ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018
Θέατρο | Είδα...

Είδα [κι ένιωσα]: το «Skin» της Λίας Χαράκη 06 Ιουλίου 2018

Μία συγκινητική performance - εμπειρία γύρω από την έννοια της εμπιστοσύνης.

Ένα pop up κατάστημα μίνι παραστάσεων δεν είναι ότι πιο συνηθισμένο μπορεί κάποιος να συναντήσει στο κέντρο της Αθήνας (Μιλτιάδου 20 & Νικίου 18).
Ο λόγος για το «The Performance Shop», που εμπνεύστηκε κι έκανε πράξη η σύγχρονη καλλιτέχνιδα Λία Χαράκη με την ομάδα της (.pelma.Lia Haraki), ένα pop-up κατάστημα 17 (!) παραστάσεων που λειτουργεί σε εμπορικό δρόμο της Αθήνας με ωράριο καταστημάτων, αλλά και με βραδινές παραστάσεις από τις 15 Ιουνίου έως τις 15 Ιουλίου. 

Εμείς είχαμε την τύχη να ζήσουμε την εμπειρία του «SKIN», την performance της ίδιας της Λίας Χαράκη,  μία εμπειρία “φροντίδας” που πρέπει να αφεθείς και να απολαύσεις για μισή ώρα. Στην υποδοχή ο Αντώνης, που σου κλείνει τα μάτια. Εν συνεχεία χάνεις την αίσθηση του χρόνου, του χώρου, ακόμη και του ίδιου σου του εαυτού. Ένα, δύο ή τρία άτομα (δεν καταλάβαμε ποτέ πόσα) σε αγγίζουν, σε αγκαλιάζουν, κερδίζουν την εμπιστοσύνη σου και σε «αναγκάζουν» να αφεθείς στα χέρια τους. Οι μυς σου χαλαρώνουν, οι αντιστάσεις σου κάμπτονται. Νιώθεις τις αισθήσεις της αφής και της ακοής σε πλήρη έξαρση. Και δε διστάζεις να αγγίξεις κι εσύ, ακόμη και να χορέψεις. Γίνεται όσο ενεργητικός ή παθητικός θέλεις σε αυτό το παιχνίδι αισθήσεων. Επιστρέφεις λίγο στα παιδικά σου χρόνια, τότε που εμπιστευόσουν τους μεγαλύτερους κι αισθανόσουν πιο ανάλαφρος από ποτέ.
Αυτός -μάλλον- ήταν και ο απώτερος στόχος του «Skin»: να εμπιστευτείς την ύπαρξή σου σε άλλους. Να αγγίξει και να θεραπεύσει το εύθραυστο κι ευπαθές κομμάτι που κρύβεις μέσα σου. Να σε αποφορτίσει και να γεμίσει στο φουλ τις μπαταρίες σου.
Σπεύσατε γιατί στις 14 Ιουλίου τελειώνει... 

Γεωργία Οικονόμου

Φωτογραφίες

Περισσότερα "Είδα..."
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΕΙΔΑ..." Main_%ce%97_%ce%ba%cf%85%cf%81%ce%b1%cc%81_%cf%84%ce%b7%cf%82_%ce%b8%ce%b1%cc%81%ce%bb%ce%b1%cf%83%cf%83%ce%b1%cf%82_5%c2%a9domnikimitropoulou Είδα: την «Κυρά της Θάλασσας» σε σκηνοθεσία της Δανάης Σπηλιώτη Η σκηνοθέτις μάς σύστησε εκ νέου το έργο μέσα από μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα σκηνική ανάγνωση. Main_slider Είδα: την «Άγρια Δύση» σε σκηνοθεσία του Θοδωρή Αθερίδη Το έργο φέρνει απόηχους περισσότερο από αστικό δράμα, παρά από επιθεώρηση. Main_vasistas_argyro_chioti_site_31_photo_evi_fylaktou.jpg Είδα: τις «Χοηφόρες» σε σκηνοθεσία Αργυρώς Χιώτη Ενδιαφέρουσα προσέγγιση που υπονομεύεται από σειρά τεχνικών προβλημάτων. Main_slider Είδα: την «Κασσάνδρα» σε σκηνοθεσία Ερβέ Λουασμόλ Η Φανί Αρντάν επαληθεύει το υποκριτικό της status σε ένα κείμενο με περιορισμένο ενδιαφέρον. Main_hlektrapapalifoura Είδα: την «Ηλέκτρα» σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη Λιτό, εύρυθμο αλλά και σχηματικό ανέβασμα που διασώζεται χάρη σε κάποιες ερμηνείες. Main_kostas_filippoglou_vatraxoi_site_13_photo_panos_giannakopoulos Είδα: τους «Βατράχους» σε σκηνοθεσία Κώστα Φιλίππογλου Καλόγουστη κι ευφρόσυνη ανάγνωση με ευχάριστες ερμηνείες.
#load_content_with_ajax