ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018
Φωτογραφία | Νέα

Ενας μετρ της φωτογραφίας στο Αμστερνταμ 09 Νοεμβρίου 2017

Έκθεση αφιερωμένη στο έργο του Αντρέ Κερτέζ στο μουσείο Foam.

Θα άξιζε ακόμη και ένα ταξίδι μέχρι το Αμστερνταμ να κάνει κανείς για να δει την έκθεση που φιλοξενείται (και θα ρίξει αυλαία στις 10 Ιανουαρίου του 2018) στο μουσείο Foam και είναι αφιερωμένη στο έργο του Αντρέ Κερτέζ, του οποίου η συνεισφορά στην τέχνη της φωτογραφίας του 20ου αιώνα είναι απροσμέτρητη.

Η αναδρομική με τίτλο «Mirroring Life» συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό ασπρόμαυρων εικόνων μαζί με μερικές έγχρωμες φωτογραφίες, καθώς και κάποια ιστορικά ντοκουμέντα που αναδεικνύουν την εντυπωσιακή δημιουργικότητα ενός ακούραστου μέχρι το τέλος δημιουργού. Οι ευφάνταστες συνθέσεις έχουν τραβηχτεί στην πατρίδα του, την Ουγγαρία, στο Παρίσι, όπου έζησε από το 1925 έως το 1936 και συγκαταλεγόταν στις εξέχουσες φιγούρες της αβανγκαρντ σκηνής, αλλά και στη Νέα Υόρκη, μια πόλη που τον φιλοξένησε για πενήντα σχεδόν χρόνια.

Ο σπουδαίος Ανρί Καρτιέ Μπρεσόν τον θεωρούσε πάντως έναν από τους δασκάλους του και η αλήθεια είναι πως καταλαβαίνεις γιατί χαζεύοντας ορισμένες μόνο από τις φωτογραφίες στις οποίες αποκαλύπτεται η ποιητική φλέβα που διέτρεχε το έργο και τη ματιά του.

Γιώργος Νάστος

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_slider Μπορούν 48 καλλιτέχνες να κλείσουν τον Μάικλ Τζάκσον σε 14 δωμάτια; Η έκθεση «Μichael Jackson: On the Wall» Main_slider Είσαι Αθηναίος; Φωτογράφησε την πόλη σου! Οι 100 καλύτερες θα παρουσιαστούν σε έκθεση στην Τεχνόπολη. Main_img_2588 «1000 λέξεις» στο «Δέντρο» Τις φωτογραφίες του από τους δρόμους της πόλης παρουσιάζει για πρώτη φορά ο Νικήτας Καραγιάννης. Main_slider Ελληνικοί «Διάλογοι» στην Τσεχία Φωτογραφίες και σχέδια παρουσιάζουν δύο δικοί μας δημιουργοί σε μια γκαλερί της Πράγας. Main_c%c3%a9sar_dezfuli Το θυμωμένο βλέμμα του μετανάστη με φόντο το γαλάζιο της Μεσογείου Πρώτο βραβείο φωτογραφίας στο διαγωνισμό της Εθνικής Πινακοθήκης Πορτρέτων του Λονδίνου. Main_3395 Οι polaroids του Βιμ Βέντερς σε κοινή θέα Δε λείπουν ημερολογιακές καταγραφές, φόροι τιμής σε καλλιτέχνες, όπως ο Φασμπίντερ και ο Γουόρχολ, αλλά και εντυπώσεις από ταξίδια.
#load_content_with_ajax