Original_8318-skin-spirto-83138318n-2
Θέατρο | Νέα

Στέλιος Μάινας και Άννα Μάσχα στη σκηνή του Ιλίσια 23 Αυγούστου 2013

Τη σκηνοθεσία του γνωστού μυθιστορήματος «Τίρζα, η βασίλισσα του Ήλιου» υπογράφει ο Κώστας Φιλίππογλου

Στο μυθιστόρημα «Τίρζα, η βασίλισσα του Ήλιου» (στην Ελλάδα από τις Εκδόσεις Καστανιώτη, 2010) του ολλανδού συγγραφέα Άρνον Γκρούνμπερκ πρόκειται να πρωταγωνιστήσει τον επόμενο χειμώνα ο Στέλιος Μάινας, έχοντας στο πλευρό του την Άννα Μάσχα και πέντε ακόμη ηθοποιούς, τους  Κατερίνα Λούρα, Γιώργη Τσαμπουράκη, Ηλιάνα Μαυρομάτη, Τάσο Δημητρόπουλο και Ίριδα Μάρα. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Κώστας Φιλίππογλου και η παράσταση θα φιλοξενηθεί στο θέατρο Ιλίσσια από το τέλος Οκτωβρίου, εκεί όπου ο ίδιος σκηνοθέτης παρουσίασε πέρυσι με μεγάλη επιτυχία τα «Χάρτινα Λουλούδια».
Οι πρόβες ξεκινούν μέσα στην επόμενη εβδομάδα και η τελική διασκευή του έργου, το οποίο έχει ήδη ανέβει στο θέατρο από το Εθνικό της Ολλανδίας, θα προκύψει συλλογικά μέσα από τη διαδικασία των δοκιμών.
Το σίγουρο είναι πως θα πρόκειται για μια σωματική και γεμάτη εικόνες εκδοχή του. Οι Lost Bodies εμπνέονται από τη συγκλονιστική ιστορία του Γκρούνμπερκ και γράφουν ήδη την πρωτότυπη μουσική της παράστασης, ενώ τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει ο Γιάννης Μετζικώφ.
Όσο για την υπόθεση; Ο Γέργκεν Χοφμέιστερ έχει δύο κόρες και εργάζεται ως επιμελητής σε γνωστό εκδοτικό οίκο. Η ελευθερία στα μάτια του είναι κάτι το τρομακτικό, κάτι που οδηγεί στον εκτραχηλισμό. Κι ο εκτραχηλισμός οδηγεί στην καταστροφή. Αγαπά τις κόρες του χωρίς εξάρσεις. Δεν τον νοιάζει που η σύζυγός του τον εγκατέλειψε για να ζήσει με τον νεανικό της έρωτα. Δεν τον νοιάζει που εν μία νυκτί έχασε την περιουσία του. Αρκεί που έχει κοντά του τη βασίλισσα του ήλιου του, τη μικρή του Τίρζα. Μια μέρα, όμως, όλα ανατρέπονται. Η σύζυγος γυρίζει και ο καινούριος φίλος της Τίρζα μοιάζει σαν δυο σταγόνες νερό με τον Μωχάμετ Άτα, τον τρομοκράτη που έριξε τους δίδυμους πύργους. Αργά, αλλά σταθερά το σύμπαν του Χομφέιστερ αποδομείται, με τραγικά αποτελέσματα.

Έλενα Γαλανοπούλου

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_1 Βραβεία «Κάρολος Κουν» και Κριτικών Θεάτρου-Μουσικής 2013-2014 Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι. Main_img_8888 «Συγχώρεσέ με» από τον Ακύλλα Καραζήση στο Εθνικό Πρεμιέρα 28 Νοεμβρίου για το έργο των Αντώνη και Κωνσταντίνου Κούφαλη. Main_robinhood-by-evgenia-eliseeva Ο Ρομπέν των Δασών στο Μπρόντγουεϊ Πρεμιέρα 29 Μαρτίου του 2015 για το «The Heart of Robin Hood». Main_ioaksth2 Θερμή υποδοχή στη Γερμανία για την «Ιοκάστη» του Θεόδωρου Τερζόπουλου Παρουσιάστηκε στο Θέατρο Pumpenhaus στο Μύνστερ. Main_img7898copy «Φρουτοπία» στο «Rex» σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου Παρουσιάζει από 13 Δεκεμβρίου το δημοφιλές παιδικό ανάγνωσμα του Ευγένιου Τριβιζά. Main_%ce%a4%ce%91%ce%a4%ce%99%ce%91%ce%9d%ce%91_%ce%9b%ce%a5%ce%93%ce%91%ce%a1%ce%97_1_-_m «Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες» με την Τατιάνα Λύγαρη Το κλασικό μυθιστόρημα του Ιουλίου Βερν ανεβαίνει από 6 Δεκεμβρίου στην παιδική σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.
#load_content_with_ajax