ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017
Φωτογραφία | Νέα

Man Ray και Bresson ζωντανεύουν από τα αρχεία του MoMA 14 Αυγούστου 2017

3.6 εκατομμύρια δολάρια από δημοπρασίες φωτογραφικών έργων του MoMA.

Το τμήμα φωτογραφίας του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης Νέας Υόρκης ΜoΜΑ - το παλαιότερο του είδους του στις ΗΠΑ - σχεδιάζει την πώληση 400 έργων τέχνης της στον Οίκο Christie’s μέσα στους επόμενους 9 μήνες.

Το σύνολο των πωλήσεων αναμένεται να φέρει στα ταμεία του Μουσείου πάνω από 3.6 εκατομμύρια δολάρια, καθώς πρόκειται για φωτογραφίες μοναδικές και από πολύ γνωστούς καλλιτέχνες των αρχών του 20ού αιώνα.

Ενδεικτικά αναφέρθηκαν οι Alfred Stieglitz, Edward Steichen, Edward Weston, Man Ray, Henri Cartier-Bresson και Walker Evans. Εδώ και χρόνια το Τμήμα Φωτογραφίας του MOMA ξεκαθαρίζει τα αρχεία του και από ότι φαίνεται κατέληξε σε έναν κατάλογο φωτογραφιών τις οποίες μπορεί να… στερηθεί με το ανάλογο οικονομικό κέρδος.

Οι φωτογραφίες θα διατεθούν σε σπονδυλωτές δημοπρασίες και το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί από συλλέκτες για την απόκτησή τους είναι έκδηλο.

Ανάμεσα στα έργα που θα διατεθούν είναι δύο μοναδικές φωτογραφίες «Rayographs» του Man Ray, από το 1923 και το 1928, που υπολογίζονται στα 200.000 ευρώ η καθεμία και θα βγουν σε δημοπρασία τον Οκτώβριο. Τα Rayographs είναι έργα του Man Ray, τα οποία δημιούργησε χωρίς κάμερα, τοποθετώντας αντικείμενα κατευθείαν πάνω σε ένα φύλλο από φωτοευαίσθητο χαρτί και το οποίο εξέθεσε στο φως.

Χριστίνα Ράγκου

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_001 Γκρούπις με άποψη φωτογραφίζουν τα ροκ είδωλά τους Ο μύθος της ροκ μέσα από τις φωτογραφίες 125 πρωτοπόρων της μουσικής. Main_1218815 Σύλβια Πλαθ, όχι μόνο μία μελαγχολική ποιήτρια Μία έκθεση στη National Portrait Gallery στην Ουάσινγκτον αποκαλύπτει την πολύπλευρη προσωπικότητα της Αμερικανίδας ποιήτριας. Main_vintage-photographs-new-york-street-life-stanley-kubrick-35-59a91cd6a7d99__700 Όταν ο Κιούμπρικ φωτογράφιζε τη Νέα Υόρκη Οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες του σπουδαίου σκηνοθέτη αποτυπώνουν τα πρώτα ψήγματα της ιδιοφυΐας του. Main_2400 Σπάνιες εικόνες της αληθινής "Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων" Μεταξύ των εντυπωσιακών εκθεμάτων και τα πορτρέτα που τράβηξε ο Λούις Κάρολ με την Αλις Λίντελ, το κορίτσι που τον ενέπνευσε να γράψει την "Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων". Main_2508 Η άλλη πλευρά του Ρενέ Μαγκρίτ Μια άλλη πλευρά του Βέλγου εικαστικού. Main_slider Χαμογελαστές κατσίκες, μονομαχίες σκύλων και λύκοι που... χορεύουν! Τα πιο απολαυστικά βραβεία ονομάζονται Comedy Wildlife Photography Awards και έχουν δημιουργηθεί για να μας διασκεδάσουν.
#load_content_with_ajax