Φωτογραφία | Νέα

Man Ray και Bresson ζωντανεύουν από τα αρχεία του MoMA 14 Αυγούστου 2017

3.6 εκατομμύρια δολάρια από δημοπρασίες φωτογραφικών έργων του MoMA.

Το τμήμα φωτογραφίας του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης Νέας Υόρκης ΜoΜΑ - το παλαιότερο του είδους του στις ΗΠΑ - σχεδιάζει την πώληση 400 έργων τέχνης της στον Οίκο Christie’s μέσα στους επόμενους 9 μήνες.

Το σύνολο των πωλήσεων αναμένεται να φέρει στα ταμεία του Μουσείου πάνω από 3.6 εκατομμύρια δολάρια, καθώς πρόκειται για φωτογραφίες μοναδικές και από πολύ γνωστούς καλλιτέχνες των αρχών του 20ού αιώνα.

Ενδεικτικά αναφέρθηκαν οι Alfred Stieglitz, Edward Steichen, Edward Weston, Man Ray, Henri Cartier-Bresson και Walker Evans. Εδώ και χρόνια το Τμήμα Φωτογραφίας του MOMA ξεκαθαρίζει τα αρχεία του και από ότι φαίνεται κατέληξε σε έναν κατάλογο φωτογραφιών τις οποίες μπορεί να… στερηθεί με το ανάλογο οικονομικό κέρδος.

Οι φωτογραφίες θα διατεθούν σε σπονδυλωτές δημοπρασίες και το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί από συλλέκτες για την απόκτησή τους είναι έκδηλο.

Ανάμεσα στα έργα που θα διατεθούν είναι δύο μοναδικές φωτογραφίες «Rayographs» του Man Ray, από το 1923 και το 1928, που υπολογίζονται στα 200.000 ευρώ η καθεμία και θα βγουν σε δημοπρασία τον Οκτώβριο. Τα Rayographs είναι έργα του Man Ray, τα οποία δημιούργησε χωρίς κάμερα, τοποθετώντας αντικείμενα κατευθείαν πάνω σε ένα φύλλο από φωτοευαίσθητο χαρτί και το οποίο εξέθεσε στο φως.

Χριστίνα Ράγκου

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_slider Είσαι Αθηναίος; Φωτογράφησε την πόλη σου! Οι 100 καλύτερες θα παρουσιαστούν σε έκθεση στην Τεχνόπολη. Main_img_2588 «1000 λέξεις» στο «Δέντρο» Τις φωτογραφίες του από τους δρόμους της πόλης παρουσιάζει για πρώτη φορά ο Νικήτας Καραγιάννης. Main_slider Ελληνικοί «Διάλογοι» στην Τσεχία Φωτογραφίες και σχέδια παρουσιάζουν δύο δικοί μας δημιουργοί σε μια γκαλερί της Πράγας. Main_c%c3%a9sar_dezfuli Το θυμωμένο βλέμμα του μετανάστη με φόντο το γαλάζιο της Μεσογείου Πρώτο βραβείο φωτογραφίας στο διαγωνισμό της Εθνικής Πινακοθήκης Πορτρέτων του Λονδίνου. Main_nageur_sous_leau_esztergom_hongrie_1917_c_andre_kertesz_rezwt_w1600_h1167_h1167_q85 Ενας μετρ της φωτογραφίας στο Αμστερνταμ Έκθεση αφιερωμένη στο έργο του Αντρέ Κερτέζ στο μουσείο Foam. Main_3395 Οι polaroids του Βιμ Βέντερς σε κοινή θέα Δε λείπουν ημερολογιακές καταγραφές, φόροι τιμής σε καλλιτέχνες, όπως ο Φασμπίντερ και ο Γουόρχολ, αλλά και εντυπώσεις από ταξίδια.
#load_content_with_ajax