ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017
Φωτογραφία | Νέα

Ψάχνοντας για την αληθινή Ωντρέ Τοτού 28 Ιουνίου 2017

Η Γαλλίδα σταρ παρουσιάζει για πρώτη φορά την άγνωστη… φωτογραφική πτυχή της σε μεγάλη έκθεση.

Δεν είναι εύκολο για μία νεαρή ηθοποιό να γίνεται πασίγνωστη εν μία νυκτί σ’ ολόκληρο τον πλανήτη. Και ούτε είναι κάτι που συμβαίνει συχνά, ώστε να υπάρχει ένας κατάλληλος «οδηγός επιβίωσης» που να βοηθάει σε τέτοιες περιπτώσεις. Αυτή ακριβώς ήταν η εμπειρία της Ωντρέ Τοτού, της Γαλλίδας ηθοποιού που σε ηλικία 25 ετών έγινε διάσημη σε όλο τον πλανήτη μέσα από τη δημοφιλή ηρωίδα που ενσάρκωσε, την Αμελί, η οποία έγινε αγαπητή μέχρι υστερίας.

Η Ωντρέ Τοτού τότε ένιωσε ότι δεν είχε και πολλούς τρόπους να αμυνθεί σε αυτό το ξαφνικό κύμα επιτυχίας που ξέσπαγε πάνω της. Έτσι έβγαλε την φωτογραφική μηχανή της από το συρτάρι, την οποία και είχε από μικρό παιδί, ελπίζοντας ότι αυτή θα τη βοηθήσει να δει τα πράγματα μέσα από τον φακό της και πάλι στη σωστή τους διάσταση. «Έπρεπε να το κάνω», σχολιάζει η 41χρονη πλέον Γαλλίδα ηθοποιός. «Ίσως εξαιτίας αυτής της τεράστιας διασημότητας που μου συνέβη ξαφνικά -ήταν ένας τρόπος να πάρω κάποια απόσταση απ’ όλη αυτήν τη θύελλα».

Και όπως φαίνεται, η ενασχόλησή της με τη φωτογραφία τη βοήθησε τόσο ουσιαστικά που σήμερα, 16 χρόνια μετά, η Τοτού έχει συλλέξει πλούσιο υλικό το οποίο και είναι έτοιμο να γίνει έκθεση φωτογραφίας.
Και μάλιστα στο διάσημο, ετήσιο φεστιβάλ φωτογραφίας Rencontres d’Arles, όπου θα εκτεθεί για πρώτη φορά το άγνωστο φωτογραφικό έργο της Τοτού στην έκθεση με τίτλο «Audrey Tautou, Superfacial».

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 3 Ιουλίου έως τις 24 Σεπτεμβρίου και θα εμπεριέχει πορτρέτα δημοσιογράφων που έκαναν συνέντευξη στην Ωντρέ Τοτού, αλλά και σκηνοθετημένες ή αυθόρμητες αυτοπροσωπογραφίες της.


 

Γιώτα Αργυροπούλου

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_01 Respect στις ασπρόμαυρες θεές των 80's Διάσημα μοντέλα στην μεγάλη ατομική έκθεση του φωτογράφου Άρθουρ Έλγκορτ στο Λονδίνο. Main_david-chim-seymour-tereska-1_(1) Πώς ζωγραφίζει το «σπίτι» ένα παιδί πολέμου; Μία από τις πιο διάσημες φωτογραφίες πολέμου όλων των εποχών ξετυλίγει το μυστήριό της μετά από 70 χρόνια. Main_1200px-david_rubinger__photojournalist «Έφυγε» από τη ζωή ο γηραιότερος φωτογράφος του περιοδικού Time Ο βετεράνος Νταβίντ Ρούμπινγκερ «έφυγε» σε ηλικία 92 χρόνων. Main_4200 Πειράζοντας τα χρώματα της ανθρώπινης δυστυχίας Η βίντεο-εγκατάσταση του Richard Mosse αποδίδει την προσφυγική κρίση σε ασπρόμαυρους, απόκοσμους τόνους. Main_ebfc125ef1b775b2367c7bb3418bac554a59aea5 Φτιάξε το δικό σου φωτογραφικό πρότζεκτ Το Εργαστήριο Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας της Μαριλένας Σταφυλίδου καθοδηγεί φωτογράφους σε ένα σεμινάριο.
#load_content_with_ajax