ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018
Φωτογραφία | Εκθέσεις

Φεστιβάλ φωτογραφίας στην Αντίπαρο 23 Ιουνίου 2017

Φωτογράφοι από την Ελλάδα, τη Βραζιλία, την Κολομβία, τη Γαλλία, τον Καναδά και τη Γερμανία.

Αν ψάχνατε κάποιον λόγο για να επισκεφτείτε τη μικρή, όμορφη Αντίπαρο, προτού αποβιβαστούν σε αυτή οι ορδές των ταξιδιωτών του Αυγούστου μόλις τον βρήκατε και πρόκειται για το πέμπτο Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας Αντιπάρου (AIPF) που θα διεξαχθεί στο νησί από την 1η έως τις 10 Ιουλίου. Το AIPF άρχισε το ταξίδι του το 2013 χάρη στις ιδέες και στις προσπάθειες τριών ανθρώπων: της Μαίρης Χατζάκη, επιμελήτριας της Αίθουσας Τέχνης «αντί», του μηχανικού και φωτογράφου Γιάννη Μπαγούρδα και του τουρίστα David Frazer Wray.

Αξιόλογη πλατφόρμα προβολής νέων, ανερχόμενων φωτογράφων, αλλά και καταξιωμένων επαγγελματιών, χαρακτηρίστηκε από το British Journal of Photography ως «αναμφισβήτητα το μικρότερο σοβαρό Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας στον κόσμο».

Το AIPF καταχωρήθηκε πρόσφατα σαν Σωματείο Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα και στελεχώνεται από εθελοντές. Μέχρι στιγμής, η πραγματοποίησή του έχει χρηματοδοτηθεί από ιδιωτικές δωρεές και μέρος των εσόδων έχει δοθεί  στο τοπικό σχολείο ώστε να καλυφτούν ανάγκες του. Οι φωτογραφίες εκτίθενται στην γκαλερί τέχνης «Αντί» - έναν από τους χορηγούς του Φεστιβάλ - ή αναρτώνται στα τείχη του Κάστρου του 15ου αιώνα.

Φέτος, το AIPF θα φιλοξενήσει φωτογράφους από την Ελλάδα, τη Βραζιλία, την Κολομβία, τη Γαλλία, τον Καναδά και τη Γερμανία. Τιμώμενο πρόσωπο θα είναι ο Γαλλο-ούγγρος Pol Kurucz, ιδρυτής του βραζιλιάνικου kolor art collective. Εργαστήρια θα δοθούν από τον Χάρη Κακαρούχα και τον Βασίλη Γεροντάκο και θα γίνει μία παρουσίαση από τον Μιχάλη Μοσχολιό.

Στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης θα πραγματοποιηθούν δύο συναυλίες: την 1η Ιουλίου ο Ηλίας Σακαλάκ θα παίξει Μπαχ, στις 8 Ιουλίου το string ensemble Arco Continuo θα κάνει μια ατμοσφαιρική εμφάνιση.

Γιώργος Νάστος

Περισσότερα "Εκθέσεις"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΕΚΘΕΣΕΙΣ" Main_slider Τα «100 χρόνια μοναξιά» ενώνουν Ματίς και Μάρκες στο Μουσείο Μπενάκη Όταν η φωτογραφία συναντά τη λογοτεχνία. Main_photo1 «Σςςς…»: Όταν η σιωπή αποτυπώνεται στο χαρτί Από την ομάδα φωτογραφίας Αν.ISO.ρροποι. Main_slider Πώς μπορεί να αποτυπωθεί η Ντροπή στον φακό; Ολοκληρώνεται τo φωτογραφικό project Feelings στο Vault. Main_panagiotis_feloukas Πώς μπορεί να αποτυπωθεί η Έκπληξη στον φακό; Στο πλαίσιο του Φωτογραφικού Project Feelings στο Vault. Main_al.106.152-3 Ιστορικές φωτογραφίες μιας άγνωστης Αθήνας στο αεροδρόμιο Εικόνες από τα Φωτογραφικά Αρχεία του Μουσείου Μπενάκη. Main_orgi_katerina_pavlidaki Ο «Θυμός» κατακλύζει το Vault Πώς αποτυπώνεται φωτογραφικά το θέμα του «Θυμού»;
#load_content_with_ajax