για να κλείσει η αυλαία του Borderline Festival 2018.
ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
Pierre Berthet: Η καλή θέληση του Αιόλου - Ηχητική εγκατάσταση
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, Αμπελώνας / Δωρεάν /παράλληλα με την έκθεση Γεωμετρίες 12:00-21:00
Στην ηχητική εγκατάσταση Η καλή θέληση του Αιόλου, ο Πιερ Μπερτέ χρησιμοποιεί αιωρούμενα μεταλλικά δοχεία, συνδεδεμένα μεταξύ τους με σύρμα, τα οποία ενεργοποιούνται ηχητικά από μικρά μοτέρ και πιθανούς ανέμους.
Lawrence English: Radical Listening | Masterclass ηχογράφησης και ακρόασης πεδίου
Στέγη-Υμηττός / Δωρεάν 12:00–17:00

Συντελεστές
Επιμέλεια Φεστιβάλ: Μιχάλης Μοσχούτης
Οργάνωση Παραγωγής: Χριστίνα Πιτούλη, Χαρά Μουρλά
Εκτέλεση Παραγωγής: Βασίλης Παναγιωτακόπουλος
Βοηθοί Εκτέλεσης Παραγωγής: Δέσποινα Σιφνιάδου, Ειρηλένα Τσάμη, Γιώργος Λιναρδάκης,
Κωστής Λεβάντης
Παραγωγή: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Πληροφορίες: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση (Λ. Συγγρού 107)
Borderline Festival 2018: 18 - 22 Απριλίου
«Ηχώ και Νάρκισσος» στις 19 Απριλίου στην Κεντρική Σκηνή στις 20:30
Αναλυτικές πληροφορίες για το φεστιβάλ: Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Tospirto Team

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_vinyl_market_4 Η Vinylmania του Φθινοπώρου Vinyl Market στις 5,6 και 7 Οκτωβρίου στην Τεχνόπολη. Main_slider Δείτε το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της ΚΟΑ για το 2018-2019 Συναυλίες, αφιερώματα, εκπαιδευτικές και κοινωνικές δράσεις. Main_mediadefaultimagesmegaro-2 Μουσική- θέατρο- μπαλέτο- χορός- κινηματογράφος: Όλο το πρόγραμμα του Μεγάρου με μια ματιά Το Μέγαρο παραμένει ένας ισχυρός μαγνήτης της πολιτιστικής ζωής με πολλαπλούς πόλους. Main_gospetatcolonus_1%c2%a9joan_marcus_p Ένας «διαφορετικός» Οιδίποδας επί Κολωνώ με γκόσπελ Η τραγωδία του Σοφοκλή στο πιο πολυσύχναστο πάρκο της Νέας Υόρκης. Main_stefanos1_(large) Ο Στέφανος Κορκολής μελοποιεί Καβάφη Στις 17 Σεπτεμβρίου στο Κηποθέατρο Παπάγου Main_184b2b0c2fb79ab89b8d13bb8d5d1622 Τραγουδώντας τον Μάνο Λοΐζο με... συμφωνική Στο Ηρώδειο στις 8 Σεπτεμβρίου.
#load_content_with_ajax