ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018
Θέατρο | Νέα

Καρβούνη - Μουστάκης στο «Ηeisenberg» δια χειρός Θεοδωρόπουλου 13 Σεπτεμβρίου 2017

Στην κεντρική σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου.

Το έργο του Σάιμον Στήβενς «Ηeisenberg» σκηνοθετεί στην κεντρική σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος με την Κόρα Καρβούνη και τον Περικλή Μουστάκη στους πρωταγωνιστικούς ρόλος.

Δε χρειάζονται πολλές γνώσεις φυσικής για να αναλύσει κανείς το συγκεκριμένο έργο του Στήβενς. H αρχή της απροσδιοριστίας που διατυπώθηκε το 1927 από τον μεγάλο φυσικό, λέει ότι είναι αδύνατον να προσδιοριστεί ταυτόχρονα και με ακρίβεια η θέση και η ορμή ενός σωματίου. Ωστόσο ο Στήβενς, παλιός γνώριμος του Θεάτρου του Νέου Κόσμου (το 2007-08 είχε παρουσιαστεί το «Motortown»), ενδιαφέρεται όχι τόσο για την κβαντομηχανική καθαυτή, αλλά για το πώς μπορείς να παρατηρήσεις αυτή την αρχή στις ανθρώπινες σχέσεις. Πιστεύει ότι η αντίληψή μας για τους ανθρώπους αλλάζει ανάλογα με το τι ξέρουμε γι’ αυτούς, τι βλέπουμε και από ποια σκοπιά το βλέπουμε. Ο Στήβενς  αγαπά τις εκπλήξεις και ξέρει ότι οι άνθρωποι μάς επιφυλάσσουν πολλές.

Τα πρόσωπα στο Ηeisenberg είναι ο Άλεξ και η Τζόρτζι. Και γνωρίζονται όταν η Τζόρτζι βλέπει τον Άλεξ σ’ ένα σιδηροδρομικό σταθμό, πάει πίσω από το παγκάκι που κάθεται και του σκάει ένα φιλί στο σβέρκο. Άνθρωποι τόσο διαφορετικοί όσο μπορεί να φανταστεί κανείς: Η Τζόρτζι, Αμερικάνα που ζει στο Λονδίνο, είναι πληθωρική και η αλήθεια της είναι γεμάτη ψέματα. Μιλάει πολύ, γελάει, βρίζει, διεκδικεί. Έχει ένα γιο 19 χρονών, που εδώ και δυο χρόνια έφυγε στην Αμερική κι έριξε μαύρη πέτρα πίσω του. Ο Άλεξ, Ιρλανδός, είναι λιγομίλητος, κρατάει μια ζωή ημερολόγιο, αγαπάει τη μουσική, είναι περιπατητής, πενθεί ακόμα την πρώτη του αγάπη, διατηρεί ένα χασάπικο που δεν πάει καλά. Είναι κι δυο τους μόνοι. Εκείνη σαραντάρα, εκείνος πάνω από 70.
Τι μπορεί να βγει από μια τέτοια συνάντηση; Πότε κλείνει ο ερωτικός κύκλος της ζωής των ανθρώπων; Κλείνει ποτέ οριστικά; Πώς το αναπόφευκτο τέλος φωτίζεται από λάμψεις εφηβικές;
Ένα έργο συγκινητικό, αισιόδοξο, με χιούμορ, που είναι ταγμένο στο θαύμα της ζωής, ακόμα και όταν στο βάθος βλέπει τον άγγελο του θανάτου. Ιδίως τότε.

Συντελεστές: Μετάφραση: Μενέλαος Καραντζάς. Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος. Σκηνικά - Κοστούμια: Μαγδαληνή Αυγερινού. Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος. Σχεδιασμός φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης. Βοηθός σκηνοθέτη: Άννα Τσαπάρα. Παίζουν οι ηθοποιοί: Κόρα Καρβούνη, Περικλής Μουστάκης.

Ιnfo: Κεντρική Σκηνή Νέου Κόσμου. Από 03.11.2017 μέχρι 01.04.2018. Ημέρες και Ώρες: Τετάρτη 21:15. Πέμπτη 21:15. Σάββατο 21:15. Κυριακή 19:00. Πρώτη παράσταση: Παρασκευή 03.11.2017

Tospirto Team

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_kapl2818 Η ομάδα Cartel ανεβάζει την «Αγγέλα» στη Νέα Σκηνή «Μηνάς Χατζησάββας» Η ομάδα τιμά τη μνήμη του σπουδαίου ηθοποιού. Main_img_2528 Μια ακυβέρνητη «Νυχτερίδα» στο Τέχνης- Δείτε φωτογραφίες Σκηνοθετεί ο Αρης Τρουπάκης. Main_rob_mg_4432_andreas_simopoulos Δείτε φωτογραφίες από το Ρομπ/Rob των Φιλίππου- Καραντζά Από 17 Ιανουαρίου στη Στέγη. Main_sophia_(2) Η Σοφία... ταξιδεύει Πρωταγωνιστεί ο Φαίδων Καστρής, σκηνοθετεί ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος. Main_slider «Κοιμάμαι και άλλες ιστορίες» στο 104 Σκηνοθετούν οι Αναστασία Γιαννάκη και Κατερίνα Πατσιάνη. Main_slider Το θέατρο Χυτήριο αντικαθιστά τον Μάνο Παπαγιάννη με άλλο ηθοποιό Δείτε την ανακοίνωση.
#load_content_with_ajax