ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017
Θέατρο | Νέα

Αντιδράσεις για το λουκέτο σε θέατρα 27 Μαρτίου 2013

Γενική συνέλευση αύριο και συλλογή υπογραφών, ήδη στο διαδίκτυο, από την «Ένωση Εναλλακτικών Χώρων Πολιτισμού Αθήνας»

Με συσπείρωση  προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την απειλή σφράγισής τους οι  θεατρικοί χώροι που έλαβαν σχετική επιστολή από την Διεύθυνση Εμπορίου & Ανάπτυξης του Δήμου Αθηναίων. Ήδη χθες πραγματοποιήθηκε μια πρώτη συνάντηση στα γραφεία του ΣΕΗ και για αύριο, Πέμπτη προγραμματίζεται μια δεύτερη ανοιχτή συνέλευση στις 2 το μεσημέρι στο θέατρο Olvio (Ιεράς Οδού 67 και Φαλαισίας 7).  Όπως σημειώνει η «Ένωση Εναλλακτικών Χώρων και Πολιτισμού Αθήνας», στόχος τους είναι:


η αναστολή των αποφάσεων σφράγισης των χώρων που πλήγονται ή/και θα πληγούν από τους μελλοντικούς ελέγχους του Δήμου Αθηναίων

2) η ανανέωση και ο εκσυγχρονισμός ενός πεπαλαιωμένου νόμου που αφορά στους χώρους που φιλοξενούν παραστάσεις ο οποίος δεν καθρεφτίζει τη νέα καλλιτεχνική πραγματικότητα των παραστασιακών τεχνών, τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως (Α.Ν. 446/37 ο οποίος εκδόθηκε 25/1/1937 επί δικτατορίας Μεταξά με τελευταία ανανέωση το 1957).


«Η διεξαγωγή των αναφερθέντων σφραγίσεων ισοδυναμεί με μία απονέκρωση του πολιτιστικού τοπίου της Αθήνας και οδηγεί σε βέβαιη ανεργία ένα πολύ μεγάλο αριθμό επαγγελματιών που ασχολούνται άμεσα ή έμμεσα με τις παραστασιακές τέχνες, καθώς και με την απομάκρυνση του αθηναϊκού κοινού από το δικαίωμα επιλογής» σημειώνουν χαρακτηριστικά.

  Για τον λόγο αυτό μάλιστα συλλέγουν υπογραφές εδώ.

Έλενα Γαλανοπούλου

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_slider Πέθανε η Ζωή Λάσκαρη Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηθοποιός βρέθηκε νεκρή σήμερα, Παρασκευή, στο σπίτι της στο Πόρτο Ράφτη. Main_2012071801553_120463564 30 εκδηλώσεις στο Ηρώδειο για το φθινόπωρο - Το επίσημο πρόγραμμα Δείτε το πρόγραμμα προσωρινής παραχώρησης του Ωδείου σε κρατικούς φορείς και ιδιώτες. Main_photo_rossikh_epanastash1 Ξεκίνησαν οι πρόβες για την «Ρώσικη Επανάσταση» του ΚΘΒΕ Οι πρώτες μέρες της Ρώσικης Επανάστασης μέσα από τα μάτια ενός απλού ανθρώπου. Main_''yphreths_2_afentadwn''_-______photo_2 Παραστάσεις γεμάτες ιδέες στο Θεάτρο Άλφα-Ιδέα Μια γεύση από το πρόγραμμα των παραστάσεων για τη θεατρική χρονιά που καταφθάνει. Main_01 Κακούρης - Παπαδοπούλου- Σιμαρδάνης βουτούν από Νοέμβριο στη... Λίμνη «Η Λίμνη που δεν είναι πια» του Νταβίντ Ντεσολα στο Ιλίσια- Βολανάκης. Main_001 «Το μπουφάν της Χάρλεϊ» με την Άννα Αδριανού Ο μονόλογος του Βασίλη Κατσικονούρη στο Θέατρο Αλκμήνη από 9 Οκτώβρη.
#load_content_with_ajax