ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018
Θέατρο | Νέα

Φοίβος Ριμένας: Ο πλασιέ που «έκλεψε» τoν... Χαρτοπόλεμο 14 Νοεμβρίου 2017

Ο ταλαντούχος ηθοποιός ξεχωρίζει στην παράσταση «Χαρτοπόλεμος» στο Μικρό Γκλόρια.

Εξαιρετική η παράσταση του «Χαρτοπόλεμου» στο Μικρό Γκλόρια σε σκηνοθεσία του Γιώργου Παλούμπη, πολύ δυνατό το νεοελληνικό έργο του Βαγγέλη Ρωμνιού που σφύζει από τις σύγχρονες οικογενειακές νευρώσεις που προέρχονται από τα λάθη, αλλά και από τις συνέπειες της… κρίσης στους νέους ανθρώπους και έκπληξη η ερμηνεία του Φοίβου Ριμένα που εισβάλλει στην παράσταση βομβαρδίζοντάς την με φλεγματικό χιούμορ που αγγίζει τα όρια του σουρεαλισμού.

Ο νεαρός ηθοποιός, απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου και του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, υποδύεται με πειστικότητα τον Ηλία, έναν door to door πωλητή που δειγματίζει σε οικογένειες κατσαρολικά και που χωρίς να το θέλει εμπλέκεται στην ήδη περιπεπλεγμένη κατάσταση των ηρώων. Η απολαυστική και άψογα ισορροπημένη ερμηνεία του, καθώς και η λεκτικά χειμαρρώδης περσόνα του δίνει έναν διαφορετικό τόνο στην εξέλιξη των γεγονότων και κερδίζει αυτόματα τους θεατές.

Σημειώστε επίσης πως ο Φοίβος Ριμένας έχει κάνει σπουδές στη μουσική και στο τραγούδι. Στο θέατρο έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο, τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση (Όρνιθες), το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, αλλά και με σκηνοθέτες όπως οι: Νίκος Καραθάνος, Μιχαήλ Μαρμαρινός, Νίκος Μαστοράκης, Κωνσταντίνος Ρήγος, Σταμάτης Φασουλής, Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Θέμης Μουμουλίδης, Δημήτρης Λιγνάδης, Τατιάνα Λύγαρη, Μιχάλης Ρέππας, Θανάσης Παπαθανασίου κ.α. Έχει, επίσης, συμμετάσχει σε ταινίες μικρού μήκους και τηλεοπτικές σειρές, ενώ στο χώρο της μουσικής έχει συνεργαστεί με συνθέτες όπως ο Στάμος Σέμσης, ο Άγγελος Τριανταφύλλου και ο Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης.

Τip: Όσοι δεν έχετε δει ακόμη τον «Χαρτοπόλεμο» σπεύσατε γιατί τελειώνει (τελευταίες παραστάσεις: την Δευτέρα 13/11, την Τρίτη 14/11 καθώς και την Δευτέρα 20/11 στις 21:30).

Γεωργία Οικονόμου

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_kapl2818 Η ομάδα Cartel ανεβάζει την «Αγγέλα» στη Νέα Σκηνή «Μηνάς Χατζησάββας» Η ομάδα τιμά τη μνήμη του σπουδαίου ηθοποιού. Main_img_2528 Μια ακυβέρνητη «Νυχτερίδα» στο Τέχνης- Δείτε φωτογραφίες Σκηνοθετεί ο Αρης Τρουπάκης. Main_rob_mg_4432_andreas_simopoulos Δείτε φωτογραφίες από το Ρομπ/Rob των Φιλίππου- Καραντζά Από 17 Ιανουαρίου στη Στέγη. Main_sophia_(2) Η Σοφία... ταξιδεύει Πρωταγωνιστεί ο Φαίδων Καστρής, σκηνοθετεί ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος. Main_slider «Κοιμάμαι και άλλες ιστορίες» στο 104 Σκηνοθετούν οι Αναστασία Γιαννάκη και Κατερίνα Πατσιάνη. Main_slider Το θέατρο Χυτήριο αντικαθιστά τον Μάνο Παπαγιάννη με άλλο ηθοποιό Δείτε την ανακοίνωση.
#load_content_with_ajax