ΤΡΙΤΗ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018
Φωτογραφία | Νέα

Ελληνικοί «Διάλογοι» στην Τσεχία 08 Δεκεμβρίου 2017

Φωτογραφίες και σχέδια παρουσιάζουν δύο δικοί μας δημιουργοί σε μια γκαλερί της Πράγας.

Ο Τόλης Τατόλας φτιάχνει κυρίως σχέδια σε χαρτί, με μολύβι και μελάνι. Η Χλόη Geitmann-Ακριθάκη  βγάζει φωτογραφίες. Οι δύο καλλιτέχνες συναντούνται σε κοινή έκθεση που οργανώνουν η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Πράγα και η «Galerie Jakubska», στην πρωτεύουσα της Τσεχίας.
Σύμφωνα με τον εικαστικό και συγγραφέα Αλέξιο Παπαζαχαρία: «Οταν ο διάλογος μεταξύ των έργων των δύο καλλιτεχνών εδραιώνεται, τα έργα αρχίζουν να αλληλοσυμπληρώνονται. Το έργο του Τόλη Τατόλα με τα χαρακτηριστικά πολεοδομικού σχεδίου που το διακρίνουν μετατρέπεται σε έναν χάρτη ενός φανταστικού αστικού τοπίου μέσα στο οποίο το μάτι ενός φωτογράφου της πόλης με την οξεία παρατηρητικότητα δημιουργεί εικόνες που ποικίλουν από το ασυνήθιστο ως το μπανάλ. Για τη Χλόη Geitmann-Ακριθάκη η τεκμηρίωση δεν είναι το βασικό αίτημα της φωτογραφίας. Το ενδιαφέρον της εστιάζει στη μίξη των στοιχείων και στη χρήση του κολάζ, το οποίο θα μπορούσε να περιγραφεί ως και μια μέθοδος δημιουργίας του αδύνατου μέσα από την αντίθεση και τον συνδυασμό στοιχείων που μοιάζουν ασύνδετα ή άσχετα, σε ένα αποτέλεσμα που δεν υπολείπεται σημασίας…».

Τίτλος της έκθεσης «Dialogues» («Διάλογοι»), και θα φιλοξενείται «Galerie Jakubska» από τις 13 ως τις 20 Δεκεμβρίου. Η φωτογράφος Χλόη Geitmann-Ακριθάκη ζει και εργάζεται στην Πράγα από το 1994. Γεννήθηκε στο Δυτικό Βερολίνο το 1969 και σπούδασε φωτογραφία και γραφιστική στο Bερολίνο στα τέλη της δεκαετίας του ’80 αφού πέρασε τα σχολικά της χρόνια στην Αθήνα. Ο Τόλης Τατόλας ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Είναι εικαστικός καλλιτέχνης και σχεδιαστής χώρων και έργα του έχουν παρουσιαστεί σε έξι ατομικές εκθέσεις και πολλές ομαδικές στην Ελλάδα, τη Μεγάλη Βρετανία και την Αυστρία.

Νίκος Πρίντεζης

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_img_2588 «1000 λέξεις» στο «Δέντρο» Τις φωτογραφίες του από τους δρόμους της πόλης παρουσιάζει για πρώτη φορά ο Νικήτας Καραγιάννης. Main_c%c3%a9sar_dezfuli Το θυμωμένο βλέμμα του μετανάστη με φόντο το γαλάζιο της Μεσογείου Πρώτο βραβείο φωτογραφίας στο διαγωνισμό της Εθνικής Πινακοθήκης Πορτρέτων του Λονδίνου. Main_nageur_sous_leau_esztergom_hongrie_1917_c_andre_kertesz_rezwt_w1600_h1167_h1167_q85 Ενας μετρ της φωτογραφίας στο Αμστερνταμ Έκθεση αφιερωμένη στο έργο του Αντρέ Κερτέζ στο μουσείο Foam. Main_3395 Οι polaroids του Βιμ Βέντερς σε κοινή θέα Δε λείπουν ημερολογιακές καταγραφές, φόροι τιμής σε καλλιτέχνες, όπως ο Φασμπίντερ και ο Γουόρχολ, αλλά και εντυπώσεις από ταξίδια. Main_interactive_original_t_1581_107656511_type12905 Φωτογραφίζοντας την χρυσή εποχή του Χόλιγουντ Η ιστορία της Magnum Photos και των κινηματογραφικών αστέρων γίνεται το υλικό του ντοκιμαντέρ «Cinema Through the Eye of Magnum». Main_jackson Ο Μάικλ Τζάκσον και η σύγχρονη τέχνη Η έκθεση «Μichael Jackson: On the Wall» θα κάνει εγκαίνια το ερχόμενο καλοκαίρι.
#load_content_with_ajax