ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018
Θέατρο | Νέα

Η Ούμα Θέρμαν κάνει ντεμπούτο στο Μπρόντγουεϊ 14 Νοεμβρίου 2017

Στο σκηνοθετικό τιμόνι ο Beau Willimon δημιουργός του πολύ επιτυχημένου τηλεοπτικού σήριαλ “House of Cards”.

Μετά από 18 ολόκληρα χρόνια απουσίας από το θέατρο, η Ούμα Θέρμαν ετοιμάζεται να ανέβει και πάλι στην θεατρική σκηνή, πρωταγωνιστώντας στο πολιτικό δράμα “The Parisian Woman” του Beau Willimon. Έχοντας παίξει μόνο μία φορά στη ζωή της στο θέατρο, γνωρίζει και η ίδια ότι η εμφάνιση της στο Μπρόντγουεϊ δεν πρόκειται να είναι μία εύκολη υπόθεση.

Όπως κάθε έμπειρος ηθοποιός που γνωρίζει τη δύναμή του αλλά και τις αδυναμίες του, η Ούμα Θέρμαν αναγνωρίζει ότι στη θεατρική σκηνή δεν έχει γράψει τις ίδιες ώρες πτήσεις που έχει αποκτήσει στα κινηματογραφικά σετ. «Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένη» δηλώνει για τη νέα της επαγγελματική πρόκληση. «Θα χρειαστεί πολύ θάρρος και πολλή, πολλή σκληρή δουλειά για να το καταφέρω. Αλλά σε αυτή την περίοδο της ζωής μου έχω μεγάλη όρεξη να δουλέψω σκληρά».

Στο σκηνοθετικό τιμόνι άλλωστε θα είναι ένας πολύ έμπειρος σκηνοθέτης, ο Beau Willimon δημιουργός του πολύ επιτυχημένου τηλεοπτικού σήριαλ “House of Cards”, ο οποίος ταιριάζει ιδανικά ως επιλογή και στην υπόθεση του έργου.

Το έργο “The Parisian Woman”, παρά τον τίτλο του, καταπιάνεται με μία γυναίκα στην Ουάσιγκτον, η οποία ζητάει από τον εραστή της να βοηθήσει τον σύζυγό της ώστε να κατακτήσει μία υψηλή πολιτική θέση στην κυβέρνηση. Το έργο είναι εμπνευσμένο από ένα μπουλβάρ του 19ου αιώνα, την «Παριζιάνα» του Henry François Becque και θα αποδοθεί σε μία σύγχρονη εκδοχή του αυτό το φθινόπωρο στο Μπρόντγουεϊ. 

 

Λενιώ Αλεξίου

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_greek_freak1 Τελευταίες παραστάσεις για το Greek Freak! του Σίμου Κακάλα Στο θέατρο Χώρος μέχρι το Σάββατο 3 Μαρτίου. Main_x%ce%a9%ce%a1%ce%9f%ce%a3_photo_by_%c2%a9_karol_jarek_(5) Κακάλας - Μαυρίδου σε «Ανεμοδαρμένα Ύψη» Από τις 9 Μαρτίου στο Θέατρο Χώρος. Main_x_istense-tript_1 Όταν η Κρίση γίνεται μουσικό... θέατρο Δημιουργός της παράστασης ο Περικλής Λιακάκης. Main_oti_apomenei1 «Ό,τι Απομένει»: Μια ευκαιρία να αναρωτηθούμε για το δίκαιο και το άδικο του καθενός Παρών στην επίσημη πρεμιέρα ο συγγραφέας του έργου Jonathan Bailie. Main_dsc_0056a Aνάμεσα σε παλάτια και νεκροταφεία μία ανορθόδοξη... κωμωδία Σε μετάφραση Δημήτρη Δημητριάδη και διδασκαλία Σίμου Κακάλα. Main_slider Μεταναστεύοντας από τον ίδιο μας τον εαυτό- Δείτε το τρέιλερ Ο Μιχάλης Τσουρουνάκης σκηνοθετεί το έργο «Talking heads».
#load_content_with_ajax