ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018
Θέατρο | Νέα

Το Στέλλα Κοιμήσου «επιστρέφει» 21 Μαρτίου 2017

Η παράσταση του Γιάννη Οικονομίδη σε επανάληψη από τον Οκτώβριο στο Εθνικό.

Τη σεζόν που μας πέρασε συζητήθηκε όσο λίγες παραστάσεις, κυρίως εξαιτίας της λεκτικής της βίας, αλλά και του εκπληκτικού ερμηνευτικού κρεσέντου του ηθοποιού Στάθη Σταμουλακάτου και σημείωσε το απόλυτο sold out. Ο λόγος για την παράσταση του Γιάννη Οικονομίδη «Στέλλα Κοιμήσου» που απ΄ότι μαθαίνουμε θα παρουσιαστεί σε επανάληψη από τον Οκτώβριο στο Εθνικό Θέατρο.  
Το έργο αυτό μάς εισάγει μέσα στην πολυτελή βίλα του νεόπλουτου Έλληνα, όπου η ευμάρεια συνυπάρχει με τη χυδαιότητα και οι σχέσεις έχουν το χρώμα του χρήματος. Η ωμότητα της γλώσσας και η κυνικότητα των συμπεριφορών είναι τα όπλα της παράστασης του Οικονομίδη, όπου ο θεατής αισθάνεται αυτόπτης μάρτυρας μιας κωμικοτραγικής «φέτας ζωής».
Σε μια οικογένεια όπου ο νόμος του πατέρα-αφέντη εφαρμόζεται με «μαφιόζικες» μεθόδους, η Στέλλα αρνείται να παντρευτεί αυτόν που της επιβάλλεται από το περιβάλλον της και επιμένει για το αυτονόητο δικαίωμα της προσωπικής επιλογής. Ο έρωτας όμως, ή οποιαδήποτε άλλη έκφραση ατομικής ελευθερίας, ακυρώνεται μπροστά στο συμφέρον, που υποχρεώνει σε υποταγή στις ειλημμένες αποφάσεις. Αξιοπρέπεια, ηθική τάξη και συναισθήματα θεωρούνται πολυτέλεια.  Με αφορμή έναν απαγορευμένο έρωτα, το έργο καταγράφει τη σημερινή πραγματικότητα και ανατέμνει έναν κόσμο εδραιωμένο στο ψέμα, το χρήμα, τη χυδαιότητα και το έγκλημα. Το όνειρο της κοινωνικής ανόδου και της υλικής ευμάρειας εξουδετερώνει κάθε αξία και διαβρώνει συμπεριφορές και συνειδήσεις.

Γεωργία Οικονόμου

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_pan170111_5d4_9472 Οι ήρωες του Αρκά στις τελευταίες τους χαμηλές πτήσεις! Τελευταίες παραστάσεις έως την Κυριακή των Βαΐων! Main_slider O MC Yinca ψάχνει τη δική του αληθινή... Ιθάκη Η Φένια Παπαδόδημα σκηνοθετεί τη μουσική παράσταση ''Νέκυια Έκ-σταση''. Main_slider Πώς αντιλαμβάνεστε σήμερα τον «Από μηχανής θεό»; To Από Μηχανής Θέατρο παρέχει τις σκηνές του με πλήρη τεχνική υποστήριξη εντελώς δωρεάν. Main_slider Αθήνα- Θεσσαλονίκη περιμένουν τον.... Γκοντό Δύο διαφορετικές σκηνοθετικές προσεγγίσεις του ίδιου έργου. Main_%ce%92%cf%81%cf%89%ce%bc%ce%b9%ce%ac_4 Μέσα στη «Βρωμιά» λάμπει το... διαφορετικό Ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Φάμης γράφει στο www.tospirto.net για το έργο. Main_slider «Ένας Ήρωας του Καιρού μας» στο 104 Από τις 18 Απριλίου σε σκηνοθεσία Βασίλη Καλφάκη.
#load_content_with_ajax