ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΜΑΪΟΥ 2018
Θέατρο | Νέα

Μαρία Καλλιμάνη - Σύλβια Λιούλιου στα ίχνη του... Οιδίποδα 24 Απριλίου 2017

Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο 60ο Φεστιβάλ Φιλίππων.

«Οιδίπους Δοκιμές [κάτω απ’ την προσωπίδα ένα κενό]» ονομάζεται η παράσταση που θα παρουσιάσει η σκηνοθέτις Σύλβια Λιούλιου με τους συνεργάτες της τον Αύγουστο στο 60ο Φεστιβάλ Φιλίππων. Κεντρικό πρόσωπο η Μαρία Καλλιμάνη.

Μέσα στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, την ώρα της δύσης του ήλιου, ένας περίπατος-περιήγηση-διείσδυση στο τοπίο, στην ποίηση και στο δράμα. Τρεις ηθοποιοί στα ίχνη του Οιδίποδα, του τραγικού ήρωα που βαίνει προς ανάληψη. Δοκιμές επί τόπου στο υλικό των τραγωδιών που αφηγούνται το μύθο του (Οιδίπους Τύραννος - Οιδίπους επί Κολωνώ), αλλά και μια απόπειρα συνάντησης με το Σεφερικό ποιητικό βλέμμα.
Δημιουργική Ομάδα: Σύλβια Λιούλιου, Νίκος Φλέσσας, Μαρία Καλλιμάνη, Άγγελος Σκασίλας, Χρυσάνθη Αυλωνίτη.
Οι παραστάσεις του 60ου Φεστιβάλ Φιλίππων θα παρουσιαστούν 9 και 10 Αυγούστου στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων ως αποτέλεσμα του εντατικού εργαστηρίου – camp που ξεκινάει στην περιοχή των Κρηνίδων στις 20 Ιουλίου. Τιμώμενο πρόσωπο της διοργάνωσης είναι ο σκηνοθέτης Θεόδωρος Τερζόπουλος.

Γεωργία Οικονόμου

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_slider Χάρρυ Κλυνν: Ο καλλιτέχνης που τίμησε την σάτιρα Πέθανε σε ηλικία 78 ετών - είχε ξεχωρίσει με το πηγαίο χιούμορ του. Main_slider Όλο το θέατρο σε πέντε σκηνές & δέκα παραλλαγές Την Τετάρτη 6 και την Πέμπτη 7 Ιουνίου στο Μέγαρο. Main_slider Η «Αρετή» της απουσίας και της... ολοκλήρωσης Σκηνοθετούν από κοινού, αλλά και πρωταγωνιστούν. Main_%ce%a0%cf%81%ce%bf%cc%81%ce%b2%ce%b1_%ce%a5%cf%80._%ce%9c%ce%b1%ce%ba%cf%81%ce%bf%cc%81%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%bf%cf%85_-_%ce%9a%ce%b1%ce%bb%ce%b5%cf%84%cf%83%ce%b1%cc%81%ce%bd%ce%bf%cf%82_-_%ce%9a%ce%b5%ce%bb%ce%b5%cf%83%ce%b9%cc%81%ce%b4%ce%b7_1223_%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf%cc%81._%ce%94._%ce%a3%ce%b1%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%b1%cc%81%ce%ba%ce%b7%cf%82 Υπόθεση Μακρόπουλου: Πόσο αποκρουστική είναι η ιδέα της αθανασίας; Μία διαφορετική προσέγγιση της τέχνης στο θέμα της αθανασίας στην όπερα «Υπόθεση Μακρόπουλου». Main_slider Το ελληνικό σινεμά στο θεατρικό σανίδι Αξέχαστες ταινίες του ελληνικού σινεμά γίνονται εκ νέου θεατρικά. Main_photo_simvolaiografos Ο Σταμάτης Φασουλής είναι ο «Συμβολαιογράφος» Σκηνοθετεί ο Πέτρος Ζούλιας.
#load_content_with_ajax