ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017
Φωτογραφία | Εκθέσεις

Το αμάρτημα της απληστίας εμπνέει το φακό 02 Φεβρουαρίου 2017

Με ακόμη ένα θανάσιμο αμάρτημα συνεχίζεται τo Φωτογραφικό Project Seven που διοργανώνει ο Πολυχώρος VAULT.

Τι σημαίνουν η Οκνηρία, η Ζηλοφθονία, η Λαιμαργία, η Λαγνεία, η Απληστία, η Οργή και η Αλαζονεία για τον Νεοέλληνα του 2016 και πως μπορούν να γίνουν πηγή έμπνευσης τα συγκεκριμένα «αμαρτήματα» για έναν καλλιτέχνη που ζει στην Ελλάδα σήμερα;

Απληστία: όταν κάποιος δεν ικανοποιείται ποτέ, αλλά συνεχώς θέλει περισσότερα. Με αυτήν την έννοια συνεχίζεται τo φωτογραφικό project «Seven» που διοργανώνει ο Πολυχώρος Vault.
Το Seven είναι ουσιαστικά ένα project που περιλαμβάνει 7 εκθέσεις φωτογραφίας εμπνευσμένες από τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα. Έχει διάρκεια 7 μήνες (Οκτώβριο 2016 με Απρίλιο 2017), και κάθε μήνα θα παρουσιάζεται για 7 ημέρες στον Πολυχώρο VAULT και μία έκθεση φωτογραφίας, εμπνευσμένη από κάποιο από τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα :  Φεβρουάριο η Απληστία, Μάρτιο η Οργή, Απρίλιο η Αλαζονεία. 
Ήδη τον Οκτώβριο παρουσιάστηκε η Οκνηρία, τον Νοέμβριο η Ζηλοφθονία, τον Δεκέμβριο η Λαιμαργία και τον Ιανουάριο η Λαγνεία.

Συμμετέχουν οι φωτογράφοι:  Αχιλλέας Αγγελόπουλος, Αποστόλης Αναστασόπουλος, Μαρινέζα Βαμβακάρη, Παναγιώτης Γκίκας, Μαρκέτος Δαμίγος, Ανδρέας Ζαφείρης, Βαγγέλης Ιωάννου, Σωτήρης Καινούργιος, Κατερίνα Κασιδιάρη, Αλεξάνδρα Καψή, Αλέξανδρος Κόρπης, Γιάννης Κωβαίος, Μυρτώ Κωνσταντινίδου, Μαρία Λαγού, Πέτρος Μακρής, Βαγγέλης Μακρυγιάννης, Χρήστος Μασούρας, Γιώργος Παντούλας, Ευγενία Παππά, Γιάννης Παππάς, Στέφανος Παπαζαπραΐδης, Νίνα Παπακαστρισίου, Μαρία Παπαναστασίου, Κατερινα Παυλιδάκη, Κατερίνα Πουλέα, Renee Revah, Γιάννης Τσιλίδης, Στέλιος Χαραλαμπάκης, Γιώργος Χρονάκης, Hiro, Εύη Χριστοπούλου

Η επιστροπή μας: Μία επιτροπή από 7 διακεκριμένους φωτογράφους (συν τρεις guest κάθε μήνα*) θα επιλέγει κάθε φορά τις 7 καλύτερες από τις φωτογραφίες των συμμετεχόντων (οι οποίοι μπορούν να παίρνουν μέρος με δύο το πολύ φωτογραφίες ανά αμάρτημα). 
Αυτές οι 49 φωτογραφίες θα εκτεθούν όλες μαζί το Μάιο στο VAULT και θα εκδοθούν σε φωτογραφικό λεύκωμα από γνωστό εκδοτικό οίκο. Στο νικητή ο πολυχώρος VAULT θα αναλάβει να του διοργανώσει και την ατομική του έκθεση φωτογραφίας την επόμενη χρονιά.

Η επιτροπή αποτελείται από τους :
Γιώργος Αλεξανδράκης (Φωτογράφος, αρχισυντάκτης στο CityCode Magazine),
Νίκος Βαρδακαστάνης (Φωτογράφος / Studio 112 photography),
Άγγελος Καλοδούκας (Φωτογράφος, συγγραφέας, δημοσιογράφος στο Left.gr),  Παναγιώτης Κασίμης (Φωτογράφος και καθηγητής φωτογραφίας / Κέντρο Δημιουργικής φωτογραφίας ΕΝΝΕΑ),
Ηώ Πάσχου (Φωτογράφος)
Τάσος Σκλαβούνος (Φωτογράφος και καθηγητής φωτογραφίας / Studio Μελενίκου),
Γιώργος Στριφτάρης (Φωτογράφος, ηθοποιός, casting director)

*Οι guest θα είναι άνθρωποι που ασχολούνται και με άλλες μορφές τέχνης, όχι μόνο με τη φωτογραφία.

GUEST στην επιτροπή για το 4ο αμάρτημα την Λαγνεία:
Παναγιώτης Μήλας (Δημοσιογράφος, φωτογράφος)
Χριστίνα Φυλακτοπούλου (Φωτογράφος)
και 3ος Κριτής για την Απληστία οι επισκέπτες της έκθεσης (7-13 Φεβρουαρίου)

Info

07 Φεβρουαρίου 2017
Η έκθεση θα διαρκέσει 7 ημέρες έως την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου. Εγκαίνια: Τρίτη 7 Φεβρουαρίου στις 7:00 μμ. Πολυχώρος VAULT THEATRE PLUS: Μελενίκου 26, Γκάζι, Βοτανικός. Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Κεραμεικός (8' περίπου με τα πόδια). Πληροφορίες-κρατήσεις: 213 0356472 / 6949534889. (για τηλεφωνικές κρατήσεις 11:00 - 14:00 και 17:00 - 21:00).

Περισσότερα "Εκθέσεις"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΕΚΘΕΣΕΙΣ" Main_3%ef%80%a2_radiofonia-1948_a Αγαπημένη θεία Λένα των παιδιών! Η ζωή και το έργο της Αντιγόνης Μεταξά μέσα από ένα ντοκιμαντέρ και μία έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη. Main_737katerina_sclaveniti_kalirois__copie Ανοικτό παράθυρο στην πόλη Ένα συμμετοχικό πρότζεκτ φωτογραφίας της Γιάννας Ανδρεάδη αποκαλύπτει διαφορετικές όψεις της Αθήνας. Main_slider Παγώνοντας τον χρόνο στις Κυκλάδες Η έκθεση του Robert McCabe εστιάζει στα κυκλαδίτικα ειδώλια του Αιγαίου και παρουσιάζει πτυχές της καθημερινής ζωής Main_mediadefaultimagestheo_angelopoulos_2 Ο Αγγελόπουλος μπροστά από τον φακό Οι φωτογραφίες της Νέλλης Τραγουστή «αποκαλύπτουν» έναν μεγάλο δημιουργό την ώρα της δουλειάς. Main_slider 30 ματιές στον κόσμο του Μιχάλη Κακογιάννη Η έκθεση του Antonio Manta αποκαλύπτει τον διάσημο σκηνοθέτη μπροστά και πίσω από τις κάμερες.
#load_content_with_ajax