Θέατρο | Νέα

Φοίβος Ριμένας: Ο πλασιέ που «έκλεψε» τoν... Χαρτοπόλεμο 14 Νοεμβρίου 2017

Ο ταλαντούχος ηθοποιός ξεχωρίζειστην παράσταση «Χαρτοπόλεμος» στο Μικρό Γκλόρια.

Εξαιρετική η παράσταση του «Χαρτοπόλεμου» στο Μικρό Γκλόρια σε σκηνοθεσία του Γιώργου Παλούμπη, πολύ δυνατό το νεοελληνικό έργο του Βαγγέλη Ρωμνιού που σφύζει από τις σύγχρονες οικογενειακές νευρώσεις που προέρχονται από τα λάθη, αλλά και από τις συνέπειες της… κρίσης στους νέους ανθρώπους και έκπληξη η ερμηνεία του Φοίβου Ριμένα που εισβάλλει στην παράσταση βομβαρδίζοντάς την με φλεγματικό χιούμορ που αγγίζει τα όρια του σουρεαλισμού.

Ο νεαρός ηθοποιός, απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου και του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, υποδύεται με πειστικότητα τον Ηλία, έναν door to door πωλητή που δειγματίζει σε οικογένειες κατσαρολικά και που χωρίς να το θέλει εμπλέκεται στην ήδη περιπεπλεγμένη κατάσταση των ηρώων. Η απολαυστική και άψογα ισορροπημένη ερμηνεία του, καθώς και η λεκτικά χειμαρρώδης περσόνα του δίνει έναν διαφορετικό τόνο στην εξέλιξη των γεγονότων και κερδίζει αυτόματα τους θεατές.

Σημειώστε επίσης πως ο Φοίβος Ριμένας έχει κάνει σπουδές στη μουσική και στο τραγούδι. Στο θέατρο έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο, τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση (Όρνιθες), το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, αλλά και με σκηνοθέτες όπως οι: Νίκος Καραθάνος, Μιχαήλ Μαρμαρινός, Νίκος Μαστοράκης, Κωνσταντίνος Ρήγος, Σταμάτης Φασουλής, Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Θέμης Μουμουλίδης, Δημήτρης Λιγνάδης, Τατιάνα Λύγαρη, Μιχάλης Ρέππας, Θανάσης Παπαθανασίου κ.α. Έχει, επίσης, συμμετάσχει σε ταινίες μικρού μήκους και τηλεοπτικές σειρές, ενώ στο χώρο της μουσικής έχει συνεργαστεί με συνθέτες όπως ο Στάμος Σέμσης, ο Άγγελος Τριανταφύλλου και ο Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης.

Τip: Όσοι δεν έχετε δει ακόμη τον «Χαρτοπόλεμο» σπεύσατε γιατί τελειώνει (τελευταίες παραστάσεις: την Δευτέρα 13/11, την Τρίτη 14/11 καθώς και την Δευτέρα 20/11 στις 21:30).

Γεωργία Οικονόμου

Περισσότερα "Νέα"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "ΝΕΑ" Main_demons_printt%cf%83stavroshabakis-22_s Πρώτες φωτογραφίες από τους κατά Μπογκομόλοφ «Δαιμονισμένους» Μία παράσταση με Έλληνες ηθοποιούς. Main_%ce%a4%ce%b1_%ce%9c%ce%ac%cf%84%ce%b9%ce%b1_%cf%84%ce%bf%cf%85_'%ce%95%cf%81%cf%89%cf%84%ce%b1_2b%c2%a9_giannis_karabatsos Πρώτες φωτογραφίες από τα «Μάτια του Έρωτα» Βασίλης Μαυρογεωργίου, Κατερίνα Μαυρογεώργη, Μαρία Φιλίνη συσκηνοθετούν στο θέατρο Skrow. Main_%ce%9c%ce%97%ce%94%ce%95%ce%99%ce%91_%ce%a6%ce%a9%ce%a4%ce%9f Μία βακχική προσέγγιση της Μήδειας Μήδεια η Μαριάνθη Σοντάκη. Main_xionanoi_2500-4127 Το... Κακό επικρατεί στο θέατρο Πόρτα! Η Κατερίνα Μαυρογεώργη «σαρώνει» με την ερμηνεία της στους Χιονάνους των Patari Project. Main_empty_pic Τυφλοί μέσα σε μια κατεστραμμένη… Αθήνα «Ήμασταν ήδη τυφλοί όταν τυφλωθήκαμε, ο φόβος μας τύφλωσε, ο φόβος θα μας κρατήσει τυφλούς». Main_slider Βιογραφίες ανδρών στις θεατρικές σκηνές: Το παρασκήνιο μιας μυθιστορηματικής ζωής Έξι παραστάσεις με αξιόλογους πρωταγωνιστές που φέρουν την υπογραφή γνωστών σκηνοθετών.
#load_content_with_ajax