Θέατρο | Νέα

Το χρονικό μιας Οδύσσειας σε λάθος χρόνο 23 Μαρτίου 2017

«Το ψωμί της Νινευί» σε Καβάλα και Θεσσαλονίκη.

Το Δημοτικό θέατρο Πειραιά  ταξιδεύει….. με «Το ψωμί της Νινευί» των Αντώνη και Κωνσταντίνου Κούφαλη και τους  Λήδα Πρωτοψάλτη και Σταύρο Ζαλμά και συνεχίζει τις παραστάσεις  του στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου, στην Καβάλα (24-25-26 Μαρτίου 2017) και στο Θέατρο Αμαλία στη Θεσσαλονίκη (30 Μαρτίου 2017.)

Το ψωμί της Νινευί είναι το χρονικό μιας Οδύσσειας σε λάθος χρόνο. Το σημείο τομής Ανατολής και Δύσης, ο ασίγαστος πόθος της  Νουρ και του Σαμίρ, να συμφιλιωθούν με τους εχθρούς που κουβαλάνε μέσα τους σε άλλη πατρίδα. Η κοινή τους ρίζα και ο προαιώνιος καημός κόντρα  στην εποχή και τα ψεύτικα διλήμματα της.

«Με σκηνικό χώρο το φως των πολυελαίων και τη λάμψη των μαρμάρων του πολυτελούς φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, δύο πρόσφυγες θα αφηγηθούν τη δική τους ιστορία για να συνδεθούν τελικά με την ιστορία του ίδιου του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά αλλά και την Ιστορία που τρέχει
ανά τους αιώνες με πρωταγωνιστές εκατομμύρια σαν κι εκείνους, σαν κι εμάς».

Δημήτρης Μυλωνάς

Κείμενο-Αντώνης και Κωνσταντίνος Κούφαλης.  Σκηνοθεσία - Δημήτρης Μυλωνάς. Σκηνικά / κοστούμια- Δήμητρα Λιάκουρα.  Φωτισμοί - Άννα Σμπώκου.  Μουσική- Παύλος Κατσιβέλης.  Επιμέλεια κίνησης- Νατάσα Σαραντοπούλου. Βοηθός σκηνοθέτη-  Αμαλία Αντώνη. Παίζουν οι ηθοποιοί: Λήδα Πρωτοψάλτη, Σταύρος  Ζαλμάς.

 

Tospirto Team

Φωτογραφίες

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_capture Κάνοντας παράσταση την παιδική του ηλικία Ο σπουδαίος Καναδός Ρομπέρ Λεπάζ κάνει παράσταση την παιδική του ηλικία μέσα από το νέο του έργο «887». Main_bibh_petsh Οι Τρεις Αδερφές σε Ρωσία και Βέλγιο Ο Δημήτρης Μυλωνάς μάς αποκαλύπτει τα σχέδιά του. Main_photo_credit_patroklos_skafidas Μοσχόπουλος - Πάσχου - Σελαμσής κάνουν σεμινάρια στο Πόρτα Για δεύτερη χρονιά, με βασικό άξονα την υποκριτική και όχι μόνο. Main_communio_%ce%97%ce%bc%ce%ad%cf%81%ce%b5%cf%82_%ce%9b%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%b5%cf%85%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae%cf%82_%ce%9c%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%b9%ce%ba%ce%ae%cf%82_-_%ce%95%ce%bd%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%b1%ce%ba%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae_14 «Communio» από την Κατερίνα Ευαγγελάτου Η Εναλλακτική Σκηνή ΕΛΣ καλωσορίζει τη γνωστή σκηνοθέτιδα στους μουσικούς κόλπους του στο Ίδρυμα Νιάρχος. Main_d3 Μπροστά σ' όλα τα μεγάλα ερωτήματα της ζωής Ο Δημήτρης Τσιάμης σκηνοθετεί τον «Ξένο» του Καμύ στο 104.
#load_content_with_ajax