ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015
Θέατρο | Νέα

Στέλιος Μάινας και Άννα Μάσχα στη σκηνή του Ιλίσια 23 Αυγούστου 2013

Τη σκηνοθεσία του γνωστού μυθιστορήματος «Τίρζα, η βασίλισσα του Ήλιου» υπογράφει ο Κώστας Φιλίππογλου

Στο μυθιστόρημα «Τίρζα, η βασίλισσα του Ήλιου» (στην Ελλάδα από τις Εκδόσεις Καστανιώτη, 2010) του ολλανδού συγγραφέα Άρνον Γκρούνμπερκ πρόκειται να πρωταγωνιστήσει τον επόμενο χειμώνα ο Στέλιος Μάινας, έχοντας στο πλευρό του την Άννα Μάσχα και πέντε ακόμη ηθοποιούς, τους  Κατερίνα Λούρα, Γιώργη Τσαμπουράκη, Ηλιάνα Μαυρομάτη, Τάσο Δημητρόπουλο και Ίριδα Μάρα. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Κώστας Φιλίππογλου και η παράσταση θα φιλοξενηθεί στο θέατρο Ιλίσσια από το τέλος Οκτωβρίου, εκεί όπου ο ίδιος σκηνοθέτης παρουσίασε πέρυσι με μεγάλη επιτυχία τα «Χάρτινα Λουλούδια».
Οι πρόβες ξεκινούν μέσα στην επόμενη εβδομάδα και η τελική διασκευή του έργου, το οποίο έχει ήδη ανέβει στο θέατρο από το Εθνικό της Ολλανδίας, θα προκύψει συλλογικά μέσα από τη διαδικασία των δοκιμών.
Το σίγουρο είναι πως θα πρόκειται για μια σωματική και γεμάτη εικόνες εκδοχή του. Οι Lost Bodies εμπνέονται από τη συγκλονιστική ιστορία του Γκρούνμπερκ και γράφουν ήδη την πρωτότυπη μουσική της παράστασης, ενώ τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει ο Γιάννης Μετζικώφ.
Όσο για την υπόθεση; Ο Γέργκεν Χοφμέιστερ έχει δύο κόρες και εργάζεται ως επιμελητής σε γνωστό εκδοτικό οίκο. Η ελευθερία στα μάτια του είναι κάτι το τρομακτικό, κάτι που οδηγεί στον εκτραχηλισμό. Κι ο εκτραχηλισμός οδηγεί στην καταστροφή. Αγαπά τις κόρες του χωρίς εξάρσεις. Δεν τον νοιάζει που η σύζυγός του τον εγκατέλειψε για να ζήσει με τον νεανικό της έρωτα. Δεν τον νοιάζει που εν μία νυκτί έχασε την περιουσία του. Αρκεί που έχει κοντά του τη βασίλισσα του ήλιου του, τη μικρή του Τίρζα. Μια μέρα, όμως, όλα ανατρέπονται. Η σύζυγος γυρίζει και ο καινούριος φίλος της Τίρζα μοιάζει σαν δυο σταγόνες νερό με τον Μωχάμετ Άτα, τον τρομοκράτη που έριξε τους δίδυμους πύργους. Αργά, αλλά σταθερά το σύμπαν του Χομφέιστερ αποδομείται, με τραγικά αποτελέσματα.

Έλενα Γαλανοπούλου

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_slider Χατζηπαναγιώτης και Μουζουράκης φέρνουν «Το Σπάταλο Τερατάκι» στο Μικρό Παλλάς Το παιδικό βιβλίο της Κατερίνας Μαρκαδάκη γίνεται παράσταση, σε διασκευή Γιώργου Λεμπέση. Main_2._%ce%91%ce%b3%ce%b1%cf%80%ce%b7%cf%84%ce%ae_%ce%95%ce%bb%ce%ad%ce%bd%ce%b1 Η Αριέττα Μουτούση είναι ξανά η «Αγαπητή Ελένα» Το έργο της Λιουντμίλα Ραζουμόβσκαγια επαναλαμβάνεται από την ομάδα ΝΑΜΑ στο Επί Κολωνώ. Main_aimata_paris Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών ετοιμάζει (ξανά) βαλίτσες «Ο κυκλισμός του τετραγώνου» και τα «Αίματα» ταξιδεύουν σε φεστιβάλ του εξωτερικού. Main_1 «Είστε και Φαίνεστε» στο Σύγχρονο Θέατρο Η «Συντεχνία του Γέλιου» παρουσιάζει μια ιστορία βασισμένη στο έργο του Φόλκερ Λούντβιγκ, με θέμα το bullying και το σχολικό άγχος. Main_slider_2 Γιατί ακυρώθηκε η παράσταση των «Τρωάδων» στο Βύρωνα Λόγω ασθένειας της Μαρίας Κίτσου. Main_%ce%97_%ce%9c%ce%b5%ce%b3%ce%ac%ce%bb%ce%b7_%ce%a7%ce%af%ce%bc%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%b1_%c2%a9%ce%92%ce%ac%cf%83%ce%b9%ce%b1_%ce%91%ce%bd%ce%b1%ce%b3%ce%bd%cf%89%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%80%ce%bf%cf%8d%ce%bb%ce%bf%cf%85 Επαναλήψεις με και (κυρίως) χωρίς επιφυλάξεις Οδηγός με τις καλύτερες παραστάσεις που παίζονται στο repeat αυτό το φθινόπωρο.
#load_content_with_ajax