Φωτογραφία | Εκθέσεις

Η ζωή στον μεγεθυντικό φακό 07 Μαρτίου 2017

11 μαθητές σεμιναρίων φωτογραφίζουν το καρμικό ζήτημα της «μεγέθυνσης της ζωής».

Με τον αισιόδοξο τίτλο «Enlarge Life» παρουσιάζουν 11 μαθητές του Μικρού Πολυτεχνείου την πρώτη τους έκθεση, μετά την ολοκλήρωση του αντίστοιχου σεμιναρίου με θέμα την «μεγέθυνση της ζωής» μέσα από τη φωτογραφία

Σύμφωνα με τον επιμελητή της έκθεσης, Γιάννη Βουλγαράκη, η φωτογραφική μηχανή λειτουργεί συχνά ως ένας μεγεθυντικός φακός για να κοιτάζουμε το πραγματικό απέναντι. Σε μια άλλη διάσταση, από άλλη γωνία, σε διαφορετικό μέγεθος... κοντινά ή από πιο μακριά, παραμορφωμένα ή ρεαλιστικά.

Αναφερόμενος στη βασική ιδέα της έκθεσης, ο Γιάννης Βουλγαράκης μοιράζεται τις σκέψεις του για τους πυλώνες αυτού του φωτογραφικού project: «Αρκετές φορές παραδόξως συμπίπτουν το «είναι» και το «φαίνεται».... το πώς είναι με το πώς νιώθω. Έτσι οι φωτογραφημένες μεγεθύνσεις ως μηνύματα συναισθηματικά, σαν οπτικές λέξεις και προτάσεις καταφέρνουν να μεταφέρουν εκείνη την αδιόρατη ιδιαίτερη λεπτομέρεια, το ψήγμα, το ελάχιστο, τους κόκκους τις σκόνης που μας περιβάλει, το εφήμερο αλλά και το αέναο, το ξεθωριασμένο από τον χρόνο πορτραίτο, την χαμένη παιδικότητα όλα βέβαια μέσα από την αστιγματική ζαλάδα των ψευδαισθήσεων της ζωής. Η φωτογραφία και η ζωή, νομίζω, παίζουν εδώ και καιρό ένα παιχνίδι εξουσίας σε βάρος μας, εάν αφουγκραστεί κανείς προσεκτικά, θα ακούσει την παράδοξη στιχομυθία.Ρωτάει η ζωή τη φωτογραφία, "χωράω;  … πιστεύεις ότι χωράω... στο σκοτεινό κουτί σου" και απαντάει η φωτογραφία … "ζωή έλα πιο κοντά για να χωρέσεις στο κάδρο μου".»

Συμμετέχουν:

Αναγνωστοπούλου Ηρώ, Βαρδάνης Αλέξανδρος, Διαμαντοπούλου Λία, Καραγιαννάκη Ιωάννα, Κολοβελώνη Γεωργία, Κοντιζάς Νίκος, Μεγαλοοικονόμος Βασίλης, Μιμίκου Άννα, Πουλάκης Γιάννης, Ρεβελτζής Δημήτρης, Σταθακόπουλος Ηλίας.

 

Info

05 Μαρτίου 2017
Εγκαίνια: Κυριακή 5 Μαρτίου 2017, 8 μ.μ. Ωράριο: 6 μ.μ.- 10 μ.μ. Χώρος: ΙΣΜΟΣ, Ευπατρίδων 17 & Τριπτολέμου 7, Γκάζι.

Περισσότερα "Εκθέσεις"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΕΚΘΕΣΕΙΣ" Main_evgenia_pappa2_(6) «Οργή»: Πηγή έμπνευσης το 6ο θανάσιμο αμάρτημα Στο πλαίσιο του Φωτογραφικού Project «Seven» στο Vault. Main_363232 Ένας αντιρρησίας του Brexit στην Tate Το γνωστό βρετανικό μουσείο Tate Modern φιλοξενεί το έργο του πρωτοπόρου Γερμανού καλλιτέχνη Wolfgang Tillmans. Main_papazapraidis_stefanos_aplistia Το αμάρτημα της απληστίας εμπνέει το φακό Με ακόμη ένα θανάσιμο αμάρτημα συνεχίζεται τo Φωτογραφικό Project Seven που διοργανώνει ο Πολυχώρος VAULT. Main_3%ef%80%a2_radiofonia-1948_a Αγαπημένη θεία Λένα των παιδιών! Η ζωή και το έργο της Αντιγόνης Μεταξά μέσα από ένα ντοκιμαντέρ και μία έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη. Main_737katerina_sclaveniti_kalirois__copie Ανοικτό παράθυρο στην πόλη Ένα συμμετοχικό πρότζεκτ φωτογραφίας της Γιάννας Ανδρεάδη αποκαλύπτει διαφορετικές όψεις της Αθήνας.
#load_content_with_ajax