ΠΕΜΠΤΗ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017
Θέατρο | Νέα

Η «Εκδίκηση του Πυριτίου» στο θέατρο Τέχνης 27 Απριλίου 2017

Το νέο έργο του Χαΐνη Δ. Αποστολάκη και της ομάδας Και όμΩς κινείται στα τέλη Μαΐου στο θέατρο Τέχνης.

Σ’ ένα μακρινά μελλοντικό δωμάτιο διαστημόπλοιου ανδροειδών διαδραματίζεται το νέο έργο του Χαΐνη Δ. Αποστολάκη και της ομάδας Και όμΩς κινείται «Η Εκδίκηση του Πυριτίου».
«Τι είναι αυτό που οι γήινοι ονομάζουν έρωτα, θάνατο, μοίρα; Είναι ή αυτοχειρία ύβρις ή ηρωική πράξη αυτοδιάθεσης; Σταματά η ιστορία με τη δημιουργία αντιτύπων; Είναι καταστροφικός ο δυισμός της ανθρώπινης γήινης ζωής; Είναι το απόλυτο Ένα, ο Θεός των προφητικών αποκαλυπτικών κειμένων, τα οξείδια του πυριτίου;» αναρωτιέται ο Δημήτρης Αποστολάκης και συνεχίζει μιλώντας για το νέο αυτό έργο: «Εξελιγμένα όντα τεχνητής νοημοσύνης βασισμένης στο πυρίτιο, παρατηρούν έντονη πυρηνική δραστηριότητα στο πλανητικό μας σύστημα, προσεδαφίζονται και παίρνουν μαζί τους τον τελευταίο επιζώντα μιας πυρηνικής καταστροφής. Η ζωή με βάση τον άνθρακα έχει εξαφανιστεί προ πολλού από το σύμπαν και άρα το εύρημα είναι εξωφρενικά πολύτιμο και μοναδικό, όσο το ίδιο το φαινόμενο της ύπαρξης. Η αμφιβολία σε σχέση με την τύχη του πλάσματος διχάζει τους εξωανθρώπινους πρωταγωνιστές, πλάσματα του πυριτίου - δημιουργημένα σ’ ένα μακρινό παρελθόν από «ανθρώπους» άλλων κόσμων. Το αρχαίο εκστατικό παρελθόν και το υπολογιστικό μέλλον σμίγουν τα σπαθιά τους στην αρένα μιας και μόνο ερώτησης –απόφασης που ίσως κρίνει το μέλλον του υπερ-συστήματος!»


Κείμενο: Χαΐνης  Δ. Αποστολάκης. Σκηνοθεσία –Χορογραφία:  Σουγιουλτζή Χριστίνα. Μουσική σύνθεση και ερμηνεία:  Σιγανίδης Μιχάλης, Αποστολάκης Δημήτρης. Ερμηνεία: Καραχανίδης Αναστάσης, Λινάρδου Αντιγόνη, Σιγανίδης Μιχάλης,  Σουγιουλτζή Χριστίνα, Χαΐνης  Δ. Αποστολάκης. Φωτισμός:  Αθανασοπούλου Μαρία. Σκηνικός χώρος: Κι όμΩς κινείται. Κατασκευές: Bentancor Camilo. Μάσκες, επιμέλεια κοστουμιών και σκηνικών αντικειμένων: Φωκά Μάρθα. Κοστούμια: Μάνεση Αγγελική, Μουζάκη Φανή. Ηχοληψία: Σάκης Γκίκας

 

Γεωργία Οικονόμου

Φωτογραφίες

Info

25 Μαΐου 2017
ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ, Φρυνίχου 14 , Πλάκα
Τηλ.: 210-3222464

01 Ιουνίου 2017
ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ, Φρυνίχου 14 , Πλάκα
Τηλ.: 210-3222464

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_xilies_1 Τον Μάιο τα παιδιά «πιάνουν»... θέατρο Θεατρικό…μπουκέτο για τους μικρούς θεατρόφιλους τις τέσσερις Κυριακές του Μαΐου. Main_7._twelfth_night_niky_wardley_as_mariatamsin_greig_as_malvolia__image_by_marc_brenner_m Ανατρεπτική «Δωδέκατη Νύχτα» με θηλυκό... Μαλβόλιο Σκηνοθετεί ο Σάιμον Γκόντγουιν, πρωταγωνιστεί η Τάμσιν Κραιγκ. Main_img_9810_1 Παραληρηματική ψύχωση και διαρκής πολιορκία- Νέο βίντεο Στο θέατρο Θησείον το 4.48 Ψύχωση. Main_marilia_fotopoulou__(9) Επιβάτες εγκλωβισμένοι σ΄ένα… ασανσέρ Οι Επιβάτες» είναι ο τίτλος του, άπαικτου στην Ελλάδα, έργου του Βραζιλιάνου συγγραφέα, Flavio Goldman. Main_703 Μπέζος- Φιλιππίδης στην πρώτη ανάγνωση της Λυσιστράτης- Δείτε φωτογραφίες Η παράσταση θα παρουσιαστεί στις αρχές Απριλίου.
#load_content_with_ajax