ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017
Θέατρο | Νέα

Sold out για δεύτερη φορά η «Πάπισσα Ιωάννα» του Δημήτρη Μαυρίκιου 02 Σεπτεμβρίου 2014

Τα εισιτήρια έχουν ήδη εξαντληθεί και για τις τρεις ημέρες παρουσίασής της στην Πειραιώς 260.

Η «Πάπισσα Ιωάννα - Αναζητώντας την ηρωίδα του Ροΐδη» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μαυρίκιου αποτέλεσε την τελευταία παράσταση του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών, η οποία κατάφερε, μάλιστα, να γίνει sold out και για τις δύο ημέρες παρουσίασής της, μέσα σχεδόν σε μια νύχτα. Δεν προκαλεί εντύπωση, λοιπόν, το γεγονός πως στέφεται με απόλυτη επιτυχία και στη φθινοπωρινή επανάληψή της στο Φεστιβάλ. Μπορεί να απέχουμε σχεδόν τρεις εβδομάδες από το ανέβασμά της, ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, τα εισιτήρια έχουν ήδη εξαντληθεί και για τις τρεις ημέρες παρουσίασής της -21, 22, 23 Σεπτεμβρίου στις 21.00- στο Κτίριο Η’ της Πειραιώς 260.
Βασισμένη στο λογοκριμένο από την Εκκλησία μυθιστόρημα «Πάπισσα Ιωάννα» (1866) του Εμμανουήλ Ροΐδη, που εξιστορεί το βίο της Ιωάννας που κατάφερε να αναρριχηθεί στην ιεραρχία της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας και να φτάσει μέχρι και το αξίωμα του Πάπα, προσποιούμενη ότι ήταν άνδρας, η παράσταση δημιουργεί ένα διάλογο ανάμεσα σε εκείνη και στη μητέρα του συγγραφέα, Κορνηλία Ροΐδη που είχε εξίσου πολυτάραχο βίο. Στους κεντρικούς ρόλους θα δούμε και πάλι τη Ράνια Οικονομίδου ως Κορνηλία, τη Γιούλικα Σκαφιδά ως Πάπισσα και τον Αλέξανδρο Βάρθη ως Εμμανουήλ Ροΐδη. Σημειώνεται πως η παράσταση αφιερώνεται στη μνήμη της Αλέκας Παΐζη και είναι ακατάλληλη για ανηλίκους.
Διαβάστε κριτική για την παράσταση εδώ.

Χριστίνα Φαραζή

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_slider Πέθανε η Ζωή Λάσκαρη Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηθοποιός βρέθηκε νεκρή σήμερα, Παρασκευή, στο σπίτι της στο Πόρτο Ράφτη. Main_2012071801553_120463564 30 εκδηλώσεις στο Ηρώδειο για το φθινόπωρο - Το επίσημο πρόγραμμα Δείτε το πρόγραμμα προσωρινής παραχώρησης του Ωδείου σε κρατικούς φορείς και ιδιώτες. Main_photo_rossikh_epanastash1 Ξεκίνησαν οι πρόβες για την «Ρώσικη Επανάσταση» του ΚΘΒΕ Οι πρώτες μέρες της Ρώσικης Επανάστασης μέσα από τα μάτια ενός απλού ανθρώπου. Main_''yphreths_2_afentadwn''_-______photo_2 Παραστάσεις γεμάτες ιδέες στο Θεάτρο Άλφα-Ιδέα Μια γεύση από το πρόγραμμα των παραστάσεων για τη θεατρική χρονιά που καταφθάνει. Main_01 Κακούρης - Παπαδοπούλου- Σιμαρδάνης βουτούν από Νοέμβριο στη... Λίμνη «Η Λίμνη που δεν είναι πια» του Νταβίντ Ντεσολα στο Ιλίσια- Βολανάκης. Main_001 «Το μπουφάν της Χάρλεϊ» με την Άννα Αδριανού Ο μονόλογος του Βασίλη Κατσικονούρη στο Θέατρο Αλκμήνη από 9 Οκτώβρη.
#load_content_with_ajax