ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΜΑΪΟΥ 2018
Θέατρο | Νέα

Καταλειφός - Λαζαρίδου - Μιχαλοπούλου: Παράταση για τις... Φωνές τους 01 Ιουνίου 2017

Παράταση παραστάσεων έως 11 Ιουνίου.

Για πρώτη φορά ο Δημήτρης Καταλειφός, η ‘Ολια Λαζαρίδου, η Λουκία Μιχαλοπούλου και ο Νίκος Πουρσανίδης ενώνουν τις δυνάμεις τους επί σκηνής, στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου. Αφορμή; Οι «Φωνές» του Χάρολντ Πίντερ που σκηνοθετεί ο Μάνος Καρατζογιάννης. Τη διανομή συμπληρώνει ο ίδιος ο σκηνοθέτης και ο μικρός Σπύρος Γουλιέλμος.
Ο νομπελίστας Χάρολντ Πίντερ με τα μονόπρακτά του «Κάπου σαν την Αλάσκα», «Νύχτα», «Οικογενειακές Φωνές» και «Ένα για το δρόμο» ανατρέχοντας στην παιδική ηλικία σκιαγραφεί την ύπαρξη, τον έρωτα, την οικογένεια και την εξουσία, δημιουργώντας ουσιαστικά κάτι που σχεδόν έχουμε χάσει: μια κοινή μνήμη, έναν κοινό τόπο, ένα σημείο αναφοράς ξεκάθαρο.
Όπως αναφέρει ο ίδιος ο σκηνοθέτης-ηθοποιός Μάνος Καρατζογιάννης: «Θέμα της παράστασης είναι η ταυτότητα μέσα από τη σχέση μας με το χρόνο, το σύντροφο και την οικογένεια μας, την εξουσία. Σήμερα που ακόμα και στις πιο ιδιωτικές σχέσεις έχει εισβάλει ως ενδιάμεσος η τεχνολογία. Σήμερα που η εξουσία διεθνώς κατασκευάζοντας γερά άλλοθι διαπράττει τα πιο φριχτά εγκλήματα.»

Τα μονόπρακτα του Πίντερ τριάντα χρόνια μετά την πρώτη τους παρουσίαση, μεταφράζονται εκ νέου και ενώνονται για πρώτη φορά σε αυτήν τη θεατρική σύνθεση. Η ποιητική και φιλοσοφική ματιά του Πίντερ γίνεται το όχημα για να επαναπροσεγγίσουμε τον σύγχρονο άνθρωπο στον πυρήνα του, στις πιο κοντινές του σχέσεις, στην ιδιωτική αλλά και στη δημόσια σφαίρα.

Συντελεστές: Σύνθεση – Σκηνοθεσία: Μάνος Καρατζογιάννης. Μετάφραση: Δήμος Κουβίδης. Σκηνικά: Γιάννης Αρβανίτης. Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα. Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη. Video: Στάθης Αθανασίου. Μουσική: Αλέξανδρος Γκόνης. Επιμέλεια κίνησης: Ζωή Χατζηαντωνίου.
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ρέα Θωμάκου. Φωτογραφίες: Τάσος Βρεττός. Γραφίστας: Θωμάς Παπάζογλου.
Διεύθυνση Παραγωγής: ‘Ολγα Μαυροειδή. Παραγωγή: ΛΥΚΟΦΩΣ Γιώργος Λυκιαρδόπουλος.
Ερμηνεύουν: Δημήτρης Καταλειφός, Όλια Λαζαρίδου, Λουκία Μιχαλοπούλου, Νίκος Πουρσανίδης, Μάνος Καρατζογιάννης και ο μικρός Σπύρος Γουλιέλμος.

Info: Παράταση παραστάσεων έως 11 Ιουνίου . Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Τετάρτη έως Κυριακή στις 21:30. Διάρκεια: 90 λεπτά. Χώρος: Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου.
Διεύθυνση: Πλαταιών και Προφήτη Δανιήλ 3 Μεταξουργείο
Εισιτήριο: Κανονικό 15 ευρώ, Φοιτητικό /ανέργων / ΑΜΕΑ /άνω των 65 ετών 12 ευρώ

Tospirto Team

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_slider Χάρρυ Κλυνν: Ο καλλιτέχνης που τίμησε την σάτιρα Πέθανε σε ηλικία 78 ετών - είχε ξεχωρίσει με το πηγαίο χιούμορ του. Main_slider Όλο το θέατρο σε πέντε σκηνές & δέκα παραλλαγές Την Τετάρτη 6 και την Πέμπτη 7 Ιουνίου στο Μέγαρο. Main_slider Η «Αρετή» της απουσίας και της... ολοκλήρωσης Σκηνοθετούν από κοινού, αλλά και πρωταγωνιστούν. Main_%ce%a0%cf%81%ce%bf%cc%81%ce%b2%ce%b1_%ce%a5%cf%80._%ce%9c%ce%b1%ce%ba%cf%81%ce%bf%cc%81%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%bf%cf%85_-_%ce%9a%ce%b1%ce%bb%ce%b5%cf%84%cf%83%ce%b1%cc%81%ce%bd%ce%bf%cf%82_-_%ce%9a%ce%b5%ce%bb%ce%b5%cf%83%ce%b9%cc%81%ce%b4%ce%b7_1223_%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf%cc%81._%ce%94._%ce%a3%ce%b1%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%b1%cc%81%ce%ba%ce%b7%cf%82 Υπόθεση Μακρόπουλου: Πόσο αποκρουστική είναι η ιδέα της αθανασίας; Μία διαφορετική προσέγγιση της τέχνης στο θέμα της αθανασίας στην όπερα «Υπόθεση Μακρόπουλου». Main_slider Το ελληνικό σινεμά στο θεατρικό σανίδι Αξέχαστες ταινίες του ελληνικού σινεμά γίνονται εκ νέου θεατρικά. Main_photo_simvolaiografos Ο Σταμάτης Φασουλής είναι ο «Συμβολαιογράφος» Σκηνοθετεί ο Πέτρος Ζούλιας.
#load_content_with_ajax