ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018
Φωτογραφία | Νέα

«1000 λέξεις» στο «Δέντρο» 15 Δεκεμβρίου 2017

Τις φωτογραφίες του από τους δρόμους της πόλης παρουσιάζει για πρώτη φορά ο Νικήτας Καραγιάννης.

Δημοσιογράφος, φωτορεπόρτερ και εικαστικός, ο Νικήτας Καραγιάννης φωτογραφίζει εδώ και χρόνια σκηνές από τους δρόμους της πόλης, της Αθήνας αλλά και άλλων πόλεων που έχει επισκεφθεί. Πρόκειται για φωτογραφίες που αποτυπώνουν μικρές καθημερινές ιστορίες, με τις εντάσεις και με τη θλίψη τους, με τη χαρά  και τη μελαγχολία τους, με την ομορφιά αλλά και με την ασχήμια που συχνά συναντάμε σε αστικές γειτονιές. Αλλες έγχρωμες και άλλες ασπρόμαυρες, οι φωτογραφίες αυτές αποτελούν πολύτιμες καταγραφές του αστικού τοπίου και των ανθρώπων που ζώντας μέσα σε αυτό το διαμορφώνουν.

Στην έκθεση με τίτλο «1000 λέξεις» ο Καραγιάννης παρουσιάζει για πρώτη φορά ενδιαφέρον υλικό από τα αρχεία του. Το Video Art που προβάλλεται έχει κάνει ο γνωστός σκηνοθέτης Νίκος Σούλης, ενώ την επιμέλεια έκανε η Black Block Productions. Εγκαίνια στις 19 Δεκεμβρίου, στον πολυχώρο «Δέντρο» (πλατεία Αββησυνίας 10 και Αγίου Φιλίππου 7, Μοναστηράκι). Η έκθεση θα διαρκέσει έναν μήνα.

Νίκος Πρίντεζης

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_slider Μπορούν 48 καλλιτέχνες να κλείσουν τον Μάικλ Τζάκσον σε 14 δωμάτια; Η έκθεση «Μichael Jackson: On the Wall» Main_slider Είσαι Αθηναίος; Φωτογράφησε την πόλη σου! Οι 100 καλύτερες θα παρουσιαστούν σε έκθεση στην Τεχνόπολη. Main_slider Ελληνικοί «Διάλογοι» στην Τσεχία Φωτογραφίες και σχέδια παρουσιάζουν δύο δικοί μας δημιουργοί σε μια γκαλερί της Πράγας. Main_c%c3%a9sar_dezfuli Το θυμωμένο βλέμμα του μετανάστη με φόντο το γαλάζιο της Μεσογείου Πρώτο βραβείο φωτογραφίας στο διαγωνισμό της Εθνικής Πινακοθήκης Πορτρέτων του Λονδίνου. Main_nageur_sous_leau_esztergom_hongrie_1917_c_andre_kertesz_rezwt_w1600_h1167_h1167_q85 Ενας μετρ της φωτογραφίας στο Αμστερνταμ Έκθεση αφιερωμένη στο έργο του Αντρέ Κερτέζ στο μουσείο Foam. Main_3395 Οι polaroids του Βιμ Βέντερς σε κοινή θέα Δε λείπουν ημερολογιακές καταγραφές, φόροι τιμής σε καλλιτέχνες, όπως ο Φασμπίντερ και ο Γουόρχολ, αλλά και εντυπώσεις από ταξίδια.
#load_content_with_ajax