ΠΕΜΠΤΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018
Μουσική | Πρόσωπα

Τζίμι Χέντριξ: δέκα εξομολογήσεις του απόλυτου ροκ κιθαρίστα 25 Ιουλίου 2013

«Η μουσική είναι η θρησκεία μου».

Μία κάθε μέρα. Προσωπικότητες σπουδαίες, μιλάνε για τη ζωή τους και για τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται τον κόσμο. Το www.tospirto.net ανθολογεί τα σπαράγματα του λόγου σημαντικών καλλιτεχνών, επιλέγοντας σκέψεις, τσιτάτα, ατάκες που μας αποκαλύπτουν τον άνθρωπο πίσω από τα είδωλα, αλλά και που μας σπρώχνουν να σκεφτούμε. Να προχωρήσουμε μπροστά με όχημα την πολύτιμη σκέψη εκείνων που σηκώθηκαν ψηλά, πάνω από πλήθος, και που μας έδειξαν το δρόμο της υπέρβασης. 

Συνήθως κάνουμε κατάχρηση της λέξης «απόλυτος», καθώς με ευκολία την κοτσάρουμε δίπλα σε κάθε «μετρίως μέτριο» κι έτσι έχουμε «τον απόλυτο σταρ», «την απόλυτη ντίβα», «το απόλυτο ποπ είδωλο» και πάει λέγοντας... Αν υπάρχει κάποιος που δικαιούται αυτόν τον χαρακτηρισμό, μιας και παραμένει αναντικατάστατος, είναι ο Τζίμι Χέντριξ. Η θρυλική αυτή φυσιογνωμία είναι πράγματι «ο απόλυτος ροκ κιθαρίστας», καθώς αποτελεί ακόμη και σήμερα σημείο αναφοράς, και παρ’ ότι πολλοί προσπάθησαν, κανείς δεν μπόρεσε ποτέ να τον ξεπεράσει. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που 40+ χρόνια μετά τον θάνατό του, παραμένει ένας από τους ισχυρότερους ροκ μύθους.

1. «Τα μπλουζ είναι εύκολο να τα παίζεις, αλλά δύσκολο να τα νιώθεις».

2. «Η στιγμή που έκαψα την κιθάρα μου, ήταν μια θυσία. Θυσιάζεις ό,τι αγαπάς κι εγώ αγαπάω την κιθάρα μου».

3. «Αν είμαι ελεύθερος, είναι επειδή διαρκώς τρέχω».

4. «Η μουσική είναι η θρησκεία μου».

5. «Συγχωρέστε με όταν με βλέπετε να φιλάω τον ουρανό».

6. «Η μουσική είναι ένας πολύ ασφαλής τρόπος για να "ανέβεις"».

7. «Θα πρέπει να προχωράμε διαρκώς μπροστά και να "τρελαινόμαστε". Η "τρέλα" είναι σαν τον παράδεισο».

8. «Μερικές φορές θέλεις να ξεφορτωθείς την κιθάρα σου, τη σιχαίνεσαι. Επειδή όμως είσαι κολλημένος μαζί της, πρέπει με κάποιον τρόπο να ανταμειφθείς».

9. «Η μουσική δεν λέει ψέματα. Αν υπάρχει κάτι που πρέπει να αλλάξει σ' αυτόν τον κόσμο, αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσω της μουσικής».

10. «Εύχομαι να υπήρχαν ηλεκτρικές κιθάρες στα βαμβακοχώραφα εκείνες τις παλιές μέρες. Ένα σωρό πράγματα θα είχαν γίνει διαφορετικά».

 

Διαβάστε επίσης:

 

Μάκης Μηλάτος

Περισσότερα "Πρόσωπα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΠΡΟΣΩΠΑ" Main_slider Συνέντευξη: Η Χριστίνα Μαξούρη και το Άσπρο που... νοσταλγεί «Το κυριότερο απ' όλα είναι να πιστέψεις σ' αυτό που κάνεις». Main_slider Το tospirto.net μπήκε στις πρόβες της «Γενούφα» και μίλησε με τους συντελεστές της Το tospirto.net παρακολούθησε την πρόβα της «Γενούφα» του Λ.Γιάνατσεκ από την Εθνική Λυρική Σκηνή στο ΚΠΙΣΝ και κατέγραψε τους συντελεστές της να κάνουν λόγο για «οπερετική μαγεία» στην πρεμιέρα της καλλιτεχνικής περιόδου 2018-2019. Μιλούν στο tospirto.net: Γιώργος Κουμεντάκης, Λουκάς Καρυτινός,... Main_slider Οι Opera Chaotique και η αριστοφανική πρόκληση των «Βατράχων» Οι «αλχημιστές του σουρεαλιστικού καμπαρέ» μιλούν στο www.tospirto.net. Main_slider Η αληθινή Μόντσε Δικαίως ο θάνατός της προβλήθηκε ως μια από τις σημαντικότερες ειδήσεις των τελευταίων ημερών από τα κανάλια και από τον Τύπο σε όλο τον κόσμο. Main_original_slider Θοδωρής Βουτσικάκης: «Πώς να γραφτεί καλός στίχος από μια γενιά που συμπιέζει το συναίσθημα σε τρία hashtag;» «Θεωρώ ότι δεν έχει μπει η υπογραφή της δικής μου γενιάς στο τραγούδι». Main_slider Lisette Oropesa: Ντίβα της νέας γενιάς Η χαρισματική σοπράνο από τη Λουιζιάνα κατακτά τις μεγάλες σκηνές
#load_content_with_ajax