ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018
Φωτογραφία | Εκθέσεις

Τσίπρας - Βαρουφάκης σε στιγμές καθημερινής ευτυχίας 20 Ιουνίου 2017

Έκθεση φωτογραφίας με πολιτικά πρόσωπα που αλλάζουν με την τεχνική του «photo manipulation».

Το εκθεσιακό πρόγραμμα του project space Temporary Duplex συνεχίζεται με την ατομική έκθεση με τίτλο, «Make Greece Greece Again», που θα παρουσιαστεί έως τις 2 Iουλίου 2017.

Η έκθεση του ιταλικής καταγωγής καλλιτέχνη, Beast αποτελεί την έκτη σε σειρά δράση της 2ης έκδοσης του Φεστιβάλ Δημόσιας Τέχνης (www.publicartfestival.gr) και παρουσιάζει φωτογραφίες, οι οποίες έχουν δημιουργηθεί με την τεχνική του «photo manipulation». Tην έκθεση παρουσιάζει το ανεξάρτητο πολιτιστικό ίδρυμα Studio 4, σε επιμέλεια Ανδρέα Φακή.

Ο Beast χρησιμοποιεί γνωστά πρόσωπα, τα οποία συνδέονται με το «ευρωπαϊκό πρόβλημα» που ξεκινάει και τελειώνει στην Ελλάδα, αλλά δεν περιορίζεται στον πολιτικό χώρο. Η Μέρκελ, ο Σούλτς, ο Σόιμπλε, ο Τσίπρας, ο Βαρουφάκης, ο Τσακαλώτος και άλλα δημόσια πρόσωπα πρωταγωνιστούν σε καθημερινές σκηνές και συνθέτουν τη νέα σειρά έργων του Ιταλού εικαστικού.

Η θεματική έκθεση «Make Greece Greece Again» θέτει ερωτήματα αναφορικά με το δυνητικό μέλλον της χώρας μας, καθώς και με τα πολλαπλά αίτια της μέχρι τώρα αδικαιολόγητα λάθος πορείας της, η οποία χαράχτηκε διαδοχικά από τους κυβερνώντες, χωρίς να προσδιορίζεται εάν υπήρξε ένα σημείο «μηδέν».

Ο ίδιος ο Beast λέει για την έκθεση:
«Η σειρά έργων «Μake Greece Greece Again» αποτελεί νέα δουλειά μου, μέσα από την οποία επιδιώκω να εκφράσω μια θετική άποψη αναφορικά με το μέλλον της Ελλάδας, την εσωτερική επιθυμία της εκκίνησης από την αρχή, σε ένα νέο μονοπάτι, έχοντας υπόψη την καταστροφική «καταιγίδα», παρά την οποία o λαός της Ελλάδας επιβίωσε με τον δικό του τρόπο.

Τα έργα προσεγγίζουν την έννοια της Επιβίωσης ως «βούληση για ζωή» και ως «δύναμη αντίστασης», στο βαθύ, κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα. O τίτλος «Make Greece Greece Again» αντηχεί με ορατό τρόπο το πολιτικό σύνθημα που είδαμε πρόσφατα στις ΗΠΑ, όπου χρησιμοποιήθηκε η λέξη «great» για να υποδηλώσει ένα ένδοξο παρελθόν. Kάτι το οποίο θα ήταν πλεονασμός στην προκειμένη περίπτωση, καθώς η Ελλάδα ενέχει το ένδοξο στοιχείο, ενσωματωμένο στην ονομασία της.

Οι πολιτικοί πρωταγωνιστές των εικόνων μου συνοψίζουν τις επιθυμίες τους, την ανάγκη τους να μεσολαβούν –αμφιταλαντευόμενοι πάντα– μεταξύ των ψηφοφόρων και της πολιτικής ευθύνης, και κυριότερα να ανταποκριθούν στην επιθυμία μας να προβάλουμε σε έναν τρίτο την ελπίδα μας για ανάκαμψη.»

To Φεστιβάλ Δημόσιας Τέχνης: Επιβίωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων. Πρόκειται για ένα πολυδιάστατο φεστιβάλ με εγχώριες και διεθνείς συμμετοχές, το οποίο έχει διετή συχνότητα και αποτελείται από πολιτιστικά δρώμενα που αφορούν εκφάνσεις της τέχνης που συναντάται στον δημόσιο χώρο, όπως η street art, το graffiti –ειδικότερα με τη μορφή υλικού τεκμηρίωσης ή στο πλαίσιο συντήρησης σημαντικών έργων– καθώς και άλλες εικαστικές μορφές.

Tospirto Team

Info

17 Ιουνίου 2017
Temporary Duplex. 12.00 – 18.00 (Είσοδος Ελεύθερη) • Επικούρου 16 (Temporary Duplex: The Lockers), Ευμορφοπούλου 6 (Temporary Duplex: The Laundry), Αθήνα 105 53

Περισσότερα "Εκθέσεις"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΕΚΘΕΣΕΙΣ" Main_slider Τα «100 χρόνια μοναξιά» ενώνουν Ματίς και Μάρκες στο Μουσείο Μπενάκη Όταν η φωτογραφία συναντά τη λογοτεχνία. Main_photo1 «Σςςς…»: Όταν η σιωπή αποτυπώνεται στο χαρτί Από την ομάδα φωτογραφίας Αν.ISO.ρροποι. Main_slider Πώς μπορεί να αποτυπωθεί η Ντροπή στον φακό; Ολοκληρώνεται τo φωτογραφικό project Feelings στο Vault. Main_panagiotis_feloukas Πώς μπορεί να αποτυπωθεί η Έκπληξη στον φακό; Στο πλαίσιο του Φωτογραφικού Project Feelings στο Vault. Main_al.106.152-3 Ιστορικές φωτογραφίες μιας άγνωστης Αθήνας στο αεροδρόμιο Εικόνες από τα Φωτογραφικά Αρχεία του Μουσείου Μπενάκη. Main_orgi_katerina_pavlidaki Ο «Θυμός» κατακλύζει το Vault Πώς αποτυπώνεται φωτογραφικά το θέμα του «Θυμού»;
#load_content_with_ajax