ΠΕΜΠΤΗ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017
Θέατρο | Νέα

Sold out για δεύτερη φορά η «Πάπισσα Ιωάννα» του Δημήτρη Μαυρίκιου 02 Σεπτεμβρίου 2014

Τα εισιτήρια έχουν ήδη εξαντληθεί και για τις τρεις ημέρες παρουσίασής της στην Πειραιώς 260.

Η «Πάπισσα Ιωάννα - Αναζητώντας την ηρωίδα του Ροΐδη» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μαυρίκιου αποτέλεσε την τελευταία παράσταση του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών, η οποία κατάφερε, μάλιστα, να γίνει sold out και για τις δύο ημέρες παρουσίασής της, μέσα σχεδόν σε μια νύχτα. Δεν προκαλεί εντύπωση, λοιπόν, το γεγονός πως στέφεται με απόλυτη επιτυχία και στη φθινοπωρινή επανάληψή της στο Φεστιβάλ. Μπορεί να απέχουμε σχεδόν τρεις εβδομάδες από το ανέβασμά της, ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, τα εισιτήρια έχουν ήδη εξαντληθεί και για τις τρεις ημέρες παρουσίασής της -21, 22, 23 Σεπτεμβρίου στις 21.00- στο Κτίριο Η’ της Πειραιώς 260.
Βασισμένη στο λογοκριμένο από την Εκκλησία μυθιστόρημα «Πάπισσα Ιωάννα» (1866) του Εμμανουήλ Ροΐδη, που εξιστορεί το βίο της Ιωάννας που κατάφερε να αναρριχηθεί στην ιεραρχία της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας και να φτάσει μέχρι και το αξίωμα του Πάπα, προσποιούμενη ότι ήταν άνδρας, η παράσταση δημιουργεί ένα διάλογο ανάμεσα σε εκείνη και στη μητέρα του συγγραφέα, Κορνηλία Ροΐδη που είχε εξίσου πολυτάραχο βίο. Στους κεντρικούς ρόλους θα δούμε και πάλι τη Ράνια Οικονομίδου ως Κορνηλία, τη Γιούλικα Σκαφιδά ως Πάπισσα και τον Αλέξανδρο Βάρθη ως Εμμανουήλ Ροΐδη. Σημειώνεται πως η παράσταση αφιερώνεται στη μνήμη της Αλέκας Παΐζη και είναι ακατάλληλη για ανηλίκους.
Διαβάστε κριτική για την παράσταση εδώ.

Χριστίνα Φαραζή

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_photo_0155 Η «Εκδίκηση του Πυριτίου» στο θέατρο Τέχνης Το νέο έργο του Χαΐνη Δ. Αποστολάκη και της ομάδας Και όμΩς κινείται στα τέλη Μαΐου στο θέατρο Τέχνης. Main_xilies_1 Τον Μάιο τα παιδιά «πιάνουν»... θέατρο Θεατρικό…μπουκέτο για τους μικρούς θεατρόφιλους τις τέσσερις Κυριακές του Μαΐου. Main_7._twelfth_night_niky_wardley_as_mariatamsin_greig_as_malvolia__image_by_marc_brenner_m Ανατρεπτική «Δωδέκατη Νύχτα» με θηλυκό... Μαλβόλιο Σκηνοθετεί ο Σάιμον Γκόντγουιν, πρωταγωνιστεί η Τάμσιν Κραιγκ. Main_img_9810_1 Παραληρηματική ψύχωση και διαρκής πολιορκία- Νέο βίντεο Στο θέατρο Θησείον το 4.48 Ψύχωση. Main_marilia_fotopoulou__(9) Επιβάτες εγκλωβισμένοι σ΄ένα… ασανσέρ Οι Επιβάτες» είναι ο τίτλος του, άπαικτου στην Ελλάδα, έργου του Βραζιλιάνου συγγραφέα, Flavio Goldman. Main_703 Μπέζος- Φιλιππίδης στην πρώτη ανάγνωση της Λυσιστράτης- Δείτε φωτογραφίες Η παράσταση θα παρουσιαστεί στις αρχές Απριλίου.
#load_content_with_ajax