Θέατρο | Νέα

Το Εθνικό θέατρο και το αρχαίο δράμα στους Δελφούς 18 Ιουλίου 2018

Το εργαστήριο διευθύνει η Κατερίνα Ευαγγελάτου.

Συνεχίζονται οι εργασίες του 3ου Διεθνούς Εργαστηρίου Αρχαίου Δράματος του Εθνικού Θεάτρου. Το εργαστήριο πραγματοποιείται φέτος από τις 16 έως τις 30 Ιουλίου 2018 στους Δελφούς με τη συνεργασία του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών.

Στόχος του Εθνικού Θεάτρου είναι η διάδοση και η μελέτη του αρχαίου δράματος, προσφέροντας εξειδικευμένη και υψηλών επαγγελματικών απαιτήσεων γνώση σε ήδη επαγγελματίες του θεάτρου που επιθυμούν έναν πρόσθετο καλλιτεχνικό εξοπλισμό με βάση την πράξη.

Πρόκειται για έναν υψηλών προδιαγραφών θεσμό που η επιτυχία του τα προηγούμενα δύο χρόνια αποδεικνύει τη σημασία της ύπαρξής του. Το Εργαστήριο απευθύνεται σε επαγγελματίες ηθοποιούς με εμπειρία τουλάχιστον δύο ετών, σκηνοθέτες, σκηνογράφους, ενδυματολόγους, χορογράφους και γενικά σε πρακτικούς του θεάτρου που θέλουν να εστιάσουν και να εμβαθύνουν τη σπουδή τους πάνω στο αρχαίο δράμα.  

Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν ένα εντατικό πρόγραμμα, πρωί και απόγευμα, για όλες τις ημέρες του Εργαστηρίου, το οποίο περιλαμβάνει σωματική και πνευματική άσκηση, μελέτη, θεωρία και πράξη.

Το Εργαστήριο φέτος διευθύνει η σκηνοθέτις Κατερίνα Ευαγγελάτου με κύριο θέμα τον Ιππόλυτο του Ευριπίδη. Το Εργαστήριο διαρθώνεται σε δύο φάσεις και επιχειρείται από τη σκηνοθέτιδα μια σφαιρική προσέγγιση του έργου ― θεωρητική και πρακτική ―  με τη συνδρομή δύο εκ των σταθερών συνεργατών της, της χορογράφου Πατρίσιας Απέργη και του μουσικοσυνθέτη Γιώργου Πούλιου.

Πρώτη φάση του Εργαστηρίου:

1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ: Μελέτη του έργου (Εισαγωγή στον κόσμο του έργου και του ποιητή, σχόλια, ιστορικά, δραματουργικά και φιλολογικά στοιχεία, ανάλυση των προσώπων, βασικοί θεματικοί  άξονες και δραματουργικοί μοχλοί, κλπ.)

2. ΑΣΚΗΣΗ: Σειρά ασκήσεων για τον ποιητικό Λόγο, το Σώμα και τη λειτουργία του ηθοποιού·  πάντοτε με κύριο άξονα το έργο και τα ζητήματα που αυτό θέτει.

Δεύτερη φάση του Εργαστηρίου:

1.    ΑΣΚΗΣΗ: Εξέλιξη των ασκήσεων με στόχευση και εφαρμογή σε συγκεκριμένα επεισόδια και στάσιμα του έργου.

2.    ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ-ΣΥΝΘΕΣΗ ΣΚΗΝΩΝ: Εστίαση σε ορισμένα επεισόδια και στάσιμα του έργου, επιχειρώντας μία σύνθεση των στοιχείων που οργανώθηκαν στο προηγούμενο διάστημα.

Γλώσσες εργασίας: Ελληνικά – Αγγλικά (η γνώση της αγγλικής είναι απαραίτητη και από τους Έλληνες συμμετέχοντες).

Οι συμμετέχοντες διαμένουν στους ξενώνες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Δελφών

Πληροφορίες στο www.n-t.gr

Επικοινωνία για περισσότερες πληροφορίες: interdept@n-t.gr

Τospirto team

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_4_%ce%a4%ce%bf-%ce%be%cf%8d%cf%80%ce%bd%ce%b7%ce%bc%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%bc%ce%bd%ce%ae%ce%bc%ce%b7%cf%82_ Όταν η μνήμη για τα παιδιά πρόσφυγες του ελληνικού εμφυλίου «ξυπνά» Μια παράσταση site-specific, στους εξωτερικούς χώρους και στο θέατρο της Σχολής Καλών Τεχνών. Main_slider «Βρικόλακες» χειμώνα - καλοκαίρι Δύο διαφορετικές προσεγγίσεις του έργου του μεγάλου Νοργηβού συγγραφέα. Main_slider Τι ετοιμάζει η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος Στο Ιδρυμα Κακογιάννη και στο Θέατρο Σταθμός. Main_%ce%91%ce%9d%ce%a4%ce%99%ce%93%ce%9f%ce%9d%ce%97__%ce%9c%ce%99%ce%91_%ce%a5%ce%92%ce%a1%ce%99%ce%a3 Μια διαφορετική «Αντιγόνη» έρχεται στο Booze Πώς θα δρούσαν οι ήρωες της «Αντιγόνης» αν έρχονταν στο σήμερα και έβλεπαν ειδήσεις; Main_aspasia_krallh__dhmhtrhs_mylwnas_-__''h_dia8hkh_ths_marias''_by_patroklos_skafidas_1 Ο Δημήτρης Μυλωνάς σκηνοθετεί τη «Διαθήκη της Μαρίας» Ερμηνεύει η Ασπασία Κράλλη.
#load_content_with_ajax