ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017
Θέατρο | Νέα

Sold out για δεύτερη φορά η «Πάπισσα Ιωάννα» του Δημήτρη Μαυρίκιου 02 Σεπτεμβρίου 2014

Τα εισιτήρια έχουν ήδη εξαντληθεί και για τις τρεις ημέρες παρουσίασής της στην Πειραιώς 260.

Η «Πάπισσα Ιωάννα - Αναζητώντας την ηρωίδα του Ροΐδη» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μαυρίκιου αποτέλεσε την τελευταία παράσταση του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών, η οποία κατάφερε, μάλιστα, να γίνει sold out και για τις δύο ημέρες παρουσίασής της, μέσα σχεδόν σε μια νύχτα. Δεν προκαλεί εντύπωση, λοιπόν, το γεγονός πως στέφεται με απόλυτη επιτυχία και στη φθινοπωρινή επανάληψή της στο Φεστιβάλ. Μπορεί να απέχουμε σχεδόν τρεις εβδομάδες από το ανέβασμά της, ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, τα εισιτήρια έχουν ήδη εξαντληθεί και για τις τρεις ημέρες παρουσίασής της -21, 22, 23 Σεπτεμβρίου στις 21.00- στο Κτίριο Η’ της Πειραιώς 260.
Βασισμένη στο λογοκριμένο από την Εκκλησία μυθιστόρημα «Πάπισσα Ιωάννα» (1866) του Εμμανουήλ Ροΐδη, που εξιστορεί το βίο της Ιωάννας που κατάφερε να αναρριχηθεί στην ιεραρχία της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας και να φτάσει μέχρι και το αξίωμα του Πάπα, προσποιούμενη ότι ήταν άνδρας, η παράσταση δημιουργεί ένα διάλογο ανάμεσα σε εκείνη και στη μητέρα του συγγραφέα, Κορνηλία Ροΐδη που είχε εξίσου πολυτάραχο βίο. Στους κεντρικούς ρόλους θα δούμε και πάλι τη Ράνια Οικονομίδου ως Κορνηλία, τη Γιούλικα Σκαφιδά ως Πάπισσα και τον Αλέξανδρο Βάρθη ως Εμμανουήλ Ροΐδη. Σημειώνεται πως η παράσταση αφιερώνεται στη μνήμη της Αλέκας Παΐζη και είναι ακατάλληλη για ανηλίκους.
Διαβάστε κριτική για την παράσταση εδώ.

Χριστίνα Φαραζή

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_45_years_1 Η Σαρλότ Ράμπλινγκ σε Νυχτερινούς Χορούς στο Νιάρχος Η Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ φιλοξενεί για μια μοναδική παράσταση. Main_murmel_volkbuehne_photo_thomas_aurin_site_1 Δεκατέσσερις ηθοποιοί μουρμουρίζουν σε μια θεοπάλαβη παράσταση Το Murmel σκηνοθετεί στο θέατρο Ολύμπια ο .Χέρμπερτ Φριτς. Main_salome_production_image_1 Η διττή διάσταση της Σαλώμης από το Olivier στο Μέγαρο Την Πέμπτη 29 Ιουνίου στις 9 το βράδυ στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη Main_mania_papadimitriou_site_2_photo_marilena_stafylidou Η Μάνια Παπαδημητρίου και το σκηνικό που… φοβάται Η Μάνια Παπαδημητρίου μιλά για την παράσταση που σκηνοθετεί στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Main_dimitris_karantzas_site_7_photo_marilena_stafylidou Ο «θρύλος» της Μήδειας από αντρική σκοπιά Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου στις 30 Ιουνίου και 1η Ιουλίου. Main_img_5897c_f_%ce%99%cf%86%ce%b9%ce%b3%ce%b5_%ce%bd%ce%b5%ce%b9%ce%b1_ Ιφιγένεια στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Πειραιά Ο Κωνσταντίνος Μίχος φέρνει σε συνάντηση δεκάδες επαγγελματίες ηθοποιούς και ερασιτέχνες, κατοίκους, εργαζομένους και σπουδαστές του Πειραιά.
#load_content_with_ajax