Θέατρο | Είδα...

Είδα [κι ένιωσα]: το «Skin» της Λίας Χαράκη 06 Ιουλίου 2018

Μία συγκινητική performance - εμπειρία γύρω από την έννοια της εμπιστοσύνης.

Ένα pop up κατάστημα μίνι παραστάσεων δεν είναι ότι πιο συνηθισμένο μπορεί κάποιος να συναντήσει στο κέντρο της Αθήνας (Μιλτιάδου 20 & Νικίου 18).
Ο λόγος για το «The Performance Shop», που εμπνεύστηκε κι έκανε πράξη η σύγχρονη καλλιτέχνιδα Λία Χαράκη με την ομάδα της (.pelma.Lia Haraki), ένα pop-up κατάστημα 17 (!) παραστάσεων που λειτουργεί σε εμπορικό δρόμο της Αθήνας με ωράριο καταστημάτων, αλλά και με βραδινές παραστάσεις από τις 15 Ιουνίου έως τις 15 Ιουλίου. 

Εμείς είχαμε την τύχη να ζήσουμε την εμπειρία του «SKIN», την performance της ίδιας της Λίας Χαράκη,  μία εμπειρία “φροντίδας” που πρέπει να αφεθείς και να απολαύσεις για μισή ώρα. Στην υποδοχή ο Αντώνης, που σου κλείνει τα μάτια. Εν συνεχεία χάνεις την αίσθηση του χρόνου, του χώρου, ακόμη και του ίδιου σου του εαυτού. Ένα, δύο ή τρία άτομα (δεν καταλάβαμε ποτέ πόσα) σε αγγίζουν, σε αγκαλιάζουν, κερδίζουν την εμπιστοσύνη σου και σε «αναγκάζουν» να αφεθείς στα χέρια τους. Οι μυς σου χαλαρώνουν, οι αντιστάσεις σου κάμπτονται. Νιώθεις τις αισθήσεις της αφής και της ακοής σε πλήρη έξαρση. Και δε διστάζεις να αγγίξεις κι εσύ, ακόμη και να χορέψεις. Γίνεται όσο ενεργητικός ή παθητικός θέλεις σε αυτό το παιχνίδι αισθήσεων. Επιστρέφεις λίγο στα παιδικά σου χρόνια, τότε που εμπιστευόσουν τους μεγαλύτερους κι αισθανόσουν πιο ανάλαφρος από ποτέ.
Αυτός -μάλλον- ήταν και ο απώτερος στόχος του «Skin»: να εμπιστευτείς την ύπαρξή σου σε άλλους. Να αγγίξει και να θεραπεύσει το εύθραυστο κι ευπαθές κομμάτι που κρύβεις μέσα σου. Να σε αποφορτίσει και να γεμίσει στο φουλ τις μπαταρίες σου.
Σπεύσατε γιατί στις 14 Ιουλίου τελειώνει... 

Γεωργία Οικονόμου

Φωτογραφίες

Περισσότερα "Είδα..."
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΕΙΔΑ..." Main_slider Είδα: την «Αντιγόνη» σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια Αρτιο αποτέλεσμα σε μια από τις παραστάσεις που θα ξεχωρίσουν αυτό το καλοκαίρι. Main_slider Είδα: τον «Πλούτο» σε σκηνοθεσία Νικίτα Μιλιβόγεβιτς Μία εύστοχη διασκευή με εξαιρετικές ερμηνείες από το σύνολο των ηθοποιών. Main_cezaris_grauzinis_agamemnon_site_29_photo_evi_fylaktou Είδα: τον «Αγαμέμνονα» σε σκηνοθεσία Τσεζάρε Γκραουζίνις Η σκηνοθετική γραμμή λοιπόν αντικατέστησε τις πράξεις με το λόγο, αλλά όπως αναφέρει και ο Αριστοτέλης στην Ποιητική του, το θέατρο είναι μίμηση πράξεων. Main_slider Είδα: τις «Τρωάδες» σε σκηνοθεσία Θόδωρου Τερζόπουλου Μια συνταρακτική τελετουργική απόδοση της τραγωδίας του Ευριπίδη. Main_mapa_teatro_apoxairetismos_site_1_photo_camille_barnaud-1 Είδα: τον «Αποχαιρετισμό» σε σκηνοθεσία Heidi Abderhalden και Rolf Abderhalden Μία παράσταση που καταφέρνει να δείξει τη ζωή της Κολομβίας, ενώ ταυτόχρονα διδάσκει. Main_slider Είδα: τις «Παράξενες ιστορίες» σε σκηνοθεσία Violet Louise Ευτυχής η επιλογή της Α. Παππά, η οποία απέδειξε ότι τα πολυμέσα είναι αδύναμα να στηρίξουν μια παράσταση, όταν υπάρχουν δυνατό κείμενο και ηθοποιός.
#load_content_with_ajax